Lasagne met witloof, pompoen en gehakt
Lasagne met witloof, pompoen en gehakt
Lasagne met witloof, pompoen en gehakt
Lasagne met witloof, pompoen en gehakt
Ingrediënten
4 personen
Witloof
4
Butternutspompoen
600 g
Oregano (vers)
6
Laurier
1
Gemengd gehakt
500 g
Komijnpoeder
1 tl
Room
120 ml
Groentebouillon
250 ml
Ricotta
250 g
Geraspte kaasBrugge Jong
150 g
Lasagnevellen
12
Olijfolie
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil en snijd de pompoen in blokjes en stoof met het laurierblad aan in olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat gaar koken. Verwijder het laurierblad, giet er de room bij en mix glad.
3
Snijd het witloof in stukjes en stoof ze aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Bak het gehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
5
Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.
6
Schep een laagje pompoensaus in een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen. Schep er een laag gehakt op, verdeel er wat ricotta over en schep er dan een laag witloof op.
7
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven. Werk af met de oregano.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil en snijd de pompoen in blokjes en stoof met het laurierblad aan in olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat gaar koken. Verwijder het laurierblad, giet er de room bij en mix glad.
3
Snijd het witloof in stukjes en stoof ze aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Bak het gehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
5
Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.
6
Schep een laagje pompoensaus in een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen. Schep er een laag gehakt op, verdeel er wat ricotta over en schep er dan een laag witloof op.
7
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven. Werk af met de oregano.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
44m
Ingrediënten
Witloof
4
Butternutspompoen
600 g
Oregano (vers)
6
Laurier
1
Gemengd gehakt
500 g
Komijnpoeder
1 tl
Room
120 ml
Groentebouillon
250 ml
Ricotta
250 g
Geraspte kaasBrugge Jong
150 g
Lasagnevellen
12
Olijfolie
Peper
Zout
Lasagne met witloof, pompoen en gehakt
Een traditionele lasagne smaakt altijd maar ook met wintergroenten zoals witloof en pompoen maak je een heerlijke lasagne. Smakelijk!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil en snijd de pompoen in blokjes en stoof met het laurierblad aan in olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat gaar koken. Verwijder het laurierblad, giet er de room bij en mix glad.
3
Snijd het witloof in stukjes en stoof ze aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Bak het gehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
5
Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.
6
Schep een laagje pompoensaus in een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen. Schep er een laag gehakt op, verdeel er wat ricotta over en schep er dan een laag witloof op.
7
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven. Werk af met de oregano.