dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Scampi met tabouleh en korianderpesto (thumbnail)Scampi met tabouleh en korianderpesto

Scampi met tabouleh en korianderpesto

45m
20
-
2.2K
Recepten

Scampi met tabouleh en korianderpesto

Heel wat mensen hebben couscous al ontdekt als een veelzijdige variant voor aardappelen, rijst of pasta. Voor anderen is dit misschien de kans om het product eens uit te proberen. Jeroen maakt er een salade van met groentjes en verse kruiden (tabouleh), gebakken scampi en een frisse korianderpesto.
Scampi met tabouleh en korianderpesto (thumbnail)Scampi met tabouleh en korianderpesto

Scampi met tabouleh en korianderpesto

45m
20
-
2.2K
Recepten

Scampi met tabouleh en korianderpesto

Heel wat mensen hebben couscous al ontdekt als een veelzijdige variant voor aardappelen, rijst of pasta. Voor anderen is dit misschien de kans om het product eens uit te proberen. Jeroen maakt er een salade van met groentjes en verse kruiden (tabouleh), gebakken scampi en een frisse korianderpesto.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Couscous
250 g
Paprika
1
Courgettes
0,5
Venkelknollen
0,5
Wortel
1
Munt
Koriander
1 bosje
Koriander
60 g
Kaneelstokje
1
Komijnpoeder
1 tl
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Rijstazijn
1 el
Groentebouillon
1 l
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
100 ml
Olijfolie
Citroenen
0,5
Zout
Peper
Scampi
16
Pijnboompitten

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tabouleh

250 g couscous, 1 paprika, 0,5 courgettes, 0,5 venkelknollen, 1 Wortel, Munt, 0,5 bosjes koriander, 1 kaneelstokje, 1 tl komijnpoeder, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el rijstazijn, 1 l groentebouillon
1
Maak een klassieke groentebouillon.
2
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.
3
Snij de venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Schil ook de rode paprika en snij deze in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart.
4
Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin (behalve de paprika). Giet wat warme groentebouillon over het mengsel van couscous en groenten en laat het vocht een paar minuten intrekken (wellen).
5
Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
6
Laat de couscous afkoelen en voeg daarna ook de blokjes paprika toe.
7
Maak een mengsel van de sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want dat is zeer aromatisch.) Meng dit onder de couscous.

De pesto

1 teentje Look, 50 g Parmezaanse kaas, 60 g koriander, 100 ml olijfolie, 0,5 citroenen, zout, peper
8
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender: knoflook, pijnboompitten (of amandelen), de koriander, schilfers (of geraspte) Parmezaanse kaas en olijfolie. Mix alles tot een smeuïge pasta.
9
Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en citroensap toe.

De scampi

16 scampi, olijfolie, Munt, 0,5 bosjes koriander
10
Haal het pantser van de scampi en verwijder het darmkanaal.
11
Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de pan flink heet worden!
12
Bak de scampi 1 à 2 minuten aan elke zijde. (Naargelang de dikte van de scampi. Laat ze zeker niet taai worden.)
13
Werk de tabouleh, vlak voor het serveren, af met snippers koriander en verse munt.
1
Maak een klassieke groentebouillon.
2
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.

Instructies

De tabouleh

250 g couscous, 1 paprika, 0,5 courgettes, 0,5 venkelknollen, 1 Wortel, Munt, 0,5 bosjes koriander, 1 kaneelstokje, 1 tl komijnpoeder, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el rijstazijn, 1 l groentebouillon
1
Maak een klassieke groentebouillon.
2
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.
3
Snij de venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Schil ook de rode paprika en snij deze in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart.
4
Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin (behalve de paprika). Giet wat warme groentebouillon over het mengsel van couscous en groenten en laat het vocht een paar minuten intrekken (wellen).
5
Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
6
Laat de couscous afkoelen en voeg daarna ook de blokjes paprika toe.
7
Maak een mengsel van de sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want dat is zeer aromatisch.) Meng dit onder de couscous.

De pesto

1 teentje Look, 50 g Parmezaanse kaas, 60 g koriander, 100 ml olijfolie, 0,5 citroenen, zout, peper
8
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender: knoflook, pijnboompitten (of amandelen), de koriander, schilfers (of geraspte) Parmezaanse kaas en olijfolie. Mix alles tot een smeuïge pasta.
9
Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en citroensap toe.

De scampi

16 scampi, olijfolie, Munt, 0,5 bosjes koriander
10
Haal het pantser van de scampi en verwijder het darmkanaal.
11
Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de pan flink heet worden!
12
Bak de scampi 1 à 2 minuten aan elke zijde. (Naargelang de dikte van de scampi. Laat ze zeker niet taai worden.)
13
Werk de tabouleh, vlak voor het serveren, af met snippers koriander en verse munt.
1
Maak een klassieke groentebouillon.
2
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Scampi met tabouleh en korianderpesto (thumbnail)Scampi met tabouleh en korianderpesto
4 personen
45m
Ingrediënten
Couscous
250 g
Paprika
1
Courgettes
0,5
Venkelknollen
0,5
Wortel
1
Munt
Koriander
1 bosje
Koriander
60 g
Kaneelstokje
1
Komijnpoeder
1 tl
Sesamolie
1 el
Sojasaus
1 el
Rijstazijn
1 el
Groentebouillon
1 l
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
50 g
Olijfolie
100 ml
Olijfolie
Citroenen
0,5
Zout
Peper
Scampi
16
Pijnboompitten

Scampi met tabouleh en korianderpesto

Heel wat mensen hebben couscous al ontdekt als een veelzijdige variant voor aardappelen, rijst of pasta. Voor anderen is dit misschien de kans om het product eens uit te proberen. Jeroen maakt er een salade van met groentjes en verse kruiden (tabouleh), gebakken scampi en een frisse korianderpesto.
Instructies

De tabouleh

250 g couscous, 1 paprika, 0,5 courgettes, 0,5 venkelknollen, 1 Wortel, Munt, 0,5 bosjes koriander, 1 kaneelstokje, 1 tl komijnpoeder, 1 el sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el rijstazijn, 1 l groentebouillon
1
Maak een klassieke groentebouillon.
2
Verwarm de groentebouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.
3
Snij de venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Schil ook de rode paprika en snij deze in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart.
4
Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin (behalve de paprika). Giet wat warme groentebouillon over het mengsel van couscous en groenten en laat het vocht een paar minuten intrekken (wellen).
5
Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
6
Laat de couscous afkoelen en voeg daarna ook de blokjes paprika toe.
7
Maak een mengsel van de sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want dat is zeer aromatisch.) Meng dit onder de couscous.

De pesto

1 teentje Look, 50 g Parmezaanse kaas, 60 g koriander, 100 ml olijfolie, 0,5 citroenen, zout, peper
8
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender: knoflook, pijnboompitten (of amandelen), de koriander, schilfers (of geraspte) Parmezaanse kaas en olijfolie. Mix alles tot een smeuïge pasta.
9
Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en citroensap toe.

De scampi

16 scampi, olijfolie, Munt, 0,5 bosjes koriander
10
Haal het pantser van de scampi en verwijder het darmkanaal.
11
Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de pan flink heet worden!
12
Bak de scampi 1 à 2 minuten aan elke zijde. (Naargelang de dikte van de scampi. Laat ze zeker niet taai worden.)
13
Werk de tabouleh, vlak voor het serveren, af met snippers koriander en verse munt.