dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Toast kannibaal (thumbnail)Toast kannibaal

Toast kannibaal

30m
1
-
2.2K
Recepten

Toast kannibaal

De klassieker uit de tavernekeuken! Een portie ‘préparé’ op een boterham smeren en die serveren als toast kannibaal is not done. Met een kleine inspanning maak je de enige echte versie en een nostalgische maaltijd om naar uit te kijken.
Toast kannibaal (thumbnail)Toast kannibaal

Toast kannibaal

30m
1
-
2.2K
Recepten

Toast kannibaal

De klassieker uit de tavernekeuken! Een portie ‘préparé’ op een boterham smeren en die serveren als toast kannibaal is not done. Met een kleine inspanning maak je de enige echte versie en een nostalgische maaltijd om naar uit te kijken.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten1
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Zuurdesembroodongesneden
0,5
Rundsvleesof gehakt van puur rundvlees
400 g
Sjalottenklein
1
Zure augurkenklein
6
Kappertjes
1 el
Peper
Zout
Arachideolieof druivenpitolie
1,5 dl
Yoghurtnatuur
0,1 l
Scherpe mosterd
1 el
Ansjoviszoet, op olie
4
Tabasco
Water
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje
Worcestershire saus
Tuinkers
Eidooiers
2

Benodigdheden

Staafmixer, een vlijmscherp koksmes, een broodrooster

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gehakt rundvlees

1
Werken met kant-en-klaar gemalen zuiver rundvlees is prima, maar het verdient mijn voorkeur om het vlees met de hand fijn te snijden.
2
Gebruik een vlijmscherp mes en snij het stuk mager rundvlees in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens in kleine reepjes. Ga nu door tot je uiterst fijn gesneden vlees overhoudt.
3
Werk geduldig en zorgvuldig, tot je een fijne ‘filet américain’ overhoudt. Neem er de tijd voor om een geslaagd resultaat te bekomen.
4
Roer wat zout, vers gemalen peper en een likje fijne olijfolie door het vlees. Bewaar de verse filet Américain koel.
5
Spoel je werkplank schoon na het versnijden van rauw vlees.

De dressing

2 eidooiers
6
Scheid het ei en doe het in een hoge mengbeker. Voeg scherpe mosterd toe, een beetje natuurazijn en een scheutje lauw water.
7
Geef de saus extra smaak met een voorzichtig scheutje ‘Engelse saus’ (Worcestershiresaus), een beetje tabasco en enkele zoute ansjovisfilets.
8
Zet de staafmixer in de pot, schenk de olie erbij en mix ze tot een gebonden gladde saus.
9
Lepel er de ongezoete yoghurt bij en mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer zoute visjes of tabasco toe.

Afwerking

10
Pel de sjalot, halveer ze en snipper ze zo fijn mogelijk. In de afgewerkte toast wil je geen grote stukken rauwe sjalot proeven.
11
Hak ook de kappertjes en de kleine zure augurken fijn. Doe het zorgvuldig.
12
Spoel de tuinkers voorzichtig en laat ze uitlekken. Zet alle garnituren klaar.
13
Snij het zuurdesembrood in dikke boterhammen (1 cm dik). Halveer ze en toast ze in de broodrooster (of onder de ovengrill).
14
Lepel op ek stuk brood een portie gehakt rundvlees. Strooi er een beetje fijne sjalot, augurken en kappertjes over.
15
Werk de toasten af met toefjes tuinkers en lepel tenslotte wat dressing over de toast kannibaal.
1
Werken met kant-en-klaar gemalen zuiver rundvlees is prima, maar het verdient mijn voorkeur om het vlees met de hand fijn te snijden.
2
Gebruik een vlijmscherp mes en snij het stuk mager rundvlees in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens in kleine reepjes. Ga nu door tot je uiterst fijn gesneden vlees overhoudt.

Instructies

Gehakt rundvlees

1
Werken met kant-en-klaar gemalen zuiver rundvlees is prima, maar het verdient mijn voorkeur om het vlees met de hand fijn te snijden.
2
Gebruik een vlijmscherp mes en snij het stuk mager rundvlees in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens in kleine reepjes. Ga nu door tot je uiterst fijn gesneden vlees overhoudt.
3
Werk geduldig en zorgvuldig, tot je een fijne ‘filet américain’ overhoudt. Neem er de tijd voor om een geslaagd resultaat te bekomen.
4
Roer wat zout, vers gemalen peper en een likje fijne olijfolie door het vlees. Bewaar de verse filet Américain koel.
5
Spoel je werkplank schoon na het versnijden van rauw vlees.

De dressing

2 eidooiers
6
Scheid het ei en doe het in een hoge mengbeker. Voeg scherpe mosterd toe, een beetje natuurazijn en een scheutje lauw water.
7
Geef de saus extra smaak met een voorzichtig scheutje ‘Engelse saus’ (Worcestershiresaus), een beetje tabasco en enkele zoute ansjovisfilets.
8
Zet de staafmixer in de pot, schenk de olie erbij en mix ze tot een gebonden gladde saus.
9
Lepel er de ongezoete yoghurt bij en mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer zoute visjes of tabasco toe.

Afwerking

10
Pel de sjalot, halveer ze en snipper ze zo fijn mogelijk. In de afgewerkte toast wil je geen grote stukken rauwe sjalot proeven.
11
Hak ook de kappertjes en de kleine zure augurken fijn. Doe het zorgvuldig.
12
Spoel de tuinkers voorzichtig en laat ze uitlekken. Zet alle garnituren klaar.
13
Snij het zuurdesembrood in dikke boterhammen (1 cm dik). Halveer ze en toast ze in de broodrooster (of onder de ovengrill).
14
Lepel op ek stuk brood een portie gehakt rundvlees. Strooi er een beetje fijne sjalot, augurken en kappertjes over.
15
Werk de toasten af met toefjes tuinkers en lepel tenslotte wat dressing over de toast kannibaal.
1
Werken met kant-en-klaar gemalen zuiver rundvlees is prima, maar het verdient mijn voorkeur om het vlees met de hand fijn te snijden.
2
Gebruik een vlijmscherp mes en snij het stuk mager rundvlees in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens in kleine reepjes. Ga nu door tot je uiterst fijn gesneden vlees overhoudt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Toast kannibaal (thumbnail)Toast kannibaal
4 personen
30m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Zuurdesembroodongesneden
0,5
Rundsvleesof gehakt van puur rundvlees
400 g
Sjalottenklein
1
Zure augurkenklein
6
Kappertjes
1 el
Peper
Zout
Arachideolieof druivenpitolie
1,5 dl
Yoghurtnatuur
0,1 l
Scherpe mosterd
1 el
Ansjoviszoet, op olie
4
Tabasco
Water
1 scheutje
Natuurazijn
1 scheutje
Worcestershire saus
Tuinkers
Eidooiers
2

Toast kannibaal

De klassieker uit de tavernekeuken! Een portie ‘préparé’ op een boterham smeren en die serveren als toast kannibaal is not done. Met een kleine inspanning maak je de enige echte versie en een nostalgische maaltijd om naar uit te kijken.
Instructies

Gehakt rundvlees

1
Werken met kant-en-klaar gemalen zuiver rundvlees is prima, maar het verdient mijn voorkeur om het vlees met de hand fijn te snijden.
2
Gebruik een vlijmscherp mes en snij het stuk mager rundvlees in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens in kleine reepjes. Ga nu door tot je uiterst fijn gesneden vlees overhoudt.
3
Werk geduldig en zorgvuldig, tot je een fijne ‘filet américain’ overhoudt. Neem er de tijd voor om een geslaagd resultaat te bekomen.
4
Roer wat zout, vers gemalen peper en een likje fijne olijfolie door het vlees. Bewaar de verse filet Américain koel.
5
Spoel je werkplank schoon na het versnijden van rauw vlees.

De dressing

2 eidooiers
6
Scheid het ei en doe het in een hoge mengbeker. Voeg scherpe mosterd toe, een beetje natuurazijn en een scheutje lauw water.
7
Geef de saus extra smaak met een voorzichtig scheutje ‘Engelse saus’ (Worcestershiresaus), een beetje tabasco en enkele zoute ansjovisfilets.
8
Zet de staafmixer in de pot, schenk de olie erbij en mix ze tot een gebonden gladde saus.
9
Lepel er de ongezoete yoghurt bij en mix opnieuw. Proef en voeg naar smaak meer zoute visjes of tabasco toe.

Afwerking

10
Pel de sjalot, halveer ze en snipper ze zo fijn mogelijk. In de afgewerkte toast wil je geen grote stukken rauwe sjalot proeven.
11
Hak ook de kappertjes en de kleine zure augurken fijn. Doe het zorgvuldig.
12
Spoel de tuinkers voorzichtig en laat ze uitlekken. Zet alle garnituren klaar.
13
Snij het zuurdesembrood in dikke boterhammen (1 cm dik). Halveer ze en toast ze in de broodrooster (of onder de ovengrill).
14
Lepel op ek stuk brood een portie gehakt rundvlees. Strooi er een beetje fijne sjalot, augurken en kappertjes over.
15
Werk de toasten af met toefjes tuinkers en lepel tenslotte wat dressing over de toast kannibaal.