dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken (thumbnail)Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

20m
10
88%
8.3K
Recepten

Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

Een supereenvoudig dessertje dat je nog lang zal heugen. Zo lekker dat het is! We hebben het over Jeroens vers gebakken vanillewafeltjes met een bolletje vanilleroomijs en warme krieken. Meer hoeft het toch echt niet te zijn?
Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken (thumbnail)Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

20m
10
88%
8.3K
Recepten

Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

Een supereenvoudig dessertje dat je nog lang zal heugen. Zo lekker dat het is! We hebben het over Jeroens vers gebakken vanillewafeltjes met een bolletje vanilleroomijs en warme krieken. Meer hoeft het toch echt niet te zijn?
Type gerechtDessert
Totale tijd20m
Ingrediënten10
Beoordeling88%
Aantal likes8.3K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
250 g
Kristalsuiker
150 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Puddingpoeder
1 tl
Puddingpoeder
25 g
Vanillestok
1
Boter
200 g
Eieren
3
Noordkrieken op sap
1 bokaal
Vanille-ijs

Benodigdheden

Wafelijzer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Wafelbeslag

250 g bloem, 150 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl puddingpoeder, 1 vanillestok
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
200 g boter, 3 eieren
2
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.
3
Schep het beslag in een kom of een spuitzak en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
TIPEen suikerwafel maken? Je kan ook een versie maken met wat parelsuiker in het beslag. Meng daarvoor wat parelsuiker dooor het basisbeslag van de wafeltjes.

Bereiding krieken

1 bokaal Noordkrieken op sap
4
Giet de noorderkrieken door een zeef in een steelpan zodat het koude sap in de pan terecht komt en de krieken in de zeef worden opgevangen.
25 g puddingpoeder
5
Los het puddingpoeder op in het koude sap en breng het sap op een zacht vuur aan de kook, tot het sap lichtjes gebonden is.
6
Schep de krieken erbij en laat ze even opwarmen in het ingedikte sap.

Bakken en afwerking

7
Verwarmt het wafelijzer voor.
vanille-ijs
8
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Vet het wafelijzer lichtjes in met wat gesmolten boter.
9
Schep met een lepel bolletjes van het beslag en leg ze tussen het wafelijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
10
Haal de gebakken wafeltjes met een wafelvork uit het wafelijzer en laat ze even afkoelen op een rooster.
11
Serveer de wafels met een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met de warme krieken.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
2
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.

Instructies

Wafelbeslag

250 g bloem, 150 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl puddingpoeder, 1 vanillestok
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
200 g boter, 3 eieren
2
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.
3
Schep het beslag in een kom of een spuitzak en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
TIPEen suikerwafel maken? Je kan ook een versie maken met wat parelsuiker in het beslag. Meng daarvoor wat parelsuiker dooor het basisbeslag van de wafeltjes.

Bereiding krieken

1 bokaal Noordkrieken op sap
4
Giet de noorderkrieken door een zeef in een steelpan zodat het koude sap in de pan terecht komt en de krieken in de zeef worden opgevangen.
25 g puddingpoeder
5
Los het puddingpoeder op in het koude sap en breng het sap op een zacht vuur aan de kook, tot het sap lichtjes gebonden is.
6
Schep de krieken erbij en laat ze even opwarmen in het ingedikte sap.

Bakken en afwerking

7
Verwarmt het wafelijzer voor.
vanille-ijs
8
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Vet het wafelijzer lichtjes in met wat gesmolten boter.
9
Schep met een lepel bolletjes van het beslag en leg ze tussen het wafelijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
10
Haal de gebakken wafeltjes met een wafelvork uit het wafelijzer en laat ze even afkoelen op een rooster.
11
Serveer de wafels met een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met de warme krieken.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
2
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken (thumbnail)Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken
4 personen
20m
Ingrediënten
Bloem
250 g
Kristalsuiker
150 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Puddingpoeder
1 tl
Puddingpoeder
25 g
Vanillestok
1
Boter
200 g
Eieren
3
Noordkrieken op sap
1 bokaal
Vanille-ijs

Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken

Een supereenvoudig dessertje dat je nog lang zal heugen. Zo lekker dat het is! We hebben het over Jeroens vers gebakken vanillewafeltjes met een bolletje vanilleroomijs en warme krieken. Meer hoeft het toch echt niet te zijn?
Instructies

Wafelbeslag

250 g bloem, 150 g kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl puddingpoeder, 1 vanillestok
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
200 g boter, 3 eieren
2
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.
3
Schep het beslag in een kom of een spuitzak en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
TIPEen suikerwafel maken? Je kan ook een versie maken met wat parelsuiker in het beslag. Meng daarvoor wat parelsuiker dooor het basisbeslag van de wafeltjes.

Bereiding krieken

1 bokaal Noordkrieken op sap
4
Giet de noorderkrieken door een zeef in een steelpan zodat het koude sap in de pan terecht komt en de krieken in de zeef worden opgevangen.
25 g puddingpoeder
5
Los het puddingpoeder op in het koude sap en breng het sap op een zacht vuur aan de kook, tot het sap lichtjes gebonden is.
6
Schep de krieken erbij en laat ze even opwarmen in het ingedikte sap.

Bakken en afwerking

7
Verwarmt het wafelijzer voor.
vanille-ijs
8
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Vet het wafelijzer lichtjes in met wat gesmolten boter.
9
Schep met een lepel bolletjes van het beslag en leg ze tussen het wafelijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
10
Haal de gebakken wafeltjes met een wafelvork uit het wafelijzer en laat ze even afkoelen op een rooster.
11
Serveer de wafels met een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met de warme krieken.