Kimchi van witloof
Kimchi van witloof
Witloof in de hoofdrol van een pittige fermentatie? Absoluut. Waar kimchi normaal met kool wordt gemaakt, gebruiken wij witloof in de hoofdrol. Deze zelfgemaakte kimchi krijgt z’n karakter van chilisaus, vissaus en een vleugje bitterheid van het witloof. Perfect als side, topping of smaakmaker in burgers, salades of bowls.
Kimchi van witloof
Kimchi van witloof
Witloof in de hoofdrol van een pittige fermentatie? Absoluut. Waar kimchi normaal met kool wordt gemaakt, gebruiken wij witloof in de hoofdrol. Deze zelfgemaakte kimchi krijgt z’n karakter van chilisaus, vissaus en een vleugje bitterheid van het witloof. Perfect als side, topping of smaakmaker in burgers, salades of bowls.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
200 g
Witloof
40
Zout
400 g
Vissaus
12 el
Chilivlokken
8 el
Zoetzure chilisaus
12 el
Benodigdheden
Een weckpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
40 witloof
1
Snijd het witloof fijn.
200 g suiker, 12 el Vissaus, 8 el Chilivlokken, 12 el zoetzure chilisaus, 400 g zout
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.
3
Doe in een gesteriliseerde weckpot van 500 ml groot, sluit af en draai de pot om. Laat 5–7 dagen fermenteren bij kamertemperatuur (20–22°C). Bewaar daarna in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!40 witloof
1
Snijd het witloof fijn.
200 g suiker, 12 el Vissaus, 8 el Chilivlokken, 12 el zoetzure chilisaus, 400 g zout
2
Meng met zout, suiker, vissaus, chilivlokken en chilisaus.
3
Doe in een gesteriliseerde weckpot van 500 ml groot, sluit af en draai de pot om. Laat 5–7 dagen fermenteren bij kamertemperatuur (20–22°C). Bewaar daarna in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden