Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

1u 30m
19
-
305
Recepten

Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

Een klassieke waterzooi, maar dan in een heerlijk herfstjasje. Mals konijn, volle groenten zoals butternut, pastinaak en champignons, en bovenop een knapperige peterseliecrumble als smaakvolle verrassing. Dit stoofpotje warmt niet alleen je bord op, maar ook je hele keuken. Laat die gure dagen maar komen!
Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

1u 30m
19
-
305
Recepten

Waterzooi van konijn met herfstgroenten en peterseliecrumble

Een klassieke waterzooi, maar dan in een heerlijk herfstjasje. Mals konijn, volle groenten zoals butternut, pastinaak en champignons, en bovenop een knapperige peterseliecrumble als smaakvolle verrassing. Dit stoofpotje warmt niet alleen je bord op, maar ook je hele keuken. Laat die gure dagen maar komen!
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes305

Ingrediënten

4 personen
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Butternuts
300 g
Pastinaak
2
Kastanjechampignons
200 g
Selder
2
Prei
1
Boter
2 el
Olijfolie
1 el
Konijnen(bout en rug)
1.200 g
Droge witte wijn
150 ml
Laurierblaadje
1
Verse tijm
3 takjes
Kippenbouillon
1.000 ml
Room
150 ml
Peper
Zout
Paneermeel
2 el
Bladpeterselie
0,5 bosjes
Look
1 teentje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Waterzooi

1 ajuin, 2 teentjes knoflook, 300 g butternut pompoenen, 2 pastinaken, 200 g kastanjechampignons, 2 selder, 1 prei
1
Snipper de ajuin en de knoflook. Schil de pompoen en pastinaak en snijd ze in hapklare stukken. Halveer de champignons en snijd de selder en prei fijn.
2 el boter, 1 el olijfolie, 1.200 g konijnen ((bout en rug)), peper, zout
2
Verwarm een klont boter en een scheut olijfolie in een stoofpot. Kruid het konijn met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Haal het konijn uit de pot en zet even aan de kant.
3
Fruit de ajuin, knoflook, selder en prei aan in dezelfde pot. Voeg daarna de pastinaak, pompoen en champignons toe en laat alles zo'n 5 minuten meebakken.
150 ml Droge witte wijn, 1 laurierblaadje, 3 takjes tijm, 1.000 ml Kippenbouillon
4
Blus de pot met de witte wijn. Doe het konijn, het laurierblaadje en de takjes tijm erbij. Giet er nu de kippenbouillon over en laat het geheel zachtjes sudderen voor zo'n 50 à 60 minuten.
150 ml Room
5
Roer er tenslotte de room door, laat de saus nog even inkoken en breng het geheel op smaak met een snuif peper en zout.

Peterseliecrumble

0,5 bosjes bladpeterselie, 2 el paneermeel, 1 teentje knoflook
6
Hak de bladpeterselie fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het paneermeel goudbruin. Rasp er het teentje knoflook bij en meng er de gehakte peterselie onder. Zet de crumble aan de kant.

Serveren

7
Serveer de waterzooi warm en werk af met een flinke lepel van de knapperige peterseliecrumble.
1
Snipper de ajuin en de knoflook. Schil de pompoen en pastinaak en snijd ze in hapklare stukken. Halveer de champignons en snijd de selder en prei fijn.
2
Verwarm een klont boter en een scheut olijfolie in een stoofpot. Kruid het konijn met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Haal het konijn uit de pot en zet even aan de kant.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Waterzooi

1 ajuin, 2 teentjes knoflook, 300 g butternut pompoenen, 2 pastinaken, 200 g kastanjechampignons, 2 selder, 1 prei
1
Snipper de ajuin en de knoflook. Schil de pompoen en pastinaak en snijd ze in hapklare stukken. Halveer de champignons en snijd de selder en prei fijn.
2 el boter, 1 el olijfolie, 1.200 g konijnen ((bout en rug)), peper, zout
2
Verwarm een klont boter en een scheut olijfolie in een stoofpot. Kruid het konijn met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Haal het konijn uit de pot en zet even aan de kant.
3
Fruit de ajuin, knoflook, selder en prei aan in dezelfde pot. Voeg daarna de pastinaak, pompoen en champignons toe en laat alles zo'n 5 minuten meebakken.
150 ml Droge witte wijn, 1 laurierblaadje, 3 takjes tijm, 1.000 ml Kippenbouillon
4
Blus de pot met de witte wijn. Doe het konijn, het laurierblaadje en de takjes tijm erbij. Giet er nu de kippenbouillon over en laat het geheel zachtjes sudderen voor zo'n 50 à 60 minuten.
150 ml Room
5
Roer er tenslotte de room door, laat de saus nog even inkoken en breng het geheel op smaak met een snuif peper en zout.

Peterseliecrumble

0,5 bosjes bladpeterselie, 2 el paneermeel, 1 teentje knoflook
6
Hak de bladpeterselie fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het paneermeel goudbruin. Rasp er het teentje knoflook bij en meng er de gehakte peterselie onder. Zet de crumble aan de kant.

Serveren

7
Serveer de waterzooi warm en werk af met een flinke lepel van de knapperige peterseliecrumble.
1
Snipper de ajuin en de knoflook. Schil de pompoen en pastinaak en snijd ze in hapklare stukken. Halveer de champignons en snijd de selder en prei fijn.
2
Verwarm een klont boter en een scheut olijfolie in een stoofpot. Kruid het konijn met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Haal het konijn uit de pot en zet even aan de kant.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden