Ciabatta met perenstroop, gegrild hert, gegrilde peer en veenbessenketchup
Ciabatta met perenstroop, gegrild hert, gegrilde peer en veenbessenketchup
Ciabatta met perenstroop, gegrild hert, gegrilde peer en veenbessenketchup
Ciabatta met perenstroop, gegrild hert, gegrilde peer en veenbessenketchup
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Sjalotten
2
Veenbessen
200 g
Gember
1 el
Suikersiroop
0,1 l
Rode wijn
0,1 l
Hertenfilets
400 g
Pepers
Zout
Peren
2
Ciabatta
1
Waterkers
1 bosje
Perensiroop
Grof zout
Walnoten
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, huishoudfolie, een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De ciabatta met gegrild hert
1
Verhit de barbecue.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
200 g veenbessen, 1 el gember, 0,1 l suikersiroop, 0,1 l rode wijn
4
Doe er de veenbessen, gekonfijte gember, suikersiroop en rode wijn bij. Laat de veenbessen garen.
TIPGeen fan van gember? Gebruik dan wat azijn voor de zure toets.
400 g hertenfilets, pepers, zout
5
Kruid de hertenfilet aan beide kanten met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over.
2 peren
6
Schil de peren en snijd ze in plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Sprenkel er wat olijfolie over.
7
Mix de veenbessen in de hakmolen en duw het mengsel door een zeef met de bolle kant van een lepel. Dek de ketchup af met huishoudfolie. Duw de folie tot tegen de ketchup en laat afkoelen in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 ciabatta
8
Snijd het brood in stukken en sprenkel er olijfolie over.
9
Grill het vlees aan beide kanten 5 minuten op de barbecue.
10
Grill intussen de plakjes peer en het brood.
11
Haal het vlees van het rooster, draai het om en laat rusten.
1 bosje Waterkers
12
Spoel de waterkers.
perensiroop
13
Besmeer een stuk brood met perensiroop. Leg er een toef waterkers op en sprenkel er wat olijfolie over.
grof zout
14
Snijd het vlees in plakjes van 1 cm. Leg een paar plakjes op de waterkers en kruid met grof zout en peper.
Walnoten
15
Werk af met plakjes gegrilde peer, een beetje veenbessenketchup en geraspte walnoot.
De ciabatta met gegrild hert
1
Verhit de barbecue.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
200 g veenbessen, 1 el gember, 0,1 l suikersiroop, 0,1 l rode wijn
4
Doe er de veenbessen, gekonfijte gember, suikersiroop en rode wijn bij. Laat de veenbessen garen.
TIPGeen fan van gember? Gebruik dan wat azijn voor de zure toets.
400 g hertenfilets, pepers, zout
5
Kruid de hertenfilet aan beide kanten met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over.
2 peren
6
Schil de peren en snijd ze in plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Sprenkel er wat olijfolie over.
7
Mix de veenbessen in de hakmolen en duw het mengsel door een zeef met de bolle kant van een lepel. Dek de ketchup af met huishoudfolie. Duw de folie tot tegen de ketchup en laat afkoelen in de koelkast.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 ciabatta
8
Snijd het brood in stukken en sprenkel er olijfolie over.
9
Grill het vlees aan beide kanten 5 minuten op de barbecue.
10
Grill intussen de plakjes peer en het brood.
11
Haal het vlees van het rooster, draai het om en laat rusten.
1 bosje Waterkers
12
Spoel de waterkers.
perensiroop
13
Besmeer een stuk brood met perensiroop. Leg er een toef waterkers op en sprenkel er wat olijfolie over.
grof zout
14
Snijd het vlees in plakjes van 1 cm. Leg een paar plakjes op de waterkers en kruid met grof zout en peper.
Walnoten
15
Werk af met plakjes gegrilde peer, een beetje veenbessenketchup en geraspte walnoot.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
2
Veenbessen
200 g
Gember
1 el
Suikersiroop
0,1 l
Rode wijn
0,1 l
Hertenfilets
400 g
Pepers
Zout
Peren
2
Ciabatta
1
Waterkers
1 bosje
Perensiroop
Grof zout
Walnoten
Ciabatta met perenstroop, gegrild hert, gegrilde peer en veenbessenketchup
Een ‘wild broodje’ met hert, peren en zelfgemaakte ketchup van veenbessen: eenvoudig maar ook bijzonder.Instructies
De ciabatta met gegrild hert
1
Verhit de barbecue.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
200 g veenbessen, 1 el gember, 0,1 l suikersiroop, 0,1 l rode wijn
4
Doe er de veenbessen, gekonfijte gember, suikersiroop en rode wijn bij. Laat de veenbessen garen.
TIPGeen fan van gember? Gebruik dan wat azijn voor de zure toets.
400 g hertenfilets, pepers, zout
5
Kruid de hertenfilet aan beide kanten met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over.
2 peren
6
Schil de peren en snijd ze in plakjes. Gebruik eventueel een mandoline. Sprenkel er wat olijfolie over.
7
Mix de veenbessen in de hakmolen en duw het mengsel door een zeef met de bolle kant van een lepel. Dek de ketchup af met huishoudfolie. Duw de folie tot tegen de ketchup en laat afkoelen in de koelkast.
1 ciabatta
8
Snijd het brood in stukken en sprenkel er olijfolie over.
9
Grill het vlees aan beide kanten 5 minuten op de barbecue.
10
Grill intussen de plakjes peer en het brood.
11
Haal het vlees van het rooster, draai het om en laat rusten.
1 bosje Waterkers
12
Spoel de waterkers.
perensiroop
13
Besmeer een stuk brood met perensiroop. Leg er een toef waterkers op en sprenkel er wat olijfolie over.
grof zout
14
Snijd het vlees in plakjes van 1 cm. Leg een paar plakjes op de waterkers en kruid met grof zout en peper.
Walnoten
15
Werk af met plakjes gegrilde peer, een beetje veenbessenketchup en geraspte walnoot.