Varkensgebraad, erwtjes en wortelen en puree
Varkensgebraad, erwtjes en wortelen en puree
Varkensgebraad, erwtjes en wortelen en puree
Varkensgebraad, erwtjes en wortelen en puree
Ingrediënten
4 personen
Varkensgebraad
1.000 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
1,5
Kruidnagel
1
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Salie
Aardappelen
800 g
Wortel
1 bosje
Diepvrieserwten
400 g
Bloem
2 el
Graanmosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Water
0,5 l
Honing
1 tl
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1.000 g varkensgebraad, peper, zout
2
Kruid het varkensgebraad met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur het vlees eerst aan op de velkant. Korst het dan rondom aan.
TIPGebruik een cocotte of kookpot die aangepast is aan de grootte van het gebraad. Zorg dat er niet te veel ruimte rond het vlees is. Dan loop je minder kans dat alles rondom het vlees verbrandt.
0,5 ajuinen, 1 kruidnagel, tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
4
Pel de ui en snijd in fijne reepjes. Verdeel de uireepjes rond het gebraad. Leg de kruidnagel, tijm, laurier en salie ook in de pot. Zet een deksel op de cocotte en laat 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
5
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6
Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Draai het om en laat het 25 minuten rusten.
De erwtjes en wortelen
7
Smelt een klont boter in een kookpot.
1 ajuin
8
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 bosje Wortel, tijm, 2 blaadjes laurier
9
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Stoof ze aan met de ui. Kruid met peper en zout en doe er een klein scheutje water bij. Leg de laurier in de kookpot. Rits de tijm van de takjes en snipper ze wat fijner. Doe de tijm ook in de kookpot. Zet een deksel op de kookpot en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
400 g diepvrieserwten
10
Doe er de diepvrieserwtjes bij. Laat mee garen.
11
Voeg eventueel een extra klontje boter toe en laat het smelten tussen de erwtjes en wortelen.
Afwerken en serveren
12
Haal de laurier, tijm en salie uit de kookpot van het vlees.
2 el bloem
13
Strooi wat bloem in de kookpot op de aanbaksels van het vlees. Laat even mee bakken.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,5 l Water, 1 tl honing
14
Doe er de graanmosterd en de scherpe mosterd bij. Blus met water (of kippenbouillon) en breng aan de kook. Laat de saus wat indikken. Voeg er wat honing aan toe.
boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
15
Giet de aardappelen af. Plet ze met een klont boter, een scheut melk en een eierdooier tot puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
16
Serveer het gebraad met de erwtjes en wortels, aardappelpuree en mosterdsaus.
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1.000 g varkensgebraad, peper, zout
2
Kruid het varkensgebraad met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur het vlees eerst aan op de velkant. Korst het dan rondom aan.
TIPGebruik een cocotte of kookpot die aangepast is aan de grootte van het gebraad. Zorg dat er niet te veel ruimte rond het vlees is. Dan loop je minder kans dat alles rondom het vlees verbrandt.
0,5 ajuinen, 1 kruidnagel, tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
4
Pel de ui en snijd in fijne reepjes. Verdeel de uireepjes rond het gebraad. Leg de kruidnagel, tijm, laurier en salie ook in de pot. Zet een deksel op de cocotte en laat 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
5
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6
Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Draai het om en laat het 25 minuten rusten.
De erwtjes en wortelen
7
Smelt een klont boter in een kookpot.
1 ajuin
8
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 bosje Wortel, tijm, 2 blaadjes laurier
9
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Stoof ze aan met de ui. Kruid met peper en zout en doe er een klein scheutje water bij. Leg de laurier in de kookpot. Rits de tijm van de takjes en snipper ze wat fijner. Doe de tijm ook in de kookpot. Zet een deksel op de kookpot en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
400 g diepvrieserwten
10
Doe er de diepvrieserwtjes bij. Laat mee garen.
11
Voeg eventueel een extra klontje boter toe en laat het smelten tussen de erwtjes en wortelen.
Afwerken en serveren
12
Haal de laurier, tijm en salie uit de kookpot van het vlees.
2 el bloem
13
Strooi wat bloem in de kookpot op de aanbaksels van het vlees. Laat even mee bakken.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,5 l Water, 1 tl honing
14
Doe er de graanmosterd en de scherpe mosterd bij. Blus met water (of kippenbouillon) en breng aan de kook. Laat de saus wat indikken. Voeg er wat honing aan toe.
boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
15
Giet de aardappelen af. Plet ze met een klont boter, een scheut melk en een eierdooier tot puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
16
Serveer het gebraad met de erwtjes en wortels, aardappelpuree en mosterdsaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Varkensgebraad
1.000 g
Peper
Zout
Boter
Ajuinen
1,5
Kruidnagel
1
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Salie
Aardappelen
800 g
Wortel
1 bosje
Diepvrieserwten
400 g
Bloem
2 el
Graanmosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Water
0,5 l
Honing
1 tl
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Varkensgebraad, erwtjes en wortelen en puree
Vandaag maakt Jeroen de meest klassieke dagelijkse kost: een varkensgebraad met aardappelpuree, erwtjes en worteltjes en een lekkere mosterdsaus. Eten dat met veel liefde is klaargemaakt en dat iedereen lust.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
1.000 g varkensgebraad, peper, zout
2
Kruid het varkensgebraad met peper en zout.
boter
3
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur het vlees eerst aan op de velkant. Korst het dan rondom aan.
TIPGebruik een cocotte of kookpot die aangepast is aan de grootte van het gebraad. Zorg dat er niet te veel ruimte rond het vlees is. Dan loop je minder kans dat alles rondom het vlees verbrandt.
0,5 ajuinen, 1 kruidnagel, tijm, 2 blaadjes laurier, Salie
4
Pel de ui en snijd in fijne reepjes. Verdeel de uireepjes rond het gebraad. Leg de kruidnagel, tijm, laurier en salie ook in de pot. Zet een deksel op de cocotte en laat 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.
800 g aardappelen
5
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6
Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Draai het om en laat het 25 minuten rusten.
De erwtjes en wortelen
7
Smelt een klont boter in een kookpot.
1 ajuin
8
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
1 bosje Wortel, tijm, 2 blaadjes laurier
9
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Stoof ze aan met de ui. Kruid met peper en zout en doe er een klein scheutje water bij. Leg de laurier in de kookpot. Rits de tijm van de takjes en snipper ze wat fijner. Doe de tijm ook in de kookpot. Zet een deksel op de kookpot en laat de wortelen garen op een zacht vuur.
400 g diepvrieserwten
10
Doe er de diepvrieserwtjes bij. Laat mee garen.
11
Voeg eventueel een extra klontje boter toe en laat het smelten tussen de erwtjes en wortelen.
Afwerken en serveren
12
Haal de laurier, tijm en salie uit de kookpot van het vlees.
2 el bloem
13
Strooi wat bloem in de kookpot op de aanbaksels van het vlees. Laat even mee bakken.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,5 l Water, 1 tl honing
14
Doe er de graanmosterd en de scherpe mosterd bij. Blus met water (of kippenbouillon) en breng aan de kook. Laat de saus wat indikken. Voeg er wat honing aan toe.
boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier, zout, nootmuskaat
15
Giet de aardappelen af. Plet ze met een klont boter, een scheut melk en een eierdooier tot puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
16
Serveer het gebraad met de erwtjes en wortels, aardappelpuree en mosterdsaus.