Omelette Sibérienne
Omelette Sibérienne
Omelette Sibérienne
Omelette Sibérienne
Ingrediënten
4 personen
Vanille-ijs
1 l
Arachideolie
Quatre quarts cake
1
Peren
2
Rozijnen
handvol
Rum
1 el
Kaneelpoeder
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Cointreau
0,05 l
Benodigdheden
Huishoudfolie, een keukenmachine met klopper, een bunzenbrander optioneel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Omelette Sibérienne
1 l vanille-ijs
1
Haal het vanille-ijs uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden.
arachideolie
2
Wrijf een ronde kom in met een likje olie. Leg er een vel huishoudfolie in. Laat het aan alle kanten een stuk over de rand hangen.
1 quatre quarts cake
3
Snijd de cake in de lengte in dunne plakken. Bedek de kom helemaal met de repen cake en laat ze wat overlappen zodat er nergens gaatjes ontstaan. Houd nog wat plakken cake over om de bereiding straks af te dekken.
2 peren
4
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).
handvol rozijnen, 1 el rum, kaneelpoeder
5
Meng ze met de rozijnen en de rum. Kruid met een snuif kaneel.
TIPJe kunt bijvoorbeeld ook stukjes verkruimelde speculaas door het ijs mengen voor een andere smaak.
6
Roer het vanille-ijs los met een vork. Roer er de peer-rozijnenmengeling door.
7
Schep het ijs in de kom over de cake. Snijd de zijkanten van de cake gelijk met het roomijs.
8
Bedek de bovenkant ook met (iets dikkere) plakken cake. Vouw ten slotte de huishoudfolie over de cake.
9
Zet de kom 1 tot 2 uur in de diepvriezer.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
10
Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker bij.
11
Haal de kom uit de diepvriezer. Keer om op een bord.
12
Schep de meringue over de bereiding.
13
Brand de meringue kort met een bunzenbrander (of onder een hete ovengrill).
0,05 l Cointreau
14
Verwarm de cointreau op het vuur en flambeer. Giet de brandende cointreau over de meringue.
15
Serveer meteen.
Omelette Sibérienne
1 l vanille-ijs
1
Haal het vanille-ijs uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden.
arachideolie
2
Wrijf een ronde kom in met een likje olie. Leg er een vel huishoudfolie in. Laat het aan alle kanten een stuk over de rand hangen.
1 quatre quarts cake
3
Snijd de cake in de lengte in dunne plakken. Bedek de kom helemaal met de repen cake en laat ze wat overlappen zodat er nergens gaatjes ontstaan. Houd nog wat plakken cake over om de bereiding straks af te dekken.
2 peren
4
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).
handvol rozijnen, 1 el rum, kaneelpoeder
5
Meng ze met de rozijnen en de rum. Kruid met een snuif kaneel.
TIPJe kunt bijvoorbeeld ook stukjes verkruimelde speculaas door het ijs mengen voor een andere smaak.
6
Roer het vanille-ijs los met een vork. Roer er de peer-rozijnenmengeling door.
7
Schep het ijs in de kom over de cake. Snijd de zijkanten van de cake gelijk met het roomijs.
8
Bedek de bovenkant ook met (iets dikkere) plakken cake. Vouw ten slotte de huishoudfolie over de cake.
9
Zet de kom 1 tot 2 uur in de diepvriezer.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
10
Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker bij.
11
Haal de kom uit de diepvriezer. Keer om op een bord.
12
Schep de meringue over de bereiding.
13
Brand de meringue kort met een bunzenbrander (of onder een hete ovengrill).
0,05 l Cointreau
14
Verwarm de cointreau op het vuur en flambeer. Giet de brandende cointreau over de meringue.
15
Serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vanille-ijs
1 l
Arachideolie
Quatre quarts cake
1
Peren
2
Rozijnen
handvol
Rum
1 el
Kaneelpoeder
Eieren
4
Kristalsuiker
200 g
Cointreau
0,05 l
Omelette Sibérienne
Warm vanbuiten en koud vanbinnen: met deze omelette Sibérienne oogst je ongetwijfeld applaus aan tafel.Instructies
Omelette Sibérienne
1 l vanille-ijs
1
Haal het vanille-ijs uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden.
arachideolie
2
Wrijf een ronde kom in met een likje olie. Leg er een vel huishoudfolie in. Laat het aan alle kanten een stuk over de rand hangen.
1 quatre quarts cake
3
Snijd de cake in de lengte in dunne plakken. Bedek de kom helemaal met de repen cake en laat ze wat overlappen zodat er nergens gaatjes ontstaan. Houd nog wat plakken cake over om de bereiding straks af te dekken.
2 peren
4
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).
handvol rozijnen, 1 el rum, kaneelpoeder
5
Meng ze met de rozijnen en de rum. Kruid met een snuif kaneel.
TIPJe kunt bijvoorbeeld ook stukjes verkruimelde speculaas door het ijs mengen voor een andere smaak.
6
Roer het vanille-ijs los met een vork. Roer er de peer-rozijnenmengeling door.
7
Schep het ijs in de kom over de cake. Snijd de zijkanten van de cake gelijk met het roomijs.
8
Bedek de bovenkant ook met (iets dikkere) plakken cake. Vouw ten slotte de huishoudfolie over de cake.
9
Zet de kom 1 tot 2 uur in de diepvriezer.
4 eieren, 200 g kristalsuiker
10
Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker bij.
11
Haal de kom uit de diepvriezer. Keer om op een bord.
12
Schep de meringue over de bereiding.
13
Brand de meringue kort met een bunzenbrander (of onder een hete ovengrill).
0,05 l Cointreau
14
Verwarm de cointreau op het vuur en flambeer. Giet de brandende cointreau over de meringue.
15
Serveer meteen.