Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade
Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade
Om de Ardeense gezelligheid nog eens extra in de verf te zetten, maakt Jeroen op de laatste dag van Winterkost een fantastische stoofpot met de diepe smaak van everzwijn en een lokaal biertje. Altijd goed met verse frietjes en een fris witloofslaatje
Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade
Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade
Om de Ardeense gezelligheid nog eens extra in de verf te zetten, maakt Jeroen op de laatste dag van Winterkost een fantastische stoofpot met de diepe smaak van everzwijn en een lokaal biertje. Altijd goed met verse frietjes en een fris witloofslaatje
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Stoofvlees
800 g
Gerookt spek
300 g
Stoofpotkruiden van dagelijkse kost
2 tl
Bier
1 fles
Luikse stroop
2 el
Mosterd
2 el
Witloof
4 stronkjes
Mayonaise
2 el
Natuurazijn
1 scheutje
Frietaardappelen
800 g
Benodigdheden
Een friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor het stoofvlees:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 stengels selder
2
Smelt een klont boter in een grote pot. Pel de uien en de look en spoel de selder. Snijd de uien, de selder en de look grof. Stoof ze aan in de hete boter.
800 g stoofvlees
3
Smelt een klont boter in een ruime pan. Kleur de stukken stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
300 g gerookt spek, 2 tl stoofpotkruiden van Dagelijkse kost
4
Snijd het spek in reepjes en doe ze bij de uien, de look en de selder in de pan. Breng op smaak met de stoofpotkruiden van Dagelijkse kost.
1 fles bier
5
Schep het gebakken vlees bij de groenten en het spek. Blus de pan van het vlees met het bier en roer de aanbaksels met een houten lepel voorzichtig los. Giet het bier met de aanbaksels daarna bij de groenten in de stoofpot.
2 el Luikse stroop, 2 el mosterd
6
Voeg de Luikse stroop toe en roer alles goed onder elkaar. Bestrijk de boterhammen met een flinke laag mosterd en leg ze mee in de stoofpot. Zet een deksel op de pot en laat het stoofvlees 2 uur garen in de oven op 160°C.
Voor de witloofsla:
4 stronkjes witloof, 2 el mayonaise, 1 scheutje natuurazijn
7
Verwijder de harde, bittere kern van de witloofstronkjes en snijd fijn. Meng het witloof met de mayonaise en een scheutje azijn en kruid met peper en zout.
Voor de frietjes:
8
Verwarm de friteuse tot 140°C.
800 g frietaardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd er frieten van. Spoel de frietjes in koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
10
Pocheer de frieten in de friteuse op 140°C gedurende 3 minuten en laat ze daarna uitlekken en volledig afkoelen.
11
Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 170°C. Bak de frieten nu goudbruin en krokant.
Voor de afwerking:
12
Haal het stoofvlees uit de oven en serveer het met de witloofsla en de verse frieten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor het stoofvlees:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 stengels selder
2
Smelt een klont boter in een grote pot. Pel de uien en de look en spoel de selder. Snijd de uien, de selder en de look grof. Stoof ze aan in de hete boter.
800 g stoofvlees
3
Smelt een klont boter in een ruime pan. Kleur de stukken stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
300 g gerookt spek, 2 tl stoofpotkruiden van Dagelijkse kost
4
Snijd het spek in reepjes en doe ze bij de uien, de look en de selder in de pan. Breng op smaak met de stoofpotkruiden van Dagelijkse kost.
1 fles bier
5
Schep het gebakken vlees bij de groenten en het spek. Blus de pan van het vlees met het bier en roer de aanbaksels met een houten lepel voorzichtig los. Giet het bier met de aanbaksels daarna bij de groenten in de stoofpot.
2 el Luikse stroop, 2 el mosterd
6
Voeg de Luikse stroop toe en roer alles goed onder elkaar. Bestrijk de boterhammen met een flinke laag mosterd en leg ze mee in de stoofpot. Zet een deksel op de pot en laat het stoofvlees 2 uur garen in de oven op 160°C.
Voor de witloofsla:
4 stronkjes witloof, 2 el mayonaise, 1 scheutje natuurazijn
7
Verwijder de harde, bittere kern van de witloofstronkjes en snijd fijn. Meng het witloof met de mayonaise en een scheutje azijn en kruid met peper en zout.
Voor de frietjes:
8
Verwarm de friteuse tot 140°C.
800 g frietaardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd er frieten van. Spoel de frietjes in koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
10
Pocheer de frieten in de friteuse op 140°C gedurende 3 minuten en laat ze daarna uitlekken en volledig afkoelen.
11
Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 170°C. Bak de frieten nu goudbruin en krokant.
Voor de afwerking:
12
Haal het stoofvlees uit de oven en serveer het met de witloofsla en de verse frieten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Selder
4 stengels
Stoofvlees
800 g
Gerookt spek
300 g
Stoofpotkruiden van dagelijkse kost
2 tl
Bier
1 fles
Luikse stroop
2 el
Mosterd
2 el
Witloof
4 stronkjes
Mayonaise
2 el
Natuurazijn
1 scheutje
Frietaardappelen
800 g
Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade
Om de Ardeense gezelligheid nog eens extra in de verf te zetten, maakt Jeroen op de laatste dag van Winterkost een fantastische stoofpot met de diepe smaak van everzwijn en een lokaal biertje. Altijd goed met verse frietjes en een fris witloofslaatjeInstructies
Voor het stoofvlees:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160°C.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 4 stengels selder
2
Smelt een klont boter in een grote pot. Pel de uien en de look en spoel de selder. Snijd de uien, de selder en de look grof. Stoof ze aan in de hete boter.
800 g stoofvlees
3
Smelt een klont boter in een ruime pan. Kleur de stukken stoofvlees goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
300 g gerookt spek, 2 tl stoofpotkruiden van Dagelijkse kost
4
Snijd het spek in reepjes en doe ze bij de uien, de look en de selder in de pan. Breng op smaak met de stoofpotkruiden van Dagelijkse kost.
1 fles bier
5
Schep het gebakken vlees bij de groenten en het spek. Blus de pan van het vlees met het bier en roer de aanbaksels met een houten lepel voorzichtig los. Giet het bier met de aanbaksels daarna bij de groenten in de stoofpot.
2 el Luikse stroop, 2 el mosterd
6
Voeg de Luikse stroop toe en roer alles goed onder elkaar. Bestrijk de boterhammen met een flinke laag mosterd en leg ze mee in de stoofpot. Zet een deksel op de pot en laat het stoofvlees 2 uur garen in de oven op 160°C.
Voor de witloofsla:
4 stronkjes witloof, 2 el mayonaise, 1 scheutje natuurazijn
7
Verwijder de harde, bittere kern van de witloofstronkjes en snijd fijn. Meng het witloof met de mayonaise en een scheutje azijn en kruid met peper en zout.
Voor de frietjes:
8
Verwarm de friteuse tot 140°C.
800 g frietaardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd er frieten van. Spoel de frietjes in koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
10
Pocheer de frieten in de friteuse op 140°C gedurende 3 minuten en laat ze daarna uitlekken en volledig afkoelen.
11
Verhoog daarna de temperatuur van de friteuse naar 170°C. Bak de frieten nu goudbruin en krokant.
Voor de afwerking:
12
Haal het stoofvlees uit de oven en serveer het met de witloofsla en de verse frieten.