Soepje van cavaillon met parfait van citroen
Voor een parfait heb je geen roomijsmachine nodig. Je maakt het ‘beslag’ en laat het opstijven in de diepvriezer. Jeroen geeft er meloenballetjes bij, gemarineerd in een beetje Cointreau.
Soepje van cavaillon met parfait van citroen
Voor een parfait heb je geen roomijsmachine nodig. Je maakt het ‘beslag’ en laat het opstijven in de diepvriezer. Jeroen geeft er meloenballetjes bij, gemarineerd in een beetje Cointreau.
Ingrediënten
4 personen
Kristalsuiker
60 g
Gelatine
1 blaadje
Citroenen
2
Suikersiroop
Room
2 dl
Meloenen
2
Vlierbloesemsap
0,2 l
Bloemsuiker
20 g
Cointreau
0,05 l
Munt
Eieren
3
Benodigdheden
Staafmixer, een garde, huishoudfolie, een springvorm met een doorsnede van 24 cm en 7 cm hoog, een uitsteekring met een diameter van 6 a 7 cm, een parisiennelepeltje, een elektrische staafmixer, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De citroenparfait
3 eieren
1
Splits de eieren.
60 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig (tot ruban) met een garde.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
2 citroenen, suikersiroop
4
Pers de citroenen. Leng het sap aan met suikersiroop tot 1 dl.
5
Verwarm het gezoete citroensap op het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
6
Giet wat citroensap op de ruban en roer los. Doe de losgeklopte ruban bij de rest van het citroensap en laat al roerend indikken op een laag vuur.
TIPOm te controleren of het mengsel dik genoeg is, dompel je er een houten lepel in. Trek een streep met je vinger over de lepel. Als de lijn blijft staan, is het mengsel dik genoeg.
7
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
8
Klop de eiwitten stijf.
9
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
2 dl Room
10
Spatel eerst het eiwit door het eier-citroenmengsel en dan de room.
11
Bekleed de bodem van een springvorm met plasticfolie.
TIPJe kunt ook een langwerpige cakevorm gebruiken in plaats van een springvorm.
12
Schep het beslag in de vorm en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.
Het soepje van cavaillon
2 meloenen
13
Snijd de meloenen in twee en verwijder de pitten. Haal er bolletjes uit met een parisiennelepel.
0,2 l vlierbloesemsap
14
Haal de rest van het vruchtvlees (de ‘parures’) uit de schil en doe er het vlierbloesemsap bij. Mix tot een soepje met de staafmixer en giet door een zeef.
20 g bloemsuiker, 0,05 l Cointreau
15
Meng de meloenballetjes met bloemsuiker en Cointreau (‘givreren’). Laat ze marineren.
Afwerken en serveren
16
Neem de parfait uit de diepvriezer en haal hem uit de vorm. Houd de rand van de springvorm even onder stromend heet water zodat de parfait loslaat. Zorg dat er geen water in de parfait komt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
17
Dompel de uitsteekring in heet water.
18
Snijd met een uitsteekring rondjes uit de parfait. Leg ze in kommetjes.
19
Giet wat van het soepje rond de parfait.
Munt
20
Leg een paar gemarineerde meloenballetjes op de parfait en werk af met een takje munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De citroenparfait
3 eieren
1
Splits de eieren.
60 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig (tot ruban) met een garde.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
2 citroenen, suikersiroop
4
Pers de citroenen. Leng het sap aan met suikersiroop tot 1 dl.
5
Verwarm het gezoete citroensap op het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
6
Giet wat citroensap op de ruban en roer los. Doe de losgeklopte ruban bij de rest van het citroensap en laat al roerend indikken op een laag vuur.
TIPOm te controleren of het mengsel dik genoeg is, dompel je er een houten lepel in. Trek een streep met je vinger over de lepel. Als de lijn blijft staan, is het mengsel dik genoeg.
7
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
8
Klop de eiwitten stijf.
9
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
2 dl Room
10
Spatel eerst het eiwit door het eier-citroenmengsel en dan de room.
11
Bekleed de bodem van een springvorm met plasticfolie.
TIPJe kunt ook een langwerpige cakevorm gebruiken in plaats van een springvorm.
12
Schep het beslag in de vorm en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.
Het soepje van cavaillon
2 meloenen
13
Snijd de meloenen in twee en verwijder de pitten. Haal er bolletjes uit met een parisiennelepel.
0,2 l vlierbloesemsap
14
Haal de rest van het vruchtvlees (de ‘parures’) uit de schil en doe er het vlierbloesemsap bij. Mix tot een soepje met de staafmixer en giet door een zeef.
20 g bloemsuiker, 0,05 l Cointreau
15
Meng de meloenballetjes met bloemsuiker en Cointreau (‘givreren’). Laat ze marineren.
Afwerken en serveren
16
Neem de parfait uit de diepvriezer en haal hem uit de vorm. Houd de rand van de springvorm even onder stromend heet water zodat de parfait loslaat. Zorg dat er geen water in de parfait komt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
17
Dompel de uitsteekring in heet water.
18
Snijd met een uitsteekring rondjes uit de parfait. Leg ze in kommetjes.
19
Giet wat van het soepje rond de parfait.
Munt
20
Leg een paar gemarineerde meloenballetjes op de parfait en werk af met een takje munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kristalsuiker
60 g
Gelatine
1 blaadje
Citroenen
2
Suikersiroop
Room
2 dl
Meloenen
2
Vlierbloesemsap
0,2 l
Bloemsuiker
20 g
Cointreau
0,05 l
Munt
Eieren
3
Soepje van cavaillon met parfait van citroen
Voor een parfait heb je geen roomijsmachine nodig. Je maakt het ‘beslag’ en laat het opstijven in de diepvriezer. Jeroen geeft er meloenballetjes bij, gemarineerd in een beetje Cointreau.Instructies
De citroenparfait
3 eieren
1
Splits de eieren.
60 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig (tot ruban) met een garde.
1 blaadje gelatine
3
Week de gelatine in koud water.
2 citroenen, suikersiroop
4
Pers de citroenen. Leng het sap aan met suikersiroop tot 1 dl.
5
Verwarm het gezoete citroensap op het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
6
Giet wat citroensap op de ruban en roer los. Doe de losgeklopte ruban bij de rest van het citroensap en laat al roerend indikken op een laag vuur.
TIPOm te controleren of het mengsel dik genoeg is, dompel je er een houten lepel in. Trek een streep met je vinger over de lepel. Als de lijn blijft staan, is het mengsel dik genoeg.
7
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
8
Klop de eiwitten stijf.
9
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
2 dl Room
10
Spatel eerst het eiwit door het eier-citroenmengsel en dan de room.
11
Bekleed de bodem van een springvorm met plasticfolie.
TIPJe kunt ook een langwerpige cakevorm gebruiken in plaats van een springvorm.
12
Schep het beslag in de vorm en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.
Het soepje van cavaillon
2 meloenen
13
Snijd de meloenen in twee en verwijder de pitten. Haal er bolletjes uit met een parisiennelepel.
0,2 l vlierbloesemsap
14
Haal de rest van het vruchtvlees (de ‘parures’) uit de schil en doe er het vlierbloesemsap bij. Mix tot een soepje met de staafmixer en giet door een zeef.
20 g bloemsuiker, 0,05 l Cointreau
15
Meng de meloenballetjes met bloemsuiker en Cointreau (‘givreren’). Laat ze marineren.
Afwerken en serveren
16
Neem de parfait uit de diepvriezer en haal hem uit de vorm. Houd de rand van de springvorm even onder stromend heet water zodat de parfait loslaat. Zorg dat er geen water in de parfait komt.
17
Dompel de uitsteekring in heet water.
18
Snijd met een uitsteekring rondjes uit de parfait. Leg ze in kommetjes.
19
Giet wat van het soepje rond de parfait.
Munt
20
Leg een paar gemarineerde meloenballetjes op de parfait en werk af met een takje munt.