Espressocake met hazelnoot en choco
Espressocake met hazelnoot en choco
Ingrediënten
4 personen
Geroosterde hazelnoten
200 g
Zachte boter
220 g
Polenta+ een beetje extra
150 g
Suiker
150 g
Chocopastamet hazelnoot
4 el
Vanillesuiker
50 g
Vanille-extract
Oploskoffie
1 el
Water
1 scheutje
Zout
1 snuifje
Eieren
4
Benodigdheden
Blender, een hakmolen, een keukenweegschaal, een keukenmachine met k hulpstuk voor deeg en beslag, een klassieke bakvorm voor cake, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De cake
1
Haal tijdig de boter uit de koelkast zodat ze zacht kan worden.
2
Doe de hazelnoten in de beker van de blender en geef ze enkele hele korte hakbeurten. (bv. via de puls-functie) Schep 1/5 van de grof gehakte noten weg en zet ze opzij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Mix de overgebleven hazelnoten tot een fijn poeder.
4
Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren en verzamel ze bij in de mengkom en voeg er de rest van de noten bij. Laat het toestel draaien op matige snelheid.
5
Weeg de juiste hoeveelheden polenta, kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg alles bij de eieren. Druppel er (naar smaak) nog een beetje vanille-extract in.
6
Laat de machine verder draaien tot je een egaal beslag krijgt, waarin de suiker is opgelost.
7
Schep de oploskoffie in een beker en schenk er een scheutje kokend water bij. Roer tot de poederkoffie opgelost is in een stroperige ‘koffiebom’.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Schenk de geconcentreerde koffie bij het beslag, samen met een snuifje zout en laat de machine nog kort draaien.
9
Verwarm de oven voor tot 170°C.
10
Smeer de bakvorm voor cake in met een beetje boter en bepoeder de vetstof met wat polenta. Zo kan je de gebakken cake straks zonder kopzorgen ontvormen.
11
Schep het cakebeslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Strooi het restje grof gehakte hazelnoten over de cake en schuif het gebak in de oven van 170°C.
12
Bak de cake gedurende minstens 45 minuten.
13
Laat het gebak afkoelen en haal de cake uit de vorm.
14
Snijd de cake overlangs in twee. Gebruik liefst een gekarteld broodmes. Smeer een laag chocopasta met hazelnoot op de onderste helft en druk het bovenste stuk erop.
15
Serveer de cake in dikke plakken.
1
Haal tijdig de boter uit de koelkast zodat ze zacht kan worden.
2
Doe de hazelnoten in de beker van de blender en geef ze enkele hele korte hakbeurten. (bv. via de puls-functie) Schep 1/5 van de grof gehakte noten weg en zet ze opzij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De cake
1
Haal tijdig de boter uit de koelkast zodat ze zacht kan worden.
2
Doe de hazelnoten in de beker van de blender en geef ze enkele hele korte hakbeurten. (bv. via de puls-functie) Schep 1/5 van de grof gehakte noten weg en zet ze opzij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Mix de overgebleven hazelnoten tot een fijn poeder.
4
Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren en verzamel ze bij in de mengkom en voeg er de rest van de noten bij. Laat het toestel draaien op matige snelheid.
5
Weeg de juiste hoeveelheden polenta, kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg alles bij de eieren. Druppel er (naar smaak) nog een beetje vanille-extract in.
6
Laat de machine verder draaien tot je een egaal beslag krijgt, waarin de suiker is opgelost.
7
Schep de oploskoffie in een beker en schenk er een scheutje kokend water bij. Roer tot de poederkoffie opgelost is in een stroperige ‘koffiebom’.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Schenk de geconcentreerde koffie bij het beslag, samen met een snuifje zout en laat de machine nog kort draaien.
9
Verwarm de oven voor tot 170°C.
10
Smeer de bakvorm voor cake in met een beetje boter en bepoeder de vetstof met wat polenta. Zo kan je de gebakken cake straks zonder kopzorgen ontvormen.
11
Schep het cakebeslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Strooi het restje grof gehakte hazelnoten over de cake en schuif het gebak in de oven van 170°C.
12
Bak de cake gedurende minstens 45 minuten.
13
Laat het gebak afkoelen en haal de cake uit de vorm.
14
Snijd de cake overlangs in twee. Gebruik liefst een gekarteld broodmes. Smeer een laag chocopasta met hazelnoot op de onderste helft en druk het bovenste stuk erop.
15
Serveer de cake in dikke plakken.
1
Haal tijdig de boter uit de koelkast zodat ze zacht kan worden.
2
Doe de hazelnoten in de beker van de blender en geef ze enkele hele korte hakbeurten. (bv. via de puls-functie) Schep 1/5 van de grof gehakte noten weg en zet ze opzij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Geroosterde hazelnoten
200 g
Zachte boter
220 g
Polenta+ een beetje extra
150 g
Suiker
150 g
Chocopastamet hazelnoot
4 el
Vanillesuiker
50 g
Vanille-extract
Oploskoffie
1 el
Water
1 scheutje
Zout
1 snuifje
Eieren
4
Espressocake met hazelnoot en choco
Deze cake bevat geen bloem. Polenta en gemalen hazelnoten nemen de rol over. Het gebak krijgt de aroma’s van koffie en vanille. Een laagje chocopasta met hazelnoten (of hazelnotenpasta) maakt de cake extra smakelijk. Geniet ervan bij een kop koffie, thee of chocolademelk.Deze cake is in principe geschikt voor de meeste mensen die een glutenvrij dieet volgen. Controleer wel de samenstelling van de chocopasta die je gebruikt.Instructies
De cake
1
Haal tijdig de boter uit de koelkast zodat ze zacht kan worden.
2
Doe de hazelnoten in de beker van de blender en geef ze enkele hele korte hakbeurten. (bv. via de puls-functie) Schep 1/5 van de grof gehakte noten weg en zet ze opzij.
3
Mix de overgebleven hazelnoten tot een fijn poeder.
4
Doe de boter in de mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren en verzamel ze bij in de mengkom en voeg er de rest van de noten bij. Laat het toestel draaien op matige snelheid.
5
Weeg de juiste hoeveelheden polenta, kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg alles bij de eieren. Druppel er (naar smaak) nog een beetje vanille-extract in.
6
Laat de machine verder draaien tot je een egaal beslag krijgt, waarin de suiker is opgelost.
7
Schep de oploskoffie in een beker en schenk er een scheutje kokend water bij. Roer tot de poederkoffie opgelost is in een stroperige ‘koffiebom’.
8
Schenk de geconcentreerde koffie bij het beslag, samen met een snuifje zout en laat de machine nog kort draaien.
9
Verwarm de oven voor tot 170°C.
10
Smeer de bakvorm voor cake in met een beetje boter en bepoeder de vetstof met wat polenta. Zo kan je de gebakken cake straks zonder kopzorgen ontvormen.
11
Schep het cakebeslag in de vorm en strijk het oppervlak glad. Strooi het restje grof gehakte hazelnoten over de cake en schuif het gebak in de oven van 170°C.
12
Bak de cake gedurende minstens 45 minuten.
13
Laat het gebak afkoelen en haal de cake uit de vorm.
14
Snijd de cake overlangs in twee. Gebruik liefst een gekarteld broodmes. Smeer een laag chocopasta met hazelnoot op de onderste helft en druk het bovenste stuk erop.
15
Serveer de cake in dikke plakken.