Pot-au-feu van kip
Pot-au-feu van kip
Pot-au-feu van kip
Pot-au-feu van kip
Ingrediënten
4 personen
Zilverui
100 g
Kippenbouillon
0,5 l
Kip
1
Tarwebloem
Peper
Zout
Boter
Aardperen
200 g
Look
2 teentjes
Peterseliewortelen
2
Wortels
2
Spruiten
200 g
Ratte-aardappelen
600 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Kruidnagel
1
Witte wijn
0,2 l
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes een tijdje weken in warm water. Dat maakt het makkelijker om ze te pellen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
0,5 l Kippenbouillon
3
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
1 kip, tarwebloem, peper, zout
4
Snijd de kip in stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze door de bloem.
TIPGooi de overschot van het kippenkarkas niet weg, maar gebruik het om bouillon of fond van te trekken.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur de stukken kip rondom in de boter.
200 g Aardperen
6
Schil de aardperen en snijd ze in stukken.
7
Pel de zilveruitjes.
8
Haal de kip uit de kookpot. Stoof de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de uitjes. Voeg er de stukken aardpeer aan toe.
2 peterseliewortelen, 2 Wortels
10
Schil de peterseliewortels en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de kookpot.
200 g spruiten
11
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Stoof ze met de groenten.
600 g ratte-aardappelen
12
Was de aardappeltjes grondig en snijd ze in stukken. Schillen hoeft niet. Doe ze bij de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 kruidnagel
13
Strooi een eetlepel bloem over de groenten en leg de rozemarijn, tijm, kruidnagel en laurier in de kookpot.
0,2 l witte wijn
14
Leg er de stukken kip weer bij en blus met witte wijn en bouillon. Kruid met peper en zout.
15
Zet de kookpot 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes een tijdje weken in warm water. Dat maakt het makkelijker om ze te pellen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
0,5 l Kippenbouillon
3
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
1 kip, tarwebloem, peper, zout
4
Snijd de kip in stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze door de bloem.
TIPGooi de overschot van het kippenkarkas niet weg, maar gebruik het om bouillon of fond van te trekken.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur de stukken kip rondom in de boter.
200 g Aardperen
6
Schil de aardperen en snijd ze in stukken.
7
Pel de zilveruitjes.
8
Haal de kip uit de kookpot. Stoof de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de uitjes. Voeg er de stukken aardpeer aan toe.
2 peterseliewortelen, 2 Wortels
10
Schil de peterseliewortels en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de kookpot.
200 g spruiten
11
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Stoof ze met de groenten.
600 g ratte-aardappelen
12
Was de aardappeltjes grondig en snijd ze in stukken. Schillen hoeft niet. Doe ze bij de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 kruidnagel
13
Strooi een eetlepel bloem over de groenten en leg de rozemarijn, tijm, kruidnagel en laurier in de kookpot.
0,2 l witte wijn
14
Leg er de stukken kip weer bij en blus met witte wijn en bouillon. Kruid met peper en zout.
15
Zet de kookpot 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zilverui
100 g
Kippenbouillon
0,5 l
Kip
1
Tarwebloem
Peper
Zout
Boter
Aardperen
200 g
Look
2 teentjes
Peterseliewortelen
2
Wortels
2
Spruiten
200 g
Ratte-aardappelen
600 g
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Kruidnagel
1
Witte wijn
0,2 l
Pot-au-feu van kip
Een pot-au-feu is een Frans stoofpotje. Jeroen gebruikt een stevige kip en winterse groenten als spruiten, wortelen, peterseliewortels en aardperen.Instructies
100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes een tijdje weken in warm water. Dat maakt het makkelijker om ze te pellen.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
0,5 l Kippenbouillon
3
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
1 kip, tarwebloem, peper, zout
4
Snijd de kip in stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze door de bloem.
TIPGooi de overschot van het kippenkarkas niet weg, maar gebruik het om bouillon of fond van te trekken.
boter
5
Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur de stukken kip rondom in de boter.
200 g Aardperen
6
Schil de aardperen en snijd ze in stukken.
7
Pel de zilveruitjes.
8
Haal de kip uit de kookpot. Stoof de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
9
Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de uitjes. Voeg er de stukken aardpeer aan toe.
2 peterseliewortelen, 2 Wortels
10
Schil de peterseliewortels en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de kookpot.
200 g spruiten
11
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Stoof ze met de groenten.
600 g ratte-aardappelen
12
Was de aardappeltjes grondig en snijd ze in stukken. Schillen hoeft niet. Doe ze bij de groenten.
1 takje rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 kruidnagel
13
Strooi een eetlepel bloem over de groenten en leg de rozemarijn, tijm, kruidnagel en laurier in de kookpot.
0,2 l witte wijn
14
Leg er de stukken kip weer bij en blus met witte wijn en bouillon. Kruid met peper en zout.
15
Zet de kookpot 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.