Zeebaars met sesamkorst, quinoa en een frisse koude saus
Zeebaars met sesamkorst, quinoa en een frisse koude saus
Zeebaars met sesamkorst, quinoa en een frisse koude saus
Zeebaars met sesamkorst, quinoa en een frisse koude saus
Ingrediënten
4 personen
Quinoa
300 g
Groentebouillon
0,6 l
Platte kaas
400 g
Gemberwortelen
30 g
Limoen
1
Currypasta
1 tl
Koriander
Munt
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
Zout
Zeebaarzen
600 g
Sesamzaadjes
4 el
Plantaardige olie
1 scheutje
Erwten
450 g
Uien
2
Peterselie
0,5 bosjes
Azijn
1 scheutje
Benodigdheden
Een rasp, een keukenpincet
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De quinoa koken
300 g quinoa, 0,6 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm groentebouillon of bereid een portie verse.
2
Doe 1 deel quinoa en 2 delen bouillon in een kookpot. Laat de zaadjes garen op een zacht vuur, onder deksel.
3
Respecteer de kooktijd die de verpakking vermeldt.
De dipsaus met plattekaas
400 g platte kaas, 30 g gemberwortelen, 1 limoen, 1 tl currypasta, koriander, Munt, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
4
Neem een mengschaal en doe er de plattekaas en een scheut olijfolie in. Roer er vervolgens wat groene currypasta doorheen. (Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.)
5
Voeg fijn geraspte zeste van een limoen toe en een stukje geschilde en geraspte gemberwortel. Roer, proef en kruid het sausje met peper van de molen en een snuifje zout.
6
Spoel de koriander en de munt en snipper de blaadjes fijn. Meng de kruiden door de saus.
Gebakken vis
600 g zeebaarzen, 4 el sesamzaadjes, 1 scheutje plantaardige olie, peper, zout
7
Controleer de visfilets of achtergebleven graatjes. Pluk ze weg met een keukenpincet.
8
Snijd een grote zeebaarsfilet eventueel in twee gelijke stukken.
9
Kruid de vis met peper en een beetje zout, op de zijde waar het vel zat.
10
Wentel diezelfde zijde van de filets door de witte (ongeroosterde) sesamzaadjes.
11
Verhit een scheut plantaardige olie in een braadpan. Leg de stukken vis in de pan, op de ‘gepaneerde’ zijde. Laat de vis een minuut bakken en zet het vuur zachter, zodat de vis in zo’n 3 minuten op z’n gemak kan garen. (zonder de korst van sesam te verbranden)
De quinoabereiding afwerken
450 g erwten, 2 uien, 0,5 bosjes peterselie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
12
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
13
Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de uiringen glazig. Voeg aansluitend de diepvrieserwten toe en laat ze meestoven.
14
Voeg een likje (cider)azijn toe en roer.
15
Meng de gare quinoa met de gestoofde erwten. Zodra de erwten beetgaar zijn is de bereiding klaar.
16
Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn. Roer ze door de quinoa met erwten en kruid met wat peper en zout.
De quinoa koken
300 g quinoa, 0,6 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm groentebouillon of bereid een portie verse.
2
Doe 1 deel quinoa en 2 delen bouillon in een kookpot. Laat de zaadjes garen op een zacht vuur, onder deksel.
3
Respecteer de kooktijd die de verpakking vermeldt.
De dipsaus met plattekaas
400 g platte kaas, 30 g gemberwortelen, 1 limoen, 1 tl currypasta, koriander, Munt, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
4
Neem een mengschaal en doe er de plattekaas en een scheut olijfolie in. Roer er vervolgens wat groene currypasta doorheen. (Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.)
5
Voeg fijn geraspte zeste van een limoen toe en een stukje geschilde en geraspte gemberwortel. Roer, proef en kruid het sausje met peper van de molen en een snuifje zout.
6
Spoel de koriander en de munt en snipper de blaadjes fijn. Meng de kruiden door de saus.
Gebakken vis
600 g zeebaarzen, 4 el sesamzaadjes, 1 scheutje plantaardige olie, peper, zout
7
Controleer de visfilets of achtergebleven graatjes. Pluk ze weg met een keukenpincet.
8
Snijd een grote zeebaarsfilet eventueel in twee gelijke stukken.
9
Kruid de vis met peper en een beetje zout, op de zijde waar het vel zat.
10
Wentel diezelfde zijde van de filets door de witte (ongeroosterde) sesamzaadjes.
11
Verhit een scheut plantaardige olie in een braadpan. Leg de stukken vis in de pan, op de ‘gepaneerde’ zijde. Laat de vis een minuut bakken en zet het vuur zachter, zodat de vis in zo’n 3 minuten op z’n gemak kan garen. (zonder de korst van sesam te verbranden)
De quinoabereiding afwerken
450 g erwten, 2 uien, 0,5 bosjes peterselie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
12
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
13
Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de uiringen glazig. Voeg aansluitend de diepvrieserwten toe en laat ze meestoven.
14
Voeg een likje (cider)azijn toe en roer.
15
Meng de gare quinoa met de gestoofde erwten. Zodra de erwten beetgaar zijn is de bereiding klaar.
16
Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn. Roer ze door de quinoa met erwten en kruid met wat peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Quinoa
300 g
Groentebouillon
0,6 l
Platte kaas
400 g
Gemberwortelen
30 g
Limoen
1
Currypasta
1 tl
Koriander
Munt
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
Zout
Zeebaarzen
600 g
Sesamzaadjes
4 el
Plantaardige olie
1 scheutje
Erwten
450 g
Uien
2
Peterselie
0,5 bosjes
Azijn
1 scheutje
Zeebaars met sesamkorst, quinoa en een frisse koude saus
Zeebaars is een vis die liefhebbers niet links laten liggen. Je kan de (dure) wilde zeebaars kopen, maar ook heel wat hedendaagse kwekerijen leveren vandaag een kwalitatieve vis af. Naast de luxe-zeebaars kan je deze bereiding ook maken met wijting. Met een stuk stevige witte vis kan er maar weinig fout lopen.Jeroen paneert de stukken filet met sesamzaadjes; Ze komen op je bord terecht met quinoa en erwten en een frisse kruidige saus op basis van plattekaas.Instructies
De quinoa koken
300 g quinoa, 0,6 l groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm groentebouillon of bereid een portie verse.
2
Doe 1 deel quinoa en 2 delen bouillon in een kookpot. Laat de zaadjes garen op een zacht vuur, onder deksel.
3
Respecteer de kooktijd die de verpakking vermeldt.
De dipsaus met plattekaas
400 g platte kaas, 30 g gemberwortelen, 1 limoen, 1 tl currypasta, koriander, Munt, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
4
Neem een mengschaal en doe er de plattekaas en een scheut olijfolie in. Roer er vervolgens wat groene currypasta doorheen. (Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.)
5
Voeg fijn geraspte zeste van een limoen toe en een stukje geschilde en geraspte gemberwortel. Roer, proef en kruid het sausje met peper van de molen en een snuifje zout.
6
Spoel de koriander en de munt en snipper de blaadjes fijn. Meng de kruiden door de saus.
Gebakken vis
600 g zeebaarzen, 4 el sesamzaadjes, 1 scheutje plantaardige olie, peper, zout
7
Controleer de visfilets of achtergebleven graatjes. Pluk ze weg met een keukenpincet.
8
Snijd een grote zeebaarsfilet eventueel in twee gelijke stukken.
9
Kruid de vis met peper en een beetje zout, op de zijde waar het vel zat.
10
Wentel diezelfde zijde van de filets door de witte (ongeroosterde) sesamzaadjes.
11
Verhit een scheut plantaardige olie in een braadpan. Leg de stukken vis in de pan, op de ‘gepaneerde’ zijde. Laat de vis een minuut bakken en zet het vuur zachter, zodat de vis in zo’n 3 minuten op z’n gemak kan garen. (zonder de korst van sesam te verbranden)
De quinoabereiding afwerken
450 g erwten, 2 uien, 0,5 bosjes peterselie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
12
Pel de uien en snij ze in fijne halve ringen.
13
Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de uiringen glazig. Voeg aansluitend de diepvrieserwten toe en laat ze meestoven.
14
Voeg een likje (cider)azijn toe en roer.
15
Meng de gare quinoa met de gestoofde erwten. Zodra de erwten beetgaar zijn is de bereiding klaar.
16
Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn. Roer ze door de quinoa met erwten en kruid met wat peper en zout.