Trifle met kiwibessen
Trifle met kiwibessen
Trifle met kiwibessen
Trifle met kiwibessen
Ingrediënten
4 personen
Suiker
100 g
Melk
0,5 liter
Vanillestokje
1
Puddingpoeder
50 g
Room
125 ml
Kiwibessen
250 g
Eierdooiers
4
Cake(bv. vier-vierden)
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de zachte pudding
1 vanillestokje
1
Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de twee halve peulen.
0,5 liter melk
2
Doe de melk in een pot en verwarm ze op een zacht vuur. Laat de melk hoogstens tot tegen het kookpunt komen.
3
Voeg de zaadjes én de peulen bij de melk.
4 eierdooiers
4
In de mengbeker van de keukenmachine doe je enkel de dooiers. De eiwitten gebruiken we niet.
100 g suiker
5
Laat de machine draaien op een gemiddelde snelheid en giet de suiker bij het eigeel (liefst niet in één keer).
6
Na enkele minuten mengen verkrijg je een ‘ruban’. Dat is een bleke massa, waarbij de suiker en de dooiers perfect gemengd zijn.
7
Vis de vanillepeulen uit de hete melk en voeg een scheutje van de melk toe aan het eimengsel. Meng dit met de garde.
8
Schenk dit mengsel vervolgens in de pot met de rest van de melk en blijf roeren met de garde.
50 g puddingpoeder
9
Los het puddingpoeder (vanillesmaak) op in een scheutje koude melk. Dit zal voor een mooie kleur en voor extra binding zorgen.
10
Roer het opgeloste poeder door de zachte pudding. Blijf mengen met de garde tot de pudding gebonden is. Haal de pudding daarna meteen van het vuur.
11
Schenk het mengsel in een schaal of kom en dek het af met wat vershoudfolie. Leg de folie op de pudding, zodat er geen ‘velletje’ op komt. Plaats het gerecht 1 tot 2 uur in de koelkast.
125 ml Room
12
Kort voor het serveren doe je de room in een mengkom. Klop de room met de garde half-stijf (te vergelijken met de dikte van yoghurt).
TIPBlijf in éénzelfde richting roeren en haal de garde tijdens het opkloppen telkens in en uit de room. Zo krijg je een heel luchtig resultaat.
250 g kiwibessen
13
Spoel de kiwibessen en verwijder voorzichtig het houtachtige steeltje. Snij de bessen middendoor.
14
Spatel de half opgeklopte room onder de afgekoelde pudding.
Voor de afwerking
250 g kiwibessen
15
Gebruik hoge glazen om het dessert in te serveren.
0,5 cake ((bv. vier-vierden))
16
Snij de cake in dikke plakken en breek deze in hapklare brokken.
17
Doe enkele brokjes cake in het glas en schep er een laagje pudding over (voor het vullen van de glazen kan je de pudding in een spuitzak doen). Schik vervolgens een deel van de kiwibessen erbovenop. Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjes-effect krijgt.
Voor de zachte pudding
1 vanillestokje
1
Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de twee halve peulen.
0,5 liter melk
2
Doe de melk in een pot en verwarm ze op een zacht vuur. Laat de melk hoogstens tot tegen het kookpunt komen.
3
Voeg de zaadjes én de peulen bij de melk.
4 eierdooiers
4
In de mengbeker van de keukenmachine doe je enkel de dooiers. De eiwitten gebruiken we niet.
100 g suiker
5
Laat de machine draaien op een gemiddelde snelheid en giet de suiker bij het eigeel (liefst niet in één keer).
6
Na enkele minuten mengen verkrijg je een ‘ruban’. Dat is een bleke massa, waarbij de suiker en de dooiers perfect gemengd zijn.
7
Vis de vanillepeulen uit de hete melk en voeg een scheutje van de melk toe aan het eimengsel. Meng dit met de garde.
8
Schenk dit mengsel vervolgens in de pot met de rest van de melk en blijf roeren met de garde.
50 g puddingpoeder
9
Los het puddingpoeder (vanillesmaak) op in een scheutje koude melk. Dit zal voor een mooie kleur en voor extra binding zorgen.
10
Roer het opgeloste poeder door de zachte pudding. Blijf mengen met de garde tot de pudding gebonden is. Haal de pudding daarna meteen van het vuur.
11
Schenk het mengsel in een schaal of kom en dek het af met wat vershoudfolie. Leg de folie op de pudding, zodat er geen ‘velletje’ op komt. Plaats het gerecht 1 tot 2 uur in de koelkast.
125 ml Room
12
Kort voor het serveren doe je de room in een mengkom. Klop de room met de garde half-stijf (te vergelijken met de dikte van yoghurt).
TIPBlijf in éénzelfde richting roeren en haal de garde tijdens het opkloppen telkens in en uit de room. Zo krijg je een heel luchtig resultaat.
250 g kiwibessen
13
Spoel de kiwibessen en verwijder voorzichtig het houtachtige steeltje. Snij de bessen middendoor.
14
Spatel de half opgeklopte room onder de afgekoelde pudding.
Voor de afwerking
250 g kiwibessen
15
Gebruik hoge glazen om het dessert in te serveren.
0,5 cake ((bv. vier-vierden))
16
Snij de cake in dikke plakken en breek deze in hapklare brokken.
17
Doe enkele brokjes cake in het glas en schep er een laagje pudding over (voor het vullen van de glazen kan je de pudding in een spuitzak doen). Schik vervolgens een deel van de kiwibessen erbovenop. Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjes-effect krijgt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Suiker
100 g
Melk
0,5 liter
Vanillestokje
1
Puddingpoeder
50 g
Room
125 ml
Kiwibessen
250 g
Eierdooiers
4
Cake(bv. vier-vierden)
0,5
Trifle met kiwibessen
Een ‘trifle’ is een eenvoudig en klassiek Engels dessert, waarmee je eindeloos kan variëren. Fruit is een belangrijk ingrediënt en deze keer kiest Jeroen voor een ontdekking. De kiwibes is nog niet zo lang op de markt en ze wordt intussen in eigen land gekweekt. De groene bessen smaken zoals een klassieke kiwi, maar ze zijn klein en je eet ze op met de schil. Deze soort kruisbessen zijn absoluut de moeite waard om te proberen!Instructies
Voor de zachte pudding
1 vanillestokje
1
Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de twee halve peulen.
0,5 liter melk
2
Doe de melk in een pot en verwarm ze op een zacht vuur. Laat de melk hoogstens tot tegen het kookpunt komen.
3
Voeg de zaadjes én de peulen bij de melk.
4 eierdooiers
4
In de mengbeker van de keukenmachine doe je enkel de dooiers. De eiwitten gebruiken we niet.
100 g suiker
5
Laat de machine draaien op een gemiddelde snelheid en giet de suiker bij het eigeel (liefst niet in één keer).
6
Na enkele minuten mengen verkrijg je een ‘ruban’. Dat is een bleke massa, waarbij de suiker en de dooiers perfect gemengd zijn.
7
Vis de vanillepeulen uit de hete melk en voeg een scheutje van de melk toe aan het eimengsel. Meng dit met de garde.
8
Schenk dit mengsel vervolgens in de pot met de rest van de melk en blijf roeren met de garde.
50 g puddingpoeder
9
Los het puddingpoeder (vanillesmaak) op in een scheutje koude melk. Dit zal voor een mooie kleur en voor extra binding zorgen.
10
Roer het opgeloste poeder door de zachte pudding. Blijf mengen met de garde tot de pudding gebonden is. Haal de pudding daarna meteen van het vuur.
11
Schenk het mengsel in een schaal of kom en dek het af met wat vershoudfolie. Leg de folie op de pudding, zodat er geen ‘velletje’ op komt. Plaats het gerecht 1 tot 2 uur in de koelkast.
125 ml Room
12
Kort voor het serveren doe je de room in een mengkom. Klop de room met de garde half-stijf (te vergelijken met de dikte van yoghurt).
TIPBlijf in éénzelfde richting roeren en haal de garde tijdens het opkloppen telkens in en uit de room. Zo krijg je een heel luchtig resultaat.
250 g kiwibessen
13
Spoel de kiwibessen en verwijder voorzichtig het houtachtige steeltje. Snij de bessen middendoor.
14
Spatel de half opgeklopte room onder de afgekoelde pudding.
Voor de afwerking
250 g kiwibessen
15
Gebruik hoge glazen om het dessert in te serveren.
0,5 cake ((bv. vier-vierden))
16
Snij de cake in dikke plakken en breek deze in hapklare brokken.
17
Doe enkele brokjes cake in het glas en schep er een laagje pudding over (voor het vullen van de glazen kan je de pudding in een spuitzak doen). Schik vervolgens een deel van de kiwibessen erbovenop. Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjes-effect krijgt.