Involtini met peer en geitenkaas
Involtini met peer en geitenkaas
Malse kalfsrolletjes gevuld met zoete peer en romige geitenkaas, dat klinkt toch heerlijk? Deze involtini serveer je met een frisse groene salade van boontjes en rucola – een verfijnd gerecht met een speelse twist.
Involtini met peer en geitenkaas
Involtini met peer en geitenkaas
Malse kalfsrolletjes gevuld met zoete peer en romige geitenkaas, dat klinkt toch heerlijk? Deze involtini serveer je met een frisse groene salade van boontjes en rucola – een verfijnd gerecht met een speelse twist.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Peren
2
Kalfslapjes(ongeveer 70g/stuk)
8
Geitenkaasbûche
1
Gedroogde hamMeesterlyck
8 sneetjes
Olijfolie
Peper
Zout
Boter
50 g
Rozemarijn
8 takjes
Rucola
100 g
Groene boontjes
200 g
Voorbereiding
2 peren, 1 geitenkaas (bûche)
1
Haal de peren door midden, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Snijd de geitenkaas in gelijke balkjes. Zo voorzie je elk rolletje van een stukje peer en geitenkaas.
8 kalfslapjes ((ongeveer 70g/stuk)), 8 sneetjes gedroogde ham (Meesterlyck), 8 takjes rozemarijn
2
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer of deegrol. Leg een sneetje ham op een werkvlak, daarop een kalfslapje. Leg in het midden een stukje geitenkaas en peer. Rol het lapje op en leg er een takje rozemarijn of salie op. Steek vast met een houten prikker of bind met keukentouw.
Bereiding
200 g groene boontjes, 100 g Rucola, olijfolie, peper, zout
3
Kook de boontjes gaar in gezouten water. Giet af en meng met de rucola, een scheut olijfolie, peper en zout.
olijfolie, 50 g boter
4
Bak de involtini rondom bruin in een scheut olijfolie. Zet het vuur zachter en laat ze nog 5 minuten zachtjes verder garen in de pan. Laat daarna even rusten.
Afwerking
5
Serveer de involtini met de boontjessalade.
1
Haal de peren door midden, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Snijd de geitenkaas in gelijke balkjes. Zo voorzie je elk rolletje van een stukje peer en geitenkaas.
2
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer of deegrol. Leg een sneetje ham op een werkvlak, daarop een kalfslapje. Leg in het midden een stukje geitenkaas en peer. Rol het lapje op en leg er een takje rozemarijn of salie op. Steek vast met een houten prikker of bind met keukentouw.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
2 peren, 1 geitenkaas (bûche)
1
Haal de peren door midden, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Snijd de geitenkaas in gelijke balkjes. Zo voorzie je elk rolletje van een stukje peer en geitenkaas.
8 kalfslapjes ((ongeveer 70g/stuk)), 8 sneetjes gedroogde ham (Meesterlyck), 8 takjes rozemarijn
2
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer of deegrol. Leg een sneetje ham op een werkvlak, daarop een kalfslapje. Leg in het midden een stukje geitenkaas en peer. Rol het lapje op en leg er een takje rozemarijn of salie op. Steek vast met een houten prikker of bind met keukentouw.
Bereiding
200 g groene boontjes, 100 g Rucola, olijfolie, peper, zout
3
Kook de boontjes gaar in gezouten water. Giet af en meng met de rucola, een scheut olijfolie, peper en zout.
olijfolie, 50 g boter
4
Bak de involtini rondom bruin in een scheut olijfolie. Zet het vuur zachter en laat ze nog 5 minuten zachtjes verder garen in de pan. Laat daarna even rusten.
Afwerking
5
Serveer de involtini met de boontjessalade.
1
Haal de peren door midden, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Snijd de geitenkaas in gelijke balkjes. Zo voorzie je elk rolletje van een stukje peer en geitenkaas.
2
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer of deegrol. Leg een sneetje ham op een werkvlak, daarop een kalfslapje. Leg in het midden een stukje geitenkaas en peer. Rol het lapje op en leg er een takje rozemarijn of salie op. Steek vast met een houten prikker of bind met keukentouw.