Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla
Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla
Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla
Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Eieren
2
Bloem
1 el
Paneermeel
150 g
Panko
50 g
Uier
400 g
Veldsla
150 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Ansjovisfilets
4
Boter
Witte wijn
0,2 l
Kappertjes
100 g
Balsamico
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eieren, 1 el bloem, 150 g paneermeel, 50 g panko
2
Klop het de eieren los met een vork in een schaaltje en verdeel de bloem en het paneermeel en panko over twee andere schalen. Laat een goede scheut olie en een klontje boter heet worden in een grote pan.
400 g uier
3
Kruid de plakken uier met flink wat peper en zout en haal de plakken vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko. Bak de uierschnitzels tot slot goudbruin in de pan.
150 g veldsla
4
Kuis en was de veldsla en laat hem even uitlekken.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 citroen, 4 ansjovisfilets
5
Doe wat voorbereidend snijwerk: hak de peterselie fijn, snijd de ansjovis fijn en schil tot slot de citroen en snijd het vruchtvlees in plakjes.
boter
6
Haal de gebakken uierschnitzels uit de pan en hou ze even warm. Giet de vetstof weg en kuis de pan snel even uit. Zet de pan weer op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten.
0,2 l witte wijn, 100 g kappertjes
7
Leg de plakjes citroen in de bruisende boter en voeg de ansjovis eraan toe. Blus met de witte wijn en voeg de kappertjes eraan toe. Kruid met wat peper en zout en voeg er de peterselie aan toe.
1 scheutje balsamico
8
Voeg een scheutje olijfolie, peper, zout en een scheutje balsamico toe aan de veldsla en meng de salade goed onder elkaar.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Leg wat gekookte aardappelen op een bord en leg er wat veldsla bij. Schep een gebakken schnitzel op het bord en lepel er wat saus bij.
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eieren, 1 el bloem, 150 g paneermeel, 50 g panko
2
Klop het de eieren los met een vork in een schaaltje en verdeel de bloem en het paneermeel en panko over twee andere schalen. Laat een goede scheut olie en een klontje boter heet worden in een grote pan.
400 g uier
3
Kruid de plakken uier met flink wat peper en zout en haal de plakken vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko. Bak de uierschnitzels tot slot goudbruin in de pan.
150 g veldsla
4
Kuis en was de veldsla en laat hem even uitlekken.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 citroen, 4 ansjovisfilets
5
Doe wat voorbereidend snijwerk: hak de peterselie fijn, snijd de ansjovis fijn en schil tot slot de citroen en snijd het vruchtvlees in plakjes.
boter
6
Haal de gebakken uierschnitzels uit de pan en hou ze even warm. Giet de vetstof weg en kuis de pan snel even uit. Zet de pan weer op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten.
0,2 l witte wijn, 100 g kappertjes
7
Leg de plakjes citroen in de bruisende boter en voeg de ansjovis eraan toe. Blus met de witte wijn en voeg de kappertjes eraan toe. Kruid met wat peper en zout en voeg er de peterselie aan toe.
1 scheutje balsamico
8
Voeg een scheutje olijfolie, peper, zout en een scheutje balsamico toe aan de veldsla en meng de salade goed onder elkaar.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Leg wat gekookte aardappelen op een bord en leg er wat veldsla bij. Schep een gebakken schnitzel op het bord en lepel er wat saus bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Eieren
2
Bloem
1 el
Paneermeel
150 g
Panko
50 g
Uier
400 g
Veldsla
150 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroen
1
Ansjovisfilets
4
Boter
Witte wijn
0,2 l
Kappertjes
100 g
Balsamico
1 scheutje
Uierschnitzel piccata met gekookte aardappel en veldsla
Nog eens lekker ouderwetse Dagelijkse kost op het menu! Krokant gebakken uier in piccata met gekookte aardappelen en veldsla. Piccata slaat op citroen, boter en kappertjes. Dat kan alleen maar lekker zijn!Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 eieren, 1 el bloem, 150 g paneermeel, 50 g panko
2
Klop het de eieren los met een vork in een schaaltje en verdeel de bloem en het paneermeel en panko over twee andere schalen. Laat een goede scheut olie en een klontje boter heet worden in een grote pan.
400 g uier
3
Kruid de plakken uier met flink wat peper en zout en haal de plakken vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de mengeling van paneermeel en panko. Bak de uierschnitzels tot slot goudbruin in de pan.
150 g veldsla
4
Kuis en was de veldsla en laat hem even uitlekken.
0,5 bosjes krulpeterselie, 1 citroen, 4 ansjovisfilets
5
Doe wat voorbereidend snijwerk: hak de peterselie fijn, snijd de ansjovis fijn en schil tot slot de citroen en snijd het vruchtvlees in plakjes.
boter
6
Haal de gebakken uierschnitzels uit de pan en hou ze even warm. Giet de vetstof weg en kuis de pan snel even uit. Zet de pan weer op het vuur en laat er een goede klont boter in smelten.
0,2 l witte wijn, 100 g kappertjes
7
Leg de plakjes citroen in de bruisende boter en voeg de ansjovis eraan toe. Blus met de witte wijn en voeg de kappertjes eraan toe. Kruid met wat peper en zout en voeg er de peterselie aan toe.
1 scheutje balsamico
8
Voeg een scheutje olijfolie, peper, zout en een scheutje balsamico toe aan de veldsla en meng de salade goed onder elkaar.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Leg wat gekookte aardappelen op een bord en leg er wat veldsla bij. Schep een gebakken schnitzel op het bord en lepel er wat saus bij.