dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel (thumbnail)Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

1u 5m
17
91%
2.7K
Recepten

Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

Dit is een eenvoudig éénpansgerecht om je familie en vrienden zonder al te veel moeite een degelijke lunch of diner te bezorgen. Geniet er samen van!
Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel (thumbnail)Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

1u 5m
17
91%
2.7K
Recepten

Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

Dit is een eenvoudig éénpansgerecht om je familie en vrienden zonder al te veel moeite een degelijke lunch of diner te bezorgen. Geniet er samen van!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten17
Beoordeling91%
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Kipfilets
4
Oesterzwammen
300 g
Aardappelen
6
Venkel
1
Lente-uien
5
Ui
1
Look
2 teentjes
Peterselie
0,5 bosjes
Tijm
Laurier
4 blaadje
Steranijs
1
Witte wijn
0,5 l
Graanmosterd
2 el
Boter
1
Peper
Zout
Room
1 scheutje

Benodigdheden

Een eindje keukentouw

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Haal de kipfilets op voorhand uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn wanneer ze de pan in gaan.

Bereiding

4 kipfilets, 300 g oesterzwammen, 6 aardappelen, 1 venkel, 5 lente-uien, 1 ui, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie, tijm, 4 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,5 l witte wijn, 2 el graanmosterd, 1 boter, peper, zout, 1 scheutje Room
2
Maak de kipfilets zorgvuldig schoon. Verwijder overtollige vetrandjes of een taai stukje kraakbeen.
3
Snij de kipfilets in hapklare stukken van enkele centimeters breed.
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (of een grote diepe pan) op een matig vuur.
5
Geef de stukjes kip wat kleur in de bruisende boter. Kruid het gevogelte met een snuif zout en peper van de molen. Draai de stukjes kip tijdig om. Na zo’n 5 minuten bakken schep je de kip in een bord. Zet het vlees, dat nog niet helemaal gaar is, even opzij. Hou de pot met het braadvet bij.
6
Spoel je werkplank – waarop je de rauwe kip hebt versneden – schoon. Zo krijgt kruisbesmetting geen kans.
7
Pel intussen de ui en snij de groente in fijne snippers.
8
Pel de look, snij de tenen fijn en plet ze vervolgens tot pulp.
9
Stoof de stukjes ui en de lookpulp in het braadvet van de kip. Zet het vuur niet te hard en voeg indien nodig een klontje boter toe.
10
Maak de venkel schoon, snij de groente overlangs in twee en verwijder het taaie hart met een mesje. Snij de halve venkels in grove stukken. Laat ze meestoven met de uisnippers. Roer af en toe even in de pot met groenten.
11
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pot.
12
Spoel de aardappelen schoon en snij ze ongeschild) in grove stukken. Wie dat wenst kan de aardappelen uiteraard ook schillen.
13
Bind de blaadjes laurier, de tijm en (eventueel) peterseliestelen samen tot een dik bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven en voeg ook de steranijs toe.
14
Na een paar minuten schenk je de witte wijn in de pot. Breng de groenteschotel aan de kook en laat de alcohol verdampen. Roer ook even in de pot zodat alle lekkere aanbaksels loskomen.
15
Schenk de room in de pot voeg de graanmosterd toe en doe ook de stukjes voorgebakken kip erbij.
16
Roer even, zet het deksel op de stoofpot en laat de bereiding zo’n 20 minuten zacht pruttelen. (Controleer of de partjes aardappel en venkel voldoende gaar zijn.)

Afwerking

17
Spoel de peterselie en pluk de taaiste stelen weg. Maak ook de lente-uitjes schoon.
18
Snipper de blaadjes peterselie zo fijn mogelijk. Snij het bleke en lichtgroene deel van de lente-uitjes in fijne ringen.
19
Proef en kruid de stoofschotel naar smaak met wat peper van de molen en zout.
20
Vlak voor het serveren roer je de snippers peterselie en de fijne ringen lente-ui door de bereiding.
1
Haal de kipfilets op voorhand uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn wanneer ze de pan in gaan.

Instructies

Voorbereiding

1
Haal de kipfilets op voorhand uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn wanneer ze de pan in gaan.

Bereiding

4 kipfilets, 300 g oesterzwammen, 6 aardappelen, 1 venkel, 5 lente-uien, 1 ui, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie, tijm, 4 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,5 l witte wijn, 2 el graanmosterd, 1 boter, peper, zout, 1 scheutje Room
2
Maak de kipfilets zorgvuldig schoon. Verwijder overtollige vetrandjes of een taai stukje kraakbeen.
3
Snij de kipfilets in hapklare stukken van enkele centimeters breed.
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (of een grote diepe pan) op een matig vuur.
5
Geef de stukjes kip wat kleur in de bruisende boter. Kruid het gevogelte met een snuif zout en peper van de molen. Draai de stukjes kip tijdig om. Na zo’n 5 minuten bakken schep je de kip in een bord. Zet het vlees, dat nog niet helemaal gaar is, even opzij. Hou de pot met het braadvet bij.
6
Spoel je werkplank – waarop je de rauwe kip hebt versneden – schoon. Zo krijgt kruisbesmetting geen kans.
7
Pel intussen de ui en snij de groente in fijne snippers.
8
Pel de look, snij de tenen fijn en plet ze vervolgens tot pulp.
9
Stoof de stukjes ui en de lookpulp in het braadvet van de kip. Zet het vuur niet te hard en voeg indien nodig een klontje boter toe.
10
Maak de venkel schoon, snij de groente overlangs in twee en verwijder het taaie hart met een mesje. Snij de halve venkels in grove stukken. Laat ze meestoven met de uisnippers. Roer af en toe even in de pot met groenten.
11
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pot.
12
Spoel de aardappelen schoon en snij ze ongeschild) in grove stukken. Wie dat wenst kan de aardappelen uiteraard ook schillen.
13
Bind de blaadjes laurier, de tijm en (eventueel) peterseliestelen samen tot een dik bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven en voeg ook de steranijs toe.
14
Na een paar minuten schenk je de witte wijn in de pot. Breng de groenteschotel aan de kook en laat de alcohol verdampen. Roer ook even in de pot zodat alle lekkere aanbaksels loskomen.
15
Schenk de room in de pot voeg de graanmosterd toe en doe ook de stukjes voorgebakken kip erbij.
16
Roer even, zet het deksel op de stoofpot en laat de bereiding zo’n 20 minuten zacht pruttelen. (Controleer of de partjes aardappel en venkel voldoende gaar zijn.)

Afwerking

17
Spoel de peterselie en pluk de taaiste stelen weg. Maak ook de lente-uitjes schoon.
18
Snipper de blaadjes peterselie zo fijn mogelijk. Snij het bleke en lichtgroene deel van de lente-uitjes in fijne ringen.
19
Proef en kruid de stoofschotel naar smaak met wat peper van de molen en zout.
20
Vlak voor het serveren roer je de snippers peterselie en de fijne ringen lente-ui door de bereiding.
1
Haal de kipfilets op voorhand uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn wanneer ze de pan in gaan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel (thumbnail)Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Kipfilets
4
Oesterzwammen
300 g
Aardappelen
6
Venkel
1
Lente-uien
5
Ui
1
Look
2 teentjes
Peterselie
0,5 bosjes
Tijm
Laurier
4 blaadje
Steranijs
1
Witte wijn
0,5 l
Graanmosterd
2 el
Boter
1
Peper
Zout
Room
1 scheutje

Kipfilet met aardappelen, oesterzwammen en venkel

Dit is een eenvoudig éénpansgerecht om je familie en vrienden zonder al te veel moeite een degelijke lunch of diner te bezorgen. Geniet er samen van!
Instructies

Voorbereiding

1
Haal de kipfilets op voorhand uit de koelkast, zodat ze niet ijskoud zijn wanneer ze de pan in gaan.

Bereiding

4 kipfilets, 300 g oesterzwammen, 6 aardappelen, 1 venkel, 5 lente-uien, 1 ui, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie, tijm, 4 blaadje laurier, 1 Steranijs, 0,5 l witte wijn, 2 el graanmosterd, 1 boter, peper, zout, 1 scheutje Room
2
Maak de kipfilets zorgvuldig schoon. Verwijder overtollige vetrandjes of een taai stukje kraakbeen.
3
Snij de kipfilets in hapklare stukken van enkele centimeters breed.
4
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot (of een grote diepe pan) op een matig vuur.
5
Geef de stukjes kip wat kleur in de bruisende boter. Kruid het gevogelte met een snuif zout en peper van de molen. Draai de stukjes kip tijdig om. Na zo’n 5 minuten bakken schep je de kip in een bord. Zet het vlees, dat nog niet helemaal gaar is, even opzij. Hou de pot met het braadvet bij.
6
Spoel je werkplank – waarop je de rauwe kip hebt versneden – schoon. Zo krijgt kruisbesmetting geen kans.
7
Pel intussen de ui en snij de groente in fijne snippers.
8
Pel de look, snij de tenen fijn en plet ze vervolgens tot pulp.
9
Stoof de stukjes ui en de lookpulp in het braadvet van de kip. Zet het vuur niet te hard en voeg indien nodig een klontje boter toe.
10
Maak de venkel schoon, snij de groente overlangs in twee en verwijder het taaie hart met een mesje. Snij de halve venkels in grove stukken. Laat ze meestoven met de uisnippers. Roer af en toe even in de pot met groenten.
11
Scheur de oesterzwammen in grove stukken en doe ze in de pot.
12
Spoel de aardappelen schoon en snij ze ongeschild) in grove stukken. Wie dat wenst kan de aardappelen uiteraard ook schillen.
13
Bind de blaadjes laurier, de tijm en (eventueel) peterseliestelen samen tot een dik bouquet garni. Laat de kruidentuil meestoven en voeg ook de steranijs toe.
14
Na een paar minuten schenk je de witte wijn in de pot. Breng de groenteschotel aan de kook en laat de alcohol verdampen. Roer ook even in de pot zodat alle lekkere aanbaksels loskomen.
15
Schenk de room in de pot voeg de graanmosterd toe en doe ook de stukjes voorgebakken kip erbij.
16
Roer even, zet het deksel op de stoofpot en laat de bereiding zo’n 20 minuten zacht pruttelen. (Controleer of de partjes aardappel en venkel voldoende gaar zijn.)

Afwerking

17
Spoel de peterselie en pluk de taaiste stelen weg. Maak ook de lente-uitjes schoon.
18
Snipper de blaadjes peterselie zo fijn mogelijk. Snij het bleke en lichtgroene deel van de lente-uitjes in fijne ringen.
19
Proef en kruid de stoofschotel naar smaak met wat peper van de molen en zout.
20
Vlak voor het serveren roer je de snippers peterselie en de fijne ringen lente-ui door de bereiding.