dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Risotto met selder en rode poon (thumbnail)Risotto met selder en rode poon

Risotto met selder en rode poon

45m
15
-
2.7K
Recepten

Risotto met selder en rode poon

Rode poon is een vis die op handen wordt gedragen door onze Vlaamse chefs. Ook Jeroen is grote fan. Deze knorhaan uit de Noordzee heeft een vaste structuur en een uitgesproken smaak. Bak hem in de pan en serveer met een simpele groenterisotto.
Risotto met selder en rode poon (thumbnail)Risotto met selder en rode poon

Risotto met selder en rode poon

45m
15
-
2.7K
Recepten

Risotto met selder en rode poon

Rode poon is een vis die op handen wordt gedragen door onze Vlaamse chefs. Ook Jeroen is grote fan. Deze knorhaan uit de Noordzee heeft een vaste structuur en een uitgesproken smaak. Bak hem in de pan en serveer met een simpele groenterisotto.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
0,6 l
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Risottorijst
300 g
Prei
1 stengel
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Laurier
2 blaadjes
Rode poon
4
Peper
Zout
Boter
Boter
50 g
Arachideolie
Parmezaanse kaas
100 g

Benodigdheden

Een dunschiller, een keukenpincet, keukenpapier, een spatel

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De risotto

0,6 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
2
Versnipper de sjalotten en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
300 g risottorijst
3
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
4
Voeg de hete groentebouillon toe.
5
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.

De vis en het garnituur

olijfolie
6
Verhit intussen een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 stengel prei, 4 stengels groene selder
7
Was de prei en de stengels selder. Hou de selderblaadjes even aan de kant.
TIPAls je de prei wast, snijd de stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
2 Wortels
8
Snijd de stengels prei en selder in kleine blokjes (brunoise). Schil de wortelen en snijd ze ook in brunoise. Stoof alle groenten aan in de olie.
2 blaadjes laurier
9
Doe er de blaadjes laurier bij.
10
Voeg eventueel nog een klont boter en een scheutje water toe. Zet het deksel op de pan.
4 rode poon
11
Haal de vis uit de koelkast. Controleer de poonfilets op achtergebleven graatjes. Wrijf met je vinger van de staart naar de kop en trek de graatjes eruit met een keukenpincet. Je kunt ook een scherp mesje gebruiken om ze eruit te snijden.
peper, zout
12
Kruid de visfilets met peper en zout.
boter
13
Zet een tweede pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de vis eerst op de velkant in de boter. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en bak ook de andere kant.
arachideolie
14
Verhit een scheutje arachideolie in een klein steelpannetje. Bak de selderblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

50 g boter, 100 g Parmezaanse kaas, peper
15
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
16
Vis de blaadjes laurier uit de pan met groenten.
17
Schep de groenten onder de risotto.
18
Serveer meteen met de gebakken rode poon en wat krokante selderblaadjes.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Versnipper de sjalotten en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!

Instructies

De risotto

0,6 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
2
Versnipper de sjalotten en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
300 g risottorijst
3
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
4
Voeg de hete groentebouillon toe.
5
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.

De vis en het garnituur

olijfolie
6
Verhit intussen een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 stengel prei, 4 stengels groene selder
7
Was de prei en de stengels selder. Hou de selderblaadjes even aan de kant.
TIPAls je de prei wast, snijd de stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
2 Wortels
8
Snijd de stengels prei en selder in kleine blokjes (brunoise). Schil de wortelen en snijd ze ook in brunoise. Stoof alle groenten aan in de olie.
2 blaadjes laurier
9
Doe er de blaadjes laurier bij.
10
Voeg eventueel nog een klont boter en een scheutje water toe. Zet het deksel op de pan.
4 rode poon
11
Haal de vis uit de koelkast. Controleer de poonfilets op achtergebleven graatjes. Wrijf met je vinger van de staart naar de kop en trek de graatjes eruit met een keukenpincet. Je kunt ook een scherp mesje gebruiken om ze eruit te snijden.
peper, zout
12
Kruid de visfilets met peper en zout.
boter
13
Zet een tweede pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de vis eerst op de velkant in de boter. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en bak ook de andere kant.
arachideolie
14
Verhit een scheutje arachideolie in een klein steelpannetje. Bak de selderblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

50 g boter, 100 g Parmezaanse kaas, peper
15
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
16
Vis de blaadjes laurier uit de pan met groenten.
17
Schep de groenten onder de risotto.
18
Serveer meteen met de gebakken rode poon en wat krokante selderblaadjes.
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2
Versnipper de sjalotten en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Risotto met selder en rode poon (thumbnail)Risotto met selder en rode poon
4 personen
45m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,6 l
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
Risottorijst
300 g
Prei
1 stengel
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Laurier
2 blaadjes
Rode poon
4
Peper
Zout
Boter
Boter
50 g
Arachideolie
Parmezaanse kaas
100 g

Risotto met selder en rode poon

Rode poon is een vis die op handen wordt gedragen door onze Vlaamse chefs. Ook Jeroen is grote fan. Deze knorhaan uit de Noordzee heeft een vaste structuur en een uitgesproken smaak. Bak hem in de pan en serveer met een simpele groenterisotto.
Instructies

De risotto

0,6 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
2 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
2
Versnipper de sjalotten en plet de verse look tot pulp. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin al roerend de uisnippers en de lookpulp aan. Laat de ui niet kleuren!
300 g risottorijst
3
Giet de risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels kort meebakken.
4
Voeg de hete groentebouillon toe.
5
Zet het deksel op de pot en laat de rijst een klein kwartier garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.

De vis en het garnituur

olijfolie
6
Verhit intussen een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 stengel prei, 4 stengels groene selder
7
Was de prei en de stengels selder. Hou de selderblaadjes even aan de kant.
TIPAls je de prei wast, snijd de stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
2 Wortels
8
Snijd de stengels prei en selder in kleine blokjes (brunoise). Schil de wortelen en snijd ze ook in brunoise. Stoof alle groenten aan in de olie.
2 blaadjes laurier
9
Doe er de blaadjes laurier bij.
10
Voeg eventueel nog een klont boter en een scheutje water toe. Zet het deksel op de pan.
4 rode poon
11
Haal de vis uit de koelkast. Controleer de poonfilets op achtergebleven graatjes. Wrijf met je vinger van de staart naar de kop en trek de graatjes eruit met een keukenpincet. Je kunt ook een scherp mesje gebruiken om ze eruit te snijden.
peper, zout
12
Kruid de visfilets met peper en zout.
boter
13
Zet een tweede pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de vis eerst op de velkant in de boter. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en bak ook de andere kant.
arachideolie
14
Verhit een scheutje arachideolie in een klein steelpannetje. Bak de selderblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerken en serveren

50 g boter, 100 g Parmezaanse kaas, peper
15
Rasp de Parmezaanse kaas en roer die onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak).
16
Vis de blaadjes laurier uit de pan met groenten.
17
Schep de groenten onder de risotto.
18
Serveer meteen met de gebakken rode poon en wat krokante selderblaadjes.