Ravioli met ham en geitenkaas
Ravioli met ham en geitenkaas
Zelf ravioli maken lijkt voor veel mensen een brug te ver. En toch is het perfect te doen. Het vergt het geduld om een eigen pastadeeg te maken en ook een klein beetje handigheid. Na het nodige knip- en plakwerk kan je een voorgerecht serveren dat tegelijk eenvoudig en uitzonderlijk smaakvol is. Dus, maak de Italiaanse kok in jezelf wakker en probeer het eens.
Ravioli met ham en geitenkaas
Ravioli met ham en geitenkaas
Zelf ravioli maken lijkt voor veel mensen een brug te ver. En toch is het perfect te doen. Het vergt het geduld om een eigen pastadeeg te maken en ook een klein beetje handigheid. Na het nodige knip- en plakwerk kan je een voorgerecht serveren dat tegelijk eenvoudig en uitzonderlijk smaakvol is. Dus, maak de Italiaanse kok in jezelf wakker en probeer het eens.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
300 g
Eieren
3
Ham
8 sneetjes
Geitenkaas
250 g
Kaas
50 g
Peper
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Kerstomaten
1 bakje
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
1
Zout
Benodigdheden
Blender, een gekartelde pastasnijder wiel, een blender, een plastic spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor het pastadeeg
300 g bloem, 3 eieren
1
Voor de bereiding van het deeg kan je het filmpje 'pastadeeg' openklikken.
Voor de raviolivulling
8 sneetjes ham, 250 g geitenkaas, 50 g kaas, peper
2
Doe de sneetjes rauwe ham in de blender. Maal het vlees fijn. (niet te lang blenden)
3
Voeg de stukjes geitenkaas toe aan de blenderbeker en mix het vlees en de kaas tot een egale mengeling.
4
Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg wat peper van de molen toe. Mix alles nog een laatste keer en proef het resultaat. (Dit mag extra veel smaak hebben, want het is een vulling.)
5
Schep de raviolivulling in de plastic spuitzak, en leg de zak in de koelkast.
De ravioli maken
6
Haal het deeg uit de koelkast, en verdeel het in twee gelijke stukken. Strooi wat bloem over je werkoppervlak.
7
Neem de deegroller en rol de stukken pastadeeg uit tot twee identieke dunne lappen. (enkele millimeters dik)
8
Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dit uiteraard ook gebruiken.
9
Spuit toefjes vulling op de eerste lap deeg. Doe dit in rijen en laat telkens zo’n 3 à 4cm ruimte tussen elke portie van de vulling.
10
Leg de tweede lap deeg bovenop de eerst en druk deze voorzichtig aan, in het bijzonder rond de hoopjes vulling. Daar mogen geen luchtbellen in achterblijven.
11
Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van ongeveer 5x5 cm. Gebruik hiervoor een pastasnijder met een gekarteld wiel.
Voor de afwerking
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bakje kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, peper, 1 basilicum, zout
12
Vul een pot met water en breng het aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
13
Snipper de sjalot fijn en plet de look tot pulp.
14
Spoel de kerstomaten en verwijder het groene steeltje. Halveer elk tomaatje.
15
Zet een stoofpot of een pan op een stevig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
16
Stoof de stukjes sjalot en de look in een paar minuten glazig. Voeg dan de halve kerstomaten toe, en geef ze kort wat hitte. (Laat de tomaten zeker niet ‘platkoken’.)
17
Leg de ravioli in het kokende water. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar. Reken een korte gaartijd van ongeveer 2 minuten.
18
Leg de ravioli in de pan met groenten en schep er een klein beetje van het kookvocht bij.
19
Kruid de schotel met wat peper en strooi er blaadjes (of snippers) verse basilicum over.
20
Serveer in een diep bord. Rasp wat extra Parmezaanse kaas over elke portie ravioli.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor het pastadeeg
300 g bloem, 3 eieren
1
Voor de bereiding van het deeg kan je het filmpje 'pastadeeg' openklikken.
Voor de raviolivulling
8 sneetjes ham, 250 g geitenkaas, 50 g kaas, peper
2
Doe de sneetjes rauwe ham in de blender. Maal het vlees fijn. (niet te lang blenden)
3
Voeg de stukjes geitenkaas toe aan de blenderbeker en mix het vlees en de kaas tot een egale mengeling.
4
Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg wat peper van de molen toe. Mix alles nog een laatste keer en proef het resultaat. (Dit mag extra veel smaak hebben, want het is een vulling.)
5
Schep de raviolivulling in de plastic spuitzak, en leg de zak in de koelkast.
De ravioli maken
6
Haal het deeg uit de koelkast, en verdeel het in twee gelijke stukken. Strooi wat bloem over je werkoppervlak.
7
Neem de deegroller en rol de stukken pastadeeg uit tot twee identieke dunne lappen. (enkele millimeters dik)
8
Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dit uiteraard ook gebruiken.
9
Spuit toefjes vulling op de eerste lap deeg. Doe dit in rijen en laat telkens zo’n 3 à 4cm ruimte tussen elke portie van de vulling.
10
Leg de tweede lap deeg bovenop de eerst en druk deze voorzichtig aan, in het bijzonder rond de hoopjes vulling. Daar mogen geen luchtbellen in achterblijven.
11
Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van ongeveer 5x5 cm. Gebruik hiervoor een pastasnijder met een gekarteld wiel.
Voor de afwerking
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bakje kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, peper, 1 basilicum, zout
12
Vul een pot met water en breng het aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
13
Snipper de sjalot fijn en plet de look tot pulp.
14
Spoel de kerstomaten en verwijder het groene steeltje. Halveer elk tomaatje.
15
Zet een stoofpot of een pan op een stevig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
16
Stoof de stukjes sjalot en de look in een paar minuten glazig. Voeg dan de halve kerstomaten toe, en geef ze kort wat hitte. (Laat de tomaten zeker niet ‘platkoken’.)
17
Leg de ravioli in het kokende water. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar. Reken een korte gaartijd van ongeveer 2 minuten.
18
Leg de ravioli in de pan met groenten en schep er een klein beetje van het kookvocht bij.
19
Kruid de schotel met wat peper en strooi er blaadjes (of snippers) verse basilicum over.
20
Serveer in een diep bord. Rasp wat extra Parmezaanse kaas over elke portie ravioli.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Bloem
300 g
Eieren
3
Ham
8 sneetjes
Geitenkaas
250 g
Kaas
50 g
Peper
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Kerstomaten
1 bakje
Olijfolie
1 scheutje
Basilicum
1
Zout
Ravioli met ham en geitenkaas
Zelf ravioli maken lijkt voor veel mensen een brug te ver. En toch is het perfect te doen. Het vergt het geduld om een eigen pastadeeg te maken en ook een klein beetje handigheid. Na het nodige knip- en plakwerk kan je een voorgerecht serveren dat tegelijk eenvoudig en uitzonderlijk smaakvol is. Dus, maak de Italiaanse kok in jezelf wakker en probeer het eens.Instructies
Voor het pastadeeg
300 g bloem, 3 eieren
1
Voor de bereiding van het deeg kan je het filmpje 'pastadeeg' openklikken.
Voor de raviolivulling
8 sneetjes ham, 250 g geitenkaas, 50 g kaas, peper
2
Doe de sneetjes rauwe ham in de blender. Maal het vlees fijn. (niet te lang blenden)
3
Voeg de stukjes geitenkaas toe aan de blenderbeker en mix het vlees en de kaas tot een egale mengeling.
4
Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg wat peper van de molen toe. Mix alles nog een laatste keer en proef het resultaat. (Dit mag extra veel smaak hebben, want het is een vulling.)
5
Schep de raviolivulling in de plastic spuitzak, en leg de zak in de koelkast.
De ravioli maken
6
Haal het deeg uit de koelkast, en verdeel het in twee gelijke stukken. Strooi wat bloem over je werkoppervlak.
7
Neem de deegroller en rol de stukken pastadeeg uit tot twee identieke dunne lappen. (enkele millimeters dik)
8
Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dit uiteraard ook gebruiken.
9
Spuit toefjes vulling op de eerste lap deeg. Doe dit in rijen en laat telkens zo’n 3 à 4cm ruimte tussen elke portie van de vulling.
10
Leg de tweede lap deeg bovenop de eerst en druk deze voorzichtig aan, in het bijzonder rond de hoopjes vulling. Daar mogen geen luchtbellen in achterblijven.
11
Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van ongeveer 5x5 cm. Gebruik hiervoor een pastasnijder met een gekarteld wiel.
Voor de afwerking
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 bakje kerstomaten, 1 scheutje olijfolie, peper, 1 basilicum, zout
12
Vul een pot met water en breng het aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
13
Snipper de sjalot fijn en plet de look tot pulp.
14
Spoel de kerstomaten en verwijder het groene steeltje. Halveer elk tomaatje.
15
Zet een stoofpot of een pan op een stevig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
16
Stoof de stukjes sjalot en de look in een paar minuten glazig. Voeg dan de halve kerstomaten toe, en geef ze kort wat hitte. (Laat de tomaten zeker niet ‘platkoken’.)
17
Leg de ravioli in het kokende water. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar. Reken een korte gaartijd van ongeveer 2 minuten.
18
Leg de ravioli in de pan met groenten en schep er een klein beetje van het kookvocht bij.
19
Kruid de schotel met wat peper en strooi er blaadjes (of snippers) verse basilicum over.
20
Serveer in een diep bord. Rasp wat extra Parmezaanse kaas over elke portie ravioli.