
Zelf ravioli maken lijkt voor veel mensen een brug te ver. En toch is het perfect te doen. Het vergt het geduld om een eigen pastadeeg te maken en ook een klein beetje handigheid. Na het nodige knip- en plakwerk kan je een voorgerecht serveren dat tegelijk eenvoudig en uitzonderlijk smaakvol is. Dus, maak de Italiaanse kok in jezelf wakker en probeer het eens.
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 3 ei
- 8 sneetje ham
- 250 g geitenkaas
- 50 g kaas
- peper
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 bakje kerstomaten
- 1 scheutje olijfolie
- peper
- basilicum
- zout
Benodigdheden
- een (gekartelde) pastasnijder (wiel)
- een blender
- een plastic spuitzak
Bereiding
Voor het pastadeeg
Voor de bereiding van het deeg kan je het filmpje 'pastadeeg' openklikken.
Voor de raviolivulling
De ravioli maken
Haal het deeg uit de koelkast, en verdeel het in twee gelijke stukken. Strooi wat bloem over je werkoppervlak.
Neem de deegroller en rol de stukken pastadeeg uit tot twee identieke dunne lappen. (enkele millimeters dik)
Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dit uiteraard ook gebruiken.
Spuit toefjes vulling op de eerste lap deeg. Doe dit in rijen en laat telkens zo’n 3 à 4cm ruimte tussen elke portie van de vulling.
Leg de tweede lap deeg bovenop de eerst en druk deze voorzichtig aan, in het bijzonder rond de hoopjes vulling. Daar mogen geen luchtbellen in achterblijven.
Snij het deeg met de vulling in identieke vierkantjes van ongeveer 5x5 cm. Gebruik hiervoor een pastasnijder met een gekarteld wiel.