Ravioli carbonara met mortadella, pecorino en guanciale
Ravioli carbonara met mortadella, pecorino en guanciale
Om het weekend met een feestje van start te laten gaan, maakt Jeroen vandaag een topravioli, gevuld met mortadella en pecorino. Afwerken doet hij met gebakken guanciale, ofwel Italiaans wangspek. Een hele mond vol, maar deze Italiaans deegkussentjes zijn vooral vol van smaak!
Ravioli carbonara met mortadella, pecorino en guanciale
Ravioli carbonara met mortadella, pecorino en guanciale
Om het weekend met een feestje van start te laten gaan, maakt Jeroen vandaag een topravioli, gevuld met mortadella en pecorino. Afwerken doet hij met gebakken guanciale, ofwel Italiaans wangspek. Een hele mond vol, maar deze Italiaans deegkussentjes zijn vooral vol van smaak!
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Pecorino
150 g
Mortadella
150 g
Ricotta
125 g
Peper
Olijfolie
1 scheutje
Guancialerunderwang
200 g
Eierdooiers
4
Boter
100 g
Benodigdheden
Blender, pastamachine, blender, deegrol, vershoudfolie, ronde koekjesvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vers pastadeeg (min. 1 uur op voorhand)
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de bloem met de eieren en een snuif zout in de kom van de keukenmachine met deeghaak en laat 10 minuten draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
De vulling
150 g pecorino, 150 g mortadella, 125 g ricotta, peper
2
Snijd de pecorino in blokjes en maal hem fijn in een blender. Doe de kaas in een kom en doe nu hetzelfde met de mortadella. Schep de ricotta bij de mortadella en de pecorino en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met een flinke snuif peper.
1 scheutje olijfolie, 200 g Guanciale
3
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan. Snijd het vel (zwoerd) van de guanciale. Snijd de rest in blokjes en bak ze krokant in de hete olie
4
Breng een pot gezouten water aan de kook. Rol het deeg voor de ravioli dun uit met een deegrol en haal het vervolgens enkele keren door de pastamachine, tot het de juiste dikte heeft voor de ravioli (ongeveer stand 6).
5
Leg twee stroken deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Schep met een lepel een hoopje van de vulling op het onderste vel deeg en duw er met de bolle kant van een lepel een putje in.
TIP Zorg ervoor dat er voldoende bloem onder de ravioli’s ligt, zodat ze makkelijk van de tafel komen.
4 eierdooiers
6
Breek en splits de eieren één voor één. Leg de eerste dooier voorzichtig in het putje van de vulling, zodat de dooier mooi blijft liggen. Ga op dezelfde manier te werk om verschillende hoopjes te maken met voldoende plaats tussen (enkele centimeters).
7
Leg het tweede vel pastadeeg erbovenop. Druk goed aan rond de vulling. Neem een ronde koekjesvorm en steek de ravioli uit
TIPSchep de ravioli voorzichtig met een spatel in het kokende gezouten water en kook ze in twee minuten gaar
100 g boter
8
Laat de boter voorzichtig kleuren in een pannetje en voeg de guanciale toe.
9
Haal de gare ravioli uit het kookwater en laat ze even uitlekken op een zuivere handdoek. Leg 1 of 2 ravioli per persoon in een diep bord en lepel er wat gebruinde boter over. Werk af met de krokant gebakken guanciale.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Vers pastadeeg (min. 1 uur op voorhand)
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de bloem met de eieren en een snuif zout in de kom van de keukenmachine met deeghaak en laat 10 minuten draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
De vulling
150 g pecorino, 150 g mortadella, 125 g ricotta, peper
2
Snijd de pecorino in blokjes en maal hem fijn in een blender. Doe de kaas in een kom en doe nu hetzelfde met de mortadella. Schep de ricotta bij de mortadella en de pecorino en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met een flinke snuif peper.
1 scheutje olijfolie, 200 g Guanciale
3
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan. Snijd het vel (zwoerd) van de guanciale. Snijd de rest in blokjes en bak ze krokant in de hete olie
4
Breng een pot gezouten water aan de kook. Rol het deeg voor de ravioli dun uit met een deegrol en haal het vervolgens enkele keren door de pastamachine, tot het de juiste dikte heeft voor de ravioli (ongeveer stand 6).
5
Leg twee stroken deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Schep met een lepel een hoopje van de vulling op het onderste vel deeg en duw er met de bolle kant van een lepel een putje in.
TIP Zorg ervoor dat er voldoende bloem onder de ravioli’s ligt, zodat ze makkelijk van de tafel komen.
4 eierdooiers
6
Breek en splits de eieren één voor één. Leg de eerste dooier voorzichtig in het putje van de vulling, zodat de dooier mooi blijft liggen. Ga op dezelfde manier te werk om verschillende hoopjes te maken met voldoende plaats tussen (enkele centimeters).
7
Leg het tweede vel pastadeeg erbovenop. Druk goed aan rond de vulling. Neem een ronde koekjesvorm en steek de ravioli uit
TIPSchep de ravioli voorzichtig met een spatel in het kokende gezouten water en kook ze in twee minuten gaar
100 g boter
8
Laat de boter voorzichtig kleuren in een pannetje en voeg de guanciale toe.
9
Haal de gare ravioli uit het kookwater en laat ze even uitlekken op een zuivere handdoek. Leg 1 of 2 ravioli per persoon in een diep bord en lepel er wat gebruinde boter over. Werk af met de krokant gebakken guanciale.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Pecorino
150 g
Mortadella
150 g
Ricotta
125 g
Peper
Olijfolie
1 scheutje
Guancialerunderwang
200 g
Eierdooiers
4
Boter
100 g
Ravioli carbonara met mortadella, pecorino en guanciale
Om het weekend met een feestje van start te laten gaan, maakt Jeroen vandaag een topravioli, gevuld met mortadella en pecorino. Afwerken doet hij met gebakken guanciale, ofwel Italiaans wangspek. Een hele mond vol, maar deze Italiaans deegkussentjes zijn vooral vol van smaak!Instructies
Vers pastadeeg (min. 1 uur op voorhand)
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
1
Doe de bloem met de eieren en een snuif zout in de kom van de keukenmachine met deeghaak en laat 10 minuten draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
De vulling
150 g pecorino, 150 g mortadella, 125 g ricotta, peper
2
Snijd de pecorino in blokjes en maal hem fijn in een blender. Doe de kaas in een kom en doe nu hetzelfde met de mortadella. Schep de ricotta bij de mortadella en de pecorino en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met een flinke snuif peper.
1 scheutje olijfolie, 200 g Guanciale
3
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan. Snijd het vel (zwoerd) van de guanciale. Snijd de rest in blokjes en bak ze krokant in de hete olie
4
Breng een pot gezouten water aan de kook. Rol het deeg voor de ravioli dun uit met een deegrol en haal het vervolgens enkele keren door de pastamachine, tot het de juiste dikte heeft voor de ravioli (ongeveer stand 6).
5
Leg twee stroken deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Schep met een lepel een hoopje van de vulling op het onderste vel deeg en duw er met de bolle kant van een lepel een putje in.
TIP Zorg ervoor dat er voldoende bloem onder de ravioli’s ligt, zodat ze makkelijk van de tafel komen.
4 eierdooiers
6
Breek en splits de eieren één voor één. Leg de eerste dooier voorzichtig in het putje van de vulling, zodat de dooier mooi blijft liggen. Ga op dezelfde manier te werk om verschillende hoopjes te maken met voldoende plaats tussen (enkele centimeters).
7
Leg het tweede vel pastadeeg erbovenop. Druk goed aan rond de vulling. Neem een ronde koekjesvorm en steek de ravioli uit
TIPSchep de ravioli voorzichtig met een spatel in het kokende gezouten water en kook ze in twee minuten gaar
100 g boter
8
Laat de boter voorzichtig kleuren in een pannetje en voeg de guanciale toe.
9
Haal de gare ravioli uit het kookwater en laat ze even uitlekken op een zuivere handdoek. Leg 1 of 2 ravioli per persoon in een diep bord en lepel er wat gebruinde boter over. Werk af met de krokant gebakken guanciale.