Banketbakkersroom
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom
Ingrediënten
4 personen
Melk
1 l
Suiker
180 g
Maïszetmeel
40 g
Bloem
30 g
Vanillestokje
1
Eieren
12
Benodigdheden
Handmixer, vershoudfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Banketbakkersroom
1 l melk
1
Meet de hoeveelheid melk nauwkeurig af en warm ze op in een hoge pan (of een klassieke kookpot) tot net voor het kookpunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
1 vanillestokje
2
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.
3
Neem er de keukenmachine of een handmixer bij.
Advertentie
Bekijk hier welke handmixer Dagelijkse kost gebruikt.
180 g suiker, 30 g bloem, 40 g maïszetmeel
4
Weeg de hoeveelheid suiker zorgvuldig af, en doe hetzelfde met de bloem en het maïszetmeel (Maizena).
12 eieren
5
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengpot van de machine of de mixer. (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.)
6
Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban).
7
Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los.
8
Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door.
9
Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren.
10
Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben. De bereiding is dan klaar.
11
Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Nu kan alles afkoelen zonder dat er zich een verhard vel op de pudding vormt.
12
Plaats de schaal in de koelkast en laat een half uurtje afkoelen.
1
Meet de hoeveelheid melk nauwkeurig af en warm ze op in een hoge pan (of een klassieke kookpot) tot net voor het kookpunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
2
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.
Banketbakkersroom
1 l melk
1
Meet de hoeveelheid melk nauwkeurig af en warm ze op in een hoge pan (of een klassieke kookpot) tot net voor het kookpunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
1 vanillestokje
2
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.
3
Neem er de keukenmachine of een handmixer bij.
Advertentie
Bekijk hier welke handmixer Dagelijkse kost gebruikt.
180 g suiker, 30 g bloem, 40 g maïszetmeel
4
Weeg de hoeveelheid suiker zorgvuldig af, en doe hetzelfde met de bloem en het maïszetmeel (Maizena).
12 eieren
5
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengpot van de machine of de mixer. (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.)
6
Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban).
7
Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los.
8
Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door.
9
Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren.
10
Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben. De bereiding is dan klaar.
11
Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Nu kan alles afkoelen zonder dat er zich een verhard vel op de pudding vormt.
12
Plaats de schaal in de koelkast en laat een half uurtje afkoelen.
1
Meet de hoeveelheid melk nauwkeurig af en warm ze op in een hoge pan (of een klassieke kookpot) tot net voor het kookpunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
2
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Melk
1 l
Suiker
180 g
Maïszetmeel
40 g
Bloem
30 g
Vanillestokje
1
Eieren
12
Banketbakkersroom
Waarom zou je niet zelf een keertje voor banketbakker spelen en een 'pateeke' maken? Alles begint met zelfgemaakte banketbakkersroom. Met de hoeveelheden voor 4 personen heb je genoeg banketbakkersroom voor ongeveer 6 zelfgemaakte koeken of taartjes.Instructies
Banketbakkersroom
1 l melk
1
Meet de hoeveelheid melk nauwkeurig af en warm ze op in een hoge pan (of een klassieke kookpot) tot net voor het kookpunt. Doe dit op een zacht vuur zodat de melk niet gaat overkoken.
1 vanillestokje
2
Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes én de peul in de melk.
3
Neem er de keukenmachine of een handmixer bij.
180 g suiker, 30 g bloem, 40 g maïszetmeel
4
Weeg de hoeveelheid suiker zorgvuldig af, en doe hetzelfde met de bloem en het maïszetmeel (Maizena).
12 eieren
5
Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengpot van de machine of de mixer. (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.)
6
Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban).
7
Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los.
8
Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door.
9
Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren.
10
Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben. De bereiding is dan klaar.
11
Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Nu kan alles afkoelen zonder dat er zich een verhard vel op de pudding vormt.
12
Plaats de schaal in de koelkast en laat een half uurtje afkoelen.