Kalfsgebraad met boschampignons, spruitjesstoemp en uiringen
Kalfsgebraad met boschampignons, spruitjesstoemp en uiringen
In cocotte gegaard kalfsgebraad met champignonsaus, stoemp met spruiten en gefrituurde uiringen.
Kalfsgebraad met boschampignons, spruitjesstoemp en uiringen
Kalfsgebraad met boschampignons, spruitjesstoemp en uiringen
In cocotte gegaard kalfsgebraad met champignonsaus, stoemp met spruiten en gefrituurde uiringen.
Ingrediënten
4 personen
Kalfsgebraad
1.000 g
Uien
2
Look
2 teentjes
Tijm, rozemarijn en laurier
Boschampignons
400 g
Porto
1 scheutje
Room
0,2 l
Spruiten
500 g
Loskokende aardappelen
800 g
Look
1 teentje
Ei
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Uidikke
1
Melk
1 scheutje
Bloem
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g kalfsgebraad
2
Kruid het gebraad met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten in een pot met boter.
2 uien, Tijm, rozemarijn en laurier
3
Snijd de uien en de look en voeg ze toe. Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe.
4
Zet een deksel op de pot en schuif hem 20 minuten in de oven.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look
5
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze samen met een teentje look gaar in gezouten water.
500 g spruiten
6
Snijd de spruitjes grof en houd ze even apart.
1 ui (dikke), 1 scheutje melk, 1 el bloem
7
Snijd de ui in ringen. Haal de uiringen eerst door een scheut melk en daarna door de bloem.
8
Haal het gebraad uit de pot, wikkel het in folie en laat het 20 minuten rusten op de andere kant.
9
Verwarm de friteuse voor
400 g boschampignons
10
Bak de champignons in een pan en kruid ze met peper en zout.
11
Breng de braadjus aan de kook en haal de rozemarijn, tijm en laurier uit de pot.
12
Voeg de spruitjes toe aan de aardappelen en laat ze nog even meekoken.
1 scheutje porto
13
Doe een scheut porto bij de champignons, laat even inkoken en doe alles in de pot bij de braadjus.
0,2 l Room
14
Voeg de room toe en laat het inkoken.
15
Bak de uiringen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er zout over.
1 scheutje melk, 1 boter, 1 ei, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen en de spruiten af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door.
17
Snijd het gebraad in plakjes en serveer het met de spruitjesstoemp, boschampignons en gefrituurde uiringen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g kalfsgebraad
2
Kruid het gebraad met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten in een pot met boter.
2 uien, Tijm, rozemarijn en laurier
3
Snijd de uien en de look en voeg ze toe. Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe.
4
Zet een deksel op de pot en schuif hem 20 minuten in de oven.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look
5
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze samen met een teentje look gaar in gezouten water.
500 g spruiten
6
Snijd de spruitjes grof en houd ze even apart.
1 ui (dikke), 1 scheutje melk, 1 el bloem
7
Snijd de ui in ringen. Haal de uiringen eerst door een scheut melk en daarna door de bloem.
8
Haal het gebraad uit de pot, wikkel het in folie en laat het 20 minuten rusten op de andere kant.
9
Verwarm de friteuse voor
400 g boschampignons
10
Bak de champignons in een pan en kruid ze met peper en zout.
11
Breng de braadjus aan de kook en haal de rozemarijn, tijm en laurier uit de pot.
12
Voeg de spruitjes toe aan de aardappelen en laat ze nog even meekoken.
1 scheutje porto
13
Doe een scheut porto bij de champignons, laat even inkoken en doe alles in de pot bij de braadjus.
0,2 l Room
14
Voeg de room toe en laat het inkoken.
15
Bak de uiringen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er zout over.
1 scheutje melk, 1 boter, 1 ei, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen en de spruiten af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door.
17
Snijd het gebraad in plakjes en serveer het met de spruitjesstoemp, boschampignons en gefrituurde uiringen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kalfsgebraad
1.000 g
Uien
2
Look
2 teentjes
Tijm, rozemarijn en laurier
Boschampignons
400 g
Porto
1 scheutje
Room
0,2 l
Spruiten
500 g
Loskokende aardappelen
800 g
Look
1 teentje
Ei
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Uidikke
1
Melk
1 scheutje
Bloem
1 el
Kalfsgebraad met boschampignons, spruitjesstoemp en uiringen
In cocotte gegaard kalfsgebraad met champignonsaus, stoemp met spruiten en gefrituurde uiringen.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1.000 g kalfsgebraad
2
Kruid het gebraad met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten in een pot met boter.
2 uien, Tijm, rozemarijn en laurier
3
Snijd de uien en de look en voeg ze toe. Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe.
4
Zet een deksel op de pot en schuif hem 20 minuten in de oven.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look
5
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze samen met een teentje look gaar in gezouten water.
500 g spruiten
6
Snijd de spruitjes grof en houd ze even apart.
1 ui (dikke), 1 scheutje melk, 1 el bloem
7
Snijd de ui in ringen. Haal de uiringen eerst door een scheut melk en daarna door de bloem.
8
Haal het gebraad uit de pot, wikkel het in folie en laat het 20 minuten rusten op de andere kant.
9
Verwarm de friteuse voor
400 g boschampignons
10
Bak de champignons in een pan en kruid ze met peper en zout.
11
Breng de braadjus aan de kook en haal de rozemarijn, tijm en laurier uit de pot.
12
Voeg de spruitjes toe aan de aardappelen en laat ze nog even meekoken.
1 scheutje porto
13
Doe een scheut porto bij de champignons, laat even inkoken en doe alles in de pot bij de braadjus.
0,2 l Room
14
Voeg de room toe en laat het inkoken.
15
Bak de uiringen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er zout over.
1 scheutje melk, 1 boter, 1 ei, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen en de spruiten af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door.
17
Snijd het gebraad in plakjes en serveer het met de spruitjesstoemp, boschampignons en gefrituurde uiringen.