dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische pasta (thumbnail)Vegetarische pasta

Vegetarische pasta

35m
25
-
3.7K
Recepten

Vegetarische pasta

Omdat het niet altijd gehakt moet zijn, serveert Jeroen een vegetarische pasta met een flinke portie groenten en eiwitrijke sojabrokken. Die brokken of vlokken kan je gewoon droog toevoegen en laten meekoken in de saus, of je laat ze eerst een halfuur weken in kokend water.
Vegetarische pasta (thumbnail)Vegetarische pasta

Vegetarische pasta

35m
25
-
3.7K
Recepten

Vegetarische pasta

Omdat het niet altijd gehakt moet zijn, serveert Jeroen een vegetarische pasta met een flinke portie groenten en eiwitrijke sojabrokken. Die brokken of vlokken kan je gewoon droog toevoegen en laten meekoken in de saus, of je laat ze eerst een halfuur weken in kokend water.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten25
Beoordeling-
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Sojabrokken
200 g
Olijfolie
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Wortels
3
Selder
5 stengels
Rode paprika
1
Rode chilipepers
0,5
Courgette
1
Zwarte olijven
3 el
Tomatenpuree
100 g
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Tomatenblokjes
400 g
Tomaten passata
0,5 dl
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Spaghetti
500 g
Geraspte kaas
Basilicum

Benodigdheden

Een dunschiller, een vergiet, keukentouw, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g sojabrokken
1
Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).
250 g champignons
3
Controleer de champignons, maak ze eventueel schoon met een borsteltje. Snijd ze in kwarten en bak ze kort in de olie op een hoog vuur.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de stukjes ui en de lookpulp in de olijfolie.
3 Wortels
5
Schil de wortelen. Snijd ze overlangs in dikke repen en vervolgens in kleine blokjes.
5 stengels selder
6
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd dikke stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in kleine stukjes.
7
Laat de fijne brokjes selder en stukjes wortel meestoven. Roer regelmatig even in de pot met fijne groenten.
1 rode paprika
8
Schil de rode paprika en verdeel de vrucht in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in kleine blokjes. Ook de stukjes paprika kunnen meteen in de stoofpot.
0,5 rode chilipepers
9
Snipper de chilipeper fijn en stoof hem mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in plakjes, vervolgens in reepjes en ten slotte in blokjes. Laat de courgette meestoven.
11
Hak eventueel de overgebleven selderblaadjes fijn en doe ze mee in de kookpot.
3 el Zwarte olijven
12
Voeg ook de olijven toe.
100 g Tomatenpuree
13
Schep de geconcentreerde tomatenpuree bij de gestoofde groenten. Roer en laat kort meebakken.
0,3 l witte wijn
14
Blus de groentestoofpot met de witte wijn.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurier
15
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Doe de kruidentuil in de kookpot.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 dl Tomaten passata, peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder
16
Laat de tomatenblokjes en de passata als laatste meestoven. Roer even door de groentemengeling. Kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder.
17
Zet het deksel op de pot en laat de saus verder pruttelen.
500 g spaghetti
18
Kook de spaghetti al dente in lichtgezouten water.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
19
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Giet de sojabrokken af en bak ze even op in de vetstof.
20
Roer de sojabrokken vervolgens onder de groentesaus. Ga op zoek naar het uitgekookte kruidentuiltje en vis het uit de pot.
21
Giet de pasta af.
geraspte kaas, basilicum
22
Serveer de pasta met een flinke portie groentesaus. Werk af met geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.
1
Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).

Instructies

200 g sojabrokken
1
Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).
250 g champignons
3
Controleer de champignons, maak ze eventueel schoon met een borsteltje. Snijd ze in kwarten en bak ze kort in de olie op een hoog vuur.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de stukjes ui en de lookpulp in de olijfolie.
3 Wortels
5
Schil de wortelen. Snijd ze overlangs in dikke repen en vervolgens in kleine blokjes.
5 stengels selder
6
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd dikke stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in kleine stukjes.
7
Laat de fijne brokjes selder en stukjes wortel meestoven. Roer regelmatig even in de pot met fijne groenten.
1 rode paprika
8
Schil de rode paprika en verdeel de vrucht in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in kleine blokjes. Ook de stukjes paprika kunnen meteen in de stoofpot.
0,5 rode chilipepers
9
Snipper de chilipeper fijn en stoof hem mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in plakjes, vervolgens in reepjes en ten slotte in blokjes. Laat de courgette meestoven.
11
Hak eventueel de overgebleven selderblaadjes fijn en doe ze mee in de kookpot.
3 el Zwarte olijven
12
Voeg ook de olijven toe.
100 g Tomatenpuree
13
Schep de geconcentreerde tomatenpuree bij de gestoofde groenten. Roer en laat kort meebakken.
0,3 l witte wijn
14
Blus de groentestoofpot met de witte wijn.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurier
15
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Doe de kruidentuil in de kookpot.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 dl Tomaten passata, peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder
16
Laat de tomatenblokjes en de passata als laatste meestoven. Roer even door de groentemengeling. Kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder.
17
Zet het deksel op de pot en laat de saus verder pruttelen.
500 g spaghetti
18
Kook de spaghetti al dente in lichtgezouten water.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
19
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Giet de sojabrokken af en bak ze even op in de vetstof.
20
Roer de sojabrokken vervolgens onder de groentesaus. Ga op zoek naar het uitgekookte kruidentuiltje en vis het uit de pot.
21
Giet de pasta af.
geraspte kaas, basilicum
22
Serveer de pasta met een flinke portie groentesaus. Werk af met geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.
1
Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische pasta (thumbnail)Vegetarische pasta
4 personen
35m
Ingrediënten
Sojabrokken
200 g
Olijfolie
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Wortels
3
Selder
5 stengels
Rode paprika
1
Rode chilipepers
0,5
Courgette
1
Zwarte olijven
3 el
Tomatenpuree
100 g
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
Tomatenblokjes
400 g
Tomaten passata
0,5 dl
Peper
Zout
Gedroogde oregano
Gerookt paprikapoeder
Spaghetti
500 g
Geraspte kaas
Basilicum

Vegetarische pasta

Omdat het niet altijd gehakt moet zijn, serveert Jeroen een vegetarische pasta met een flinke portie groenten en eiwitrijke sojabrokken. Die brokken of vlokken kan je gewoon droog toevoegen en laten meekoken in de saus, of je laat ze eerst een halfuur weken in kokend water.
Instructies
200 g sojabrokken
1
Laat de sojabrokken eerst een halfuurtje weken in kokend water.
olijfolie
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot (cocotte).
250 g champignons
3
Controleer de champignons, maak ze eventueel schoon met een borsteltje. Snijd ze in kwarten en bak ze kort in de olie op een hoog vuur.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de stukjes ui en de lookpulp in de olijfolie.
3 Wortels
5
Schil de wortelen. Snijd ze overlangs in dikke repen en vervolgens in kleine blokjes.
5 stengels selder
6
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd dikke stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in kleine stukjes.
7
Laat de fijne brokjes selder en stukjes wortel meestoven. Roer regelmatig even in de pot met fijne groenten.
1 rode paprika
8
Schil de rode paprika en verdeel de vrucht in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in kleine blokjes. Ook de stukjes paprika kunnen meteen in de stoofpot.
0,5 rode chilipepers
9
Snipper de chilipeper fijn en stoof hem mee aan.
1 courgette
10
Snijd de courgette in plakjes, vervolgens in reepjes en ten slotte in blokjes. Laat de courgette meestoven.
11
Hak eventueel de overgebleven selderblaadjes fijn en doe ze mee in de kookpot.
3 el Zwarte olijven
12
Voeg ook de olijven toe.
100 g Tomatenpuree
13
Schep de geconcentreerde tomatenpuree bij de gestoofde groenten. Roer en laat kort meebakken.
0,3 l witte wijn
14
Blus de groentestoofpot met de witte wijn.
tijm, 1 takje rozemarijn, laurier
15
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Doe de kruidentuil in de kookpot.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 dl Tomaten passata, peper, zout, gedroogde oregano, gerookt paprikapoeder
16
Laat de tomatenblokjes en de passata als laatste meestoven. Roer even door de groentemengeling. Kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder.
17
Zet het deksel op de pot en laat de saus verder pruttelen.
500 g spaghetti
18
Kook de spaghetti al dente in lichtgezouten water.
TIPJeroen rekent voor al dente een kooktijd van 1 minuut minder dan wat er op de verpakking staat.
19
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Giet de sojabrokken af en bak ze even op in de vetstof.
20
Roer de sojabrokken vervolgens onder de groentesaus. Ga op zoek naar het uitgekookte kruidentuiltje en vis het uit de pot.
21
Giet de pasta af.
geraspte kaas, basilicum
22
Serveer de pasta met een flinke portie groentesaus. Werk af met geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.