Crème brûlée-taart met abrikozen
Crème brûlée-taart met abrikozen
Crème brûlée-taart met abrikozen
Crème brûlée-taart met abrikozen
Ingrediënten
4 personen
Kruimeldeeg
1 vel
Gelatine
4 blaadjes
Room
375 ml
Vanillestok
1
Eierdooiers
5
Kristalsuiker
70 g
Kristalsuiker
3 el
Abrikozenconfituur
400 g
Bruine suiker
3 el
Benodigdheden
Blender, een blender, bakpapier, een taartvorm diameter ongeveer 25 cm, blindbakvulling bakparels, baklinzen, een garde, een bunsenbrander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 vel kruimeldeeg
3
Rol het vel kruimeldeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
4
Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4 blaadjes gelatine
5
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
375 ml Room
6
Verwarm de room in een kookpot.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de room op het vuur.
5 eierdooiers
8
Neem een mengschaal. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit.
70 g kristalsuiker
9
Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
10
Giet een deel van de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Giet deze crème vervolgens terug in de kookpot met de resterende room op het vuur.
11
Voeg op het kookpunt de gelatineblaadjes toe. Roer goed verder.
12
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.
400 g abrikozenconfituur
13
Smeer een dikke laag abrikozenconfituur over de voorgebakken taartbodem.
14
Giet er de vanillecrème over. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
3 el kristalsuiker, 3 el bruine suiker
15
Meng de kristalsuiker met de bruine suiker in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Haal de cake uit de vorm en strooi het suikermengsel erover. Karameliseer met één bunsenbrander.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 vel kruimeldeeg
3
Rol het vel kruimeldeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
4
Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4 blaadjes gelatine
5
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
375 ml Room
6
Verwarm de room in een kookpot.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de room op het vuur.
5 eierdooiers
8
Neem een mengschaal. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit.
70 g kristalsuiker
9
Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
10
Giet een deel van de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Giet deze crème vervolgens terug in de kookpot met de resterende room op het vuur.
11
Voeg op het kookpunt de gelatineblaadjes toe. Roer goed verder.
12
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.
400 g abrikozenconfituur
13
Smeer een dikke laag abrikozenconfituur over de voorgebakken taartbodem.
14
Giet er de vanillecrème over. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
3 el kristalsuiker, 3 el bruine suiker
15
Meng de kristalsuiker met de bruine suiker in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Haal de cake uit de vorm en strooi het suikermengsel erover. Karameliseer met één bunsenbrander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
3u 30m
Ingrediënten
Kruimeldeeg
1 vel
Gelatine
4 blaadjes
Room
375 ml
Vanillestok
1
Eierdooiers
5
Kristalsuiker
70 g
Kristalsuiker
3 el
Abrikozenconfituur
400 g
Bruine suiker
3 el
Crème brûlée-taart met abrikozen
Crème brûlée is de crème van de desserts. Dit keer maken we er een taart van met een bodem van abrikozenconfituur. Het perfect krokant suikerlaagje bovenop mag natuurlijk niet ontbreken.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
1 vel kruimeldeeg
3
Rol het vel kruimeldeeg uit en bedek er de taartvorm mee. Druk het deeg zorgvuldig aan.
4
Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4 blaadjes gelatine
5
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
375 ml Room
6
Verwarm de room in een kookpot.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de room op het vuur.
5 eierdooiers
8
Neem een mengschaal. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit.
70 g kristalsuiker
9
Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
10
Giet een deel van de warme room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Giet deze crème vervolgens terug in de kookpot met de resterende room op het vuur.
11
Voeg op het kookpunt de gelatineblaadjes toe. Roer goed verder.
12
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de blindbakvulling.
400 g abrikozenconfituur
13
Smeer een dikke laag abrikozenconfituur over de voorgebakken taartbodem.
14
Giet er de vanillecrème over. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
3 el kristalsuiker, 3 el bruine suiker
15
Meng de kristalsuiker met de bruine suiker in de blender.
16
Haal de cake uit de vorm en strooi het suikermengsel erover. Karameliseer met één bunsenbrander.