Aardappelcakes met gerookte makreel en knolselderremoulade
Aardappelcakes met gerookte makreel en knolselderremoulade
Een eenvoudig recept voor aardappelcakes met gerookte makreel, geserveerd met een frisse knolselderremoulade. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Aardappelcakes met gerookte makreel en knolselderremoulade
Aardappelcakes met gerookte makreel en knolselderremoulade
Een eenvoudig recept voor aardappelcakes met gerookte makreel, geserveerd met een frisse knolselderremoulade. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
4 el
Loskokende aardappelen
200 g
Look
1 teentje
Gerookte makreel
400 g
Eierdooier
1
Paneermeel
4 el
Panko
4 el
Knolselders
400 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Graanmosterd
1 el
Dragonazijn
Sjalotten
1
Augurken
5
Kappertjes
1 el
Peterselie
Waterkers
Olie
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Peper
Voor de aardappelcakes
200 g Loskokende aardappelen, 1 el zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 teentje Look
2
Laat het teentje look mee garen met de aardappelen.
400 g gerookte makreel
3
Kuis de gerookte makreel: verwijder alle graten en pluk het vlees in mooie, grote stukken.
4
Giet de gare aardappelen af en plet ze meteen.
1 eierdooier
5
Voeg de dooier en de geplukte makreel toe aan de geplette aardappelen en meng alles goed door elkaar.
4 el panko, 4 el paneermeel
6
Meng de panko met het paneermeel in een diep bord of schaal.
olie
7
Verhit een scheutje olie in een pan. Vorm balletjes van het aardappel-makreelmengsel, duw ze lichtjes plat tot cakes en haal ze door de mix van panko en paneermeel.
8
Bak de aardappelcakes in de hete olie aan beide kanten goudbruin en krokant.
Voor de remoulade
400 g knolselders, zout
9
Snijd de knolselder in fijne reepjes en kook ze kort beetgaar in gezouten water.
10
Spoel de knolselderreepjes meteen onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze goed uitlekken.
11
Dep de reepjes droog tussen een schone handdoek en doe ze in een kom.
1 Sjalotten, 1 el kappertjes, 5 augurken, peterselie
12
Snipper de sjalot, kappertjes, augurken en peterselie fijn en voeg ze toe aan de knolselder.
4 el mayonaise, 1 tl mierikswortel pasta, 1 el graanmosterd, dragonazijn, zout, peper
13
Schep er de mayonaise, mierikswortelpasta, graanmosterd en een scheut dragonazijn bij. Kruid met peper en zout en meng alles tot een smeuïge remoulade.
Om af te werken
Waterkers, 1 scheutje olijfolie
14
Meng een scheutje olijfolie door de waterkers en schik wat van de sla op een bordje.
15
Schep er een royale lepel van de knolselderremoulade bij.
16
Leg er een goudbruin gebakken aardappelcakeje met gerookte makreel naast.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de aardappelcakes
200 g Loskokende aardappelen, 1 el zout
1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 teentje Look
2
Laat het teentje look mee garen met de aardappelen.
400 g gerookte makreel
3
Kuis de gerookte makreel: verwijder alle graten en pluk het vlees in mooie, grote stukken.
4
Giet de gare aardappelen af en plet ze meteen.
1 eierdooier
5
Voeg de dooier en de geplukte makreel toe aan de geplette aardappelen en meng alles goed door elkaar.
4 el panko, 4 el paneermeel
6
Meng de panko met het paneermeel in een diep bord of schaal.
olie
7
Verhit een scheutje olie in een pan. Vorm balletjes van het aardappel-makreelmengsel, duw ze lichtjes plat tot cakes en haal ze door de mix van panko en paneermeel.
8
Bak de aardappelcakes in de hete olie aan beide kanten goudbruin en krokant.
Voor de remoulade
400 g knolselders, zout
9
Snijd de knolselder in fijne reepjes en kook ze kort beetgaar in gezouten water.
10
Spoel de knolselderreepjes meteen onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze goed uitlekken.
11
Dep de reepjes droog tussen een schone handdoek en doe ze in een kom.
1 Sjalotten, 1 el kappertjes, 5 augurken, peterselie
12
Snipper de sjalot, kappertjes, augurken en peterselie fijn en voeg ze toe aan de knolselder.
4 el mayonaise, 1 tl mierikswortel pasta, 1 el graanmosterd, dragonazijn, zout, peper
13
Schep er de mayonaise, mierikswortelpasta, graanmosterd en een scheut dragonazijn bij. Kruid met peper en zout en meng alles tot een smeuïge remoulade.
Om af te werken
Waterkers, 1 scheutje olijfolie
14
Meng een scheutje olijfolie door de waterkers en schik wat van de sla op een bordje.
15
Schep er een royale lepel van de knolselderremoulade bij.
16
Leg er een goudbruin gebakken aardappelcakeje met gerookte makreel naast.