Moelleux van chocolade die altijd lukt
Moelleux van chocolade die altijd lukt
Moelleux van chocolade die altijd lukt
Moelleux van chocolade die altijd lukt
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Pure chocolade
100 g
Boter
110 g
Eierdooiers
2
Suiker
100 g
Patisseriebloemgezeefde
50 g
Zout
1 snuifje
Vanille-ijs
Rood fruit
Benodigdheden
4 metalen serveerringen, een zeef, een spuitzak, een vel bakpapier of een ovenmatje van siliconen, een keukenweegschaal, een mesje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het beslag bereiden
100 g pure chocolade, 110 g boter
1
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.
2 eieren, 2 eierdooiers, 100 g suiker
2
Meng de volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.
50 g patisseriebloem
3
Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.
1 snuifje zout
4
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag. Roer er een snuifje zout onder.
5
Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bakken en serveren
6
Warm de oven voor tot 210°C. Hou de bakplaat apart. Bak de moelleux vlak voor het serveren.
7
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.
8
Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.
9
Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg). Spuit porties beslag in de vormpjes. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
10
Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210 °C. (de baktijd hangt af van het type oven)
11
Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
vanille-ijs, rood fruit
12
Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
Het beslag bereiden
100 g pure chocolade, 110 g boter
1
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.
2 eieren, 2 eierdooiers, 100 g suiker
2
Meng de volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.
50 g patisseriebloem
3
Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.
1 snuifje zout
4
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag. Roer er een snuifje zout onder.
5
Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bakken en serveren
6
Warm de oven voor tot 210°C. Hou de bakplaat apart. Bak de moelleux vlak voor het serveren.
7
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.
8
Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.
9
Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg). Spuit porties beslag in de vormpjes. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
10
Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210 °C. (de baktijd hangt af van het type oven)
11
Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
vanille-ijs, rood fruit
12
Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Eieren
2
Pure chocolade
100 g
Boter
110 g
Eierdooiers
2
Suiker
100 g
Patisseriebloemgezeefde
50 g
Zout
1 snuifje
Vanille-ijs
Rood fruit
Moelleux van chocolade die altijd lukt
Met een chocoladedessert tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je tafelgenoten. Veel mensen wagen zich niet aan de bereiding van een warme moelleux, en toch gaat het heel eenvoudig. Jeroens recept voor dit chocoladegebak met vloeibare kern kan niet mislukken!Instructies
Het beslag bereiden
100 g pure chocolade, 110 g boter
1
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur.
2 eieren, 2 eierdooiers, 100 g suiker
2
Meng de volledige eieren en de dooiers van de overgebleven eieren met de suiker. Klop het mengsel los met de garde.
50 g patisseriebloem
3
Zeef de bloem erbovenop en klop met de garde tot je een glad, klontervrij beslag krijgt.
1 snuifje zout
4
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij het beslag. Roer er een snuifje zout onder.
5
Giet het moelleuxbeslag in een spuitzak. Laat het een paar uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bakken en serveren
6
Warm de oven voor tot 210°C. Hou de bakplaat apart. Bak de moelleux vlak voor het serveren.
7
Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er vervolgens bloem over. Dankzij dit beschermlaagje kan je de gebakjes later makkelijk losmaken.
8
Plaats de ringen op de bakplaat, bij voorkeur op een vel bakpapier of een bakmatje.
9
Snij de top van de spuitzak (en gooi het stukje plastic meteen weg). Spuit porties beslag in de vormpjes. Vul elke ring voor 2/3 met het chocoladebeslag. Het gebak zal rijzen in de oven.
10
Bak de moelleux 8 (tot max. 10) minuten in de oven op 210 °C. (de baktijd hangt af van het type oven)
11
Plaats de ring met de moelleux in het midden van het bord en schuif de metalen ring eraf. Zit het gebakje te vast? Gebruik een aardappelmesje om het gebak voorzichtig los te snijden. Het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Meteen serveren!
vanille-ijs, rood fruit
12
Serveer de warme moelleux met een bol vanille-ijs en/of een beetje vers rood fruit.