Penne met kerstomaten, ricotta en rucolapesto
Jeroen zet Italiaanse fast-food op het menu. Bovendien komt er geen vlees of vis aan te pas. Er kan niks misgaan, en in weinig tijd staat er een pot romige penne te dampen. Serveer het gerecht met verse pesto van rucola.
Penne met kerstomaten, ricotta en rucolapesto
Jeroen zet Italiaanse fast-food op het menu. Bovendien komt er geen vlees of vis aan te pas. Er kan niks misgaan, en in weinig tijd staat er een pot romige penne te dampen. Serveer het gerecht met verse pesto van rucola.
Ingrediënten
4 personen
Penne
500 g
Kerstomaten
800 g
Kerstomaten
20
Tomaten passata
0,5 l
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Ricotta
4 el
Parmezaanse kaas
1
Parmezaanse kaas
80 g
Tijm
Basilicum
Basilicum
20 g
Peterselie
Peterselie
20 g
Laurier
1
Pijnboompitten
60 g
Rucola
40 g
Olijfolie
0,1 l
Citroenen
0,5
Peper
Zout
Benodigdheden
Blender, een eindje keukentouw, blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De penne met saus
500 g penne, 800 g kerstomaten, 0,5 l Tomaten passata, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 4 el ricotta, 1 Parmezaanse kaas, tijm, basilicum, peterselie, 1 laurier, 20 kerstomaten
1
Pel en halveer de sjalotten. Snij ze vervolgens in grove snippers.
2
Verhit een scheutje olijfolie in de stoofpot. Stoof er de stukjes sjalot in.
3
Gebruik een ruime pot om de pastaschotel in te bereiden. Breng intussen ook veel water aan de kook in een tweede pot. Daarin gaar je straks de pasta.
4
Pel de teentjes look, zet er het mes even in en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de sjalotten.
5
Hak de chilipeper in piepkleine stukjes. De zaadjes mogen erin blijven, tenzij je niet zo van ‘fire’ in je eten houdt. Stoof de rode puntjes even mee.
6
Na een paar minuten voeg je de kerstomaten uit blik en de passata toe.
7
Verzamel een bundeltje verse kruiden. Ik kies voor wat peterselie, basilicum en tijm. Samen met enkele blaadjes laurier maak je er een flink bouquet garni van. Bind al het groen bijeen met wat keukentouw.
8
Doe de kruidentuil in de pot met saus en laat de saus 20 minuten pruttelen. Laat gerust een deel van het vocht verdampen, dus plaats geen deksel op de pot. (Bereid intussen de pesto en gaar de pasta.)
9
Voeg nadien de verse kerstomaatjes toe. Laat de kleine rode bollen kort meestoven.
10
Kook de penne gaar in de pot kokend water, met een flinke snuif zout erin. Gaar de pasta een minuutje minder dan wat er aangegeven staat op de verpakking.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De pesto
60 g pijnboompitten, 80 g Parmezaanse kaas, 40 g Rucola, 20 g basilicum, 20 g peterselie, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Pel de look en doe het teentje in de beker van je blender.
12
Spoel de rucola schoon en doe de uitgelekte sla in de blender. Hou een beetje rucola opzij voor de afwerking van de bereiding.
13
Voeg de pijnboompitten toe en een flinke scheut olijfolie. Mix alles tot een gladde saus.
14
Voeg nu wat platte peterselie toe en evenveel basilicum.
15
Pers een beetje citroensap in het mengsel.
16
Snij een flinke portie Parmezaanse kaas in kleine blokjes en doe ze de blender.
17
Mix de saus opnieuw tot je en gladde rucolapesto krijgt.
18
Proef en werk de pesto af met een beetje peper en zout naar persoonlijke smaak.
De afwerking
19
Giet de pasta af en schep meteen ook een lepeltje kookvocht in de saus.
20
Voeg de uitgelekte penne toe en een portie romige ricotta. Roer de saus voorzichtig, zodat de kerstomaten op z’n geheel blijven.
21
Proef en kruid de tomatensaus met een beetje peper en zout.
22
Stort de pastaschotel uit in een grote serveerschaal.
23
Strooi er wat verse rucola bovenop en enkele schepjes van de verse pesto.
24
Als er Parmezaanse kaas over is, dan kan je die er ook overheen raspen voor extra smaak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De penne met saus
500 g penne, 800 g kerstomaten, 0,5 l Tomaten passata, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 4 el ricotta, 1 Parmezaanse kaas, tijm, basilicum, peterselie, 1 laurier, 20 kerstomaten
1
Pel en halveer de sjalotten. Snij ze vervolgens in grove snippers.
2
Verhit een scheutje olijfolie in de stoofpot. Stoof er de stukjes sjalot in.
3
Gebruik een ruime pot om de pastaschotel in te bereiden. Breng intussen ook veel water aan de kook in een tweede pot. Daarin gaar je straks de pasta.
4
Pel de teentjes look, zet er het mes even in en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de sjalotten.
5
Hak de chilipeper in piepkleine stukjes. De zaadjes mogen erin blijven, tenzij je niet zo van ‘fire’ in je eten houdt. Stoof de rode puntjes even mee.
6
Na een paar minuten voeg je de kerstomaten uit blik en de passata toe.
7
Verzamel een bundeltje verse kruiden. Ik kies voor wat peterselie, basilicum en tijm. Samen met enkele blaadjes laurier maak je er een flink bouquet garni van. Bind al het groen bijeen met wat keukentouw.
8
Doe de kruidentuil in de pot met saus en laat de saus 20 minuten pruttelen. Laat gerust een deel van het vocht verdampen, dus plaats geen deksel op de pot. (Bereid intussen de pesto en gaar de pasta.)
9
Voeg nadien de verse kerstomaatjes toe. Laat de kleine rode bollen kort meestoven.
10
Kook de penne gaar in de pot kokend water, met een flinke snuif zout erin. Gaar de pasta een minuutje minder dan wat er aangegeven staat op de verpakking.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De pesto
60 g pijnboompitten, 80 g Parmezaanse kaas, 40 g Rucola, 20 g basilicum, 20 g peterselie, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Pel de look en doe het teentje in de beker van je blender.
12
Spoel de rucola schoon en doe de uitgelekte sla in de blender. Hou een beetje rucola opzij voor de afwerking van de bereiding.
13
Voeg de pijnboompitten toe en een flinke scheut olijfolie. Mix alles tot een gladde saus.
14
Voeg nu wat platte peterselie toe en evenveel basilicum.
15
Pers een beetje citroensap in het mengsel.
16
Snij een flinke portie Parmezaanse kaas in kleine blokjes en doe ze de blender.
17
Mix de saus opnieuw tot je en gladde rucolapesto krijgt.
18
Proef en werk de pesto af met een beetje peper en zout naar persoonlijke smaak.
De afwerking
19
Giet de pasta af en schep meteen ook een lepeltje kookvocht in de saus.
20
Voeg de uitgelekte penne toe en een portie romige ricotta. Roer de saus voorzichtig, zodat de kerstomaten op z’n geheel blijven.
21
Proef en kruid de tomatensaus met een beetje peper en zout.
22
Stort de pastaschotel uit in een grote serveerschaal.
23
Strooi er wat verse rucola bovenop en enkele schepjes van de verse pesto.
24
Als er Parmezaanse kaas over is, dan kan je die er ook overheen raspen voor extra smaak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Penne
500 g
Kerstomaten
800 g
Kerstomaten
20
Tomaten passata
0,5 l
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Ricotta
4 el
Parmezaanse kaas
1
Parmezaanse kaas
80 g
Tijm
Basilicum
Basilicum
20 g
Peterselie
Peterselie
20 g
Laurier
1
Pijnboompitten
60 g
Rucola
40 g
Olijfolie
0,1 l
Citroenen
0,5
Peper
Zout
Penne met kerstomaten, ricotta en rucolapesto
Jeroen zet Italiaanse fast-food op het menu. Bovendien komt er geen vlees of vis aan te pas. Er kan niks misgaan, en in weinig tijd staat er een pot romige penne te dampen. Serveer het gerecht met verse pesto van rucola.Instructies
De penne met saus
500 g penne, 800 g kerstomaten, 0,5 l Tomaten passata, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 4 el ricotta, 1 Parmezaanse kaas, tijm, basilicum, peterselie, 1 laurier, 20 kerstomaten
1
Pel en halveer de sjalotten. Snij ze vervolgens in grove snippers.
2
Verhit een scheutje olijfolie in de stoofpot. Stoof er de stukjes sjalot in.
3
Gebruik een ruime pot om de pastaschotel in te bereiden. Breng intussen ook veel water aan de kook in een tweede pot. Daarin gaar je straks de pasta.
4
Pel de teentjes look, zet er het mes even in en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de sjalotten.
5
Hak de chilipeper in piepkleine stukjes. De zaadjes mogen erin blijven, tenzij je niet zo van ‘fire’ in je eten houdt. Stoof de rode puntjes even mee.
6
Na een paar minuten voeg je de kerstomaten uit blik en de passata toe.
7
Verzamel een bundeltje verse kruiden. Ik kies voor wat peterselie, basilicum en tijm. Samen met enkele blaadjes laurier maak je er een flink bouquet garni van. Bind al het groen bijeen met wat keukentouw.
8
Doe de kruidentuil in de pot met saus en laat de saus 20 minuten pruttelen. Laat gerust een deel van het vocht verdampen, dus plaats geen deksel op de pot. (Bereid intussen de pesto en gaar de pasta.)
9
Voeg nadien de verse kerstomaatjes toe. Laat de kleine rode bollen kort meestoven.
10
Kook de penne gaar in de pot kokend water, met een flinke snuif zout erin. Gaar de pasta een minuutje minder dan wat er aangegeven staat op de verpakking.
De pesto
60 g pijnboompitten, 80 g Parmezaanse kaas, 40 g Rucola, 20 g basilicum, 20 g peterselie, 1 teentje Look, 0,1 l olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
11
Pel de look en doe het teentje in de beker van je blender.
12
Spoel de rucola schoon en doe de uitgelekte sla in de blender. Hou een beetje rucola opzij voor de afwerking van de bereiding.
13
Voeg de pijnboompitten toe en een flinke scheut olijfolie. Mix alles tot een gladde saus.
14
Voeg nu wat platte peterselie toe en evenveel basilicum.
15
Pers een beetje citroensap in het mengsel.
16
Snij een flinke portie Parmezaanse kaas in kleine blokjes en doe ze de blender.
17
Mix de saus opnieuw tot je en gladde rucolapesto krijgt.
18
Proef en werk de pesto af met een beetje peper en zout naar persoonlijke smaak.
De afwerking
19
Giet de pasta af en schep meteen ook een lepeltje kookvocht in de saus.
20
Voeg de uitgelekte penne toe en een portie romige ricotta. Roer de saus voorzichtig, zodat de kerstomaten op z’n geheel blijven.
21
Proef en kruid de tomatensaus met een beetje peper en zout.
22
Stort de pastaschotel uit in een grote serveerschaal.
23
Strooi er wat verse rucola bovenop en enkele schepjes van de verse pesto.
24
Als er Parmezaanse kaas over is, dan kan je die er ook overheen raspen voor extra smaak.