Ravioli met olijven en Belgische schapenkaas, tomatensaus en gekonfijte kerstomaatjes
Ravioli met olijven en Belgische schapenkaas, tomatensaus en gekonfijte kerstomaatjes
Ravioli met olijven en Belgische schapenkaas, tomatensaus en gekonfijte kerstomaatjes
Ravioli met olijven en Belgische schapenkaas, tomatensaus en gekonfijte kerstomaatjes
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
300 g
Eierdooiers
12
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Kerstomaten
1 bakje
Kristalsuiker
1 snuifje
Schapenkaas
200 g
Ricotta
50 g
Zwarte olijven
100 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Tomaten
3
Rozemarijn
Oregano
Laurier
2 blaadjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Basilicum
Benodigdheden
Blender, pastamachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 een likje olijfolie
1
Doe de bloem met de dooiers, de olijfolie en een snuifje zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Laat het pastadeeg even rusten.
1 bakje kerstomaten, 1 snuifje kristalsuiker
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een bakplaat met een siliconenmatje. Kruid de tomaatjes met peper, zout en een snuifje suiker, druppel er wat olijfolie over en laat ze een 40 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 140°C.
200 g schapenkaas, 50 g ricotta, 100 g Zwarte olijven
3
Doe de schapenkaas met de ricotta en de olijven in de pot van de blender. Kruid met peper. Mix alles tot een gladde maar stevige crème.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de sjalot en look grof. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een steelpannetje en stoof er de sjalotten en de look erin aan.
3 tomaten, rozemarijn, oregano, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje chiliflakes, 1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 0,4 l Tomaten passata
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de sjalot en de look. Voeg er wat verse oregano, een snuifje chiliflakes, rozemarijn en laurier aan toe, gevolgd door de tomatenpuree en een snuif zout. Laat alles even stoven en blus met de witte wijn. Laat even inkoken. Voeg nadien de passata en een scheut water toe aan de saus en breng ze weer aan de kook.
6
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot de juiste dikte voor de ravioli’s.
7
Strooi wat bloem op je werkvlak om het uitgerolde pastadeeg op te laten liggen. Schep met een lepel enkele hoopjes van de vulling op een eerste vel pastadeeg. Leg ze net over de helft van het deeg met voldoende ruimte tussen elk hoopjes vulling. Strijk de randen van de pasta in met een beetje water en plooi het pastavel over de vulling. Duw de randen van de pasta mooi aan met de dikke kant van een ijzeren ring, zodat de meeste lucht uit de ravioli’s geduwd wordt. Duw tot slot de randen mooi aan. Steek nu met een iets grotere ring halve maantjes uit het pastadeeg.
8
Haal de rozemarijn, de laurier en de oregano uit de saus en mix de saus glad. Kruid de saus met een snuif zout.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de ravioli’s 2 minuten, of tot ze komen bovendrijven. Laat de ravioli’s even uitlekken op wat keukenpapier als je ze uit het water haalt.
basilicum
10
Schep wat ravioli’s in een bord, lepel er wat saus over en werk af met de gekonfijte kerstomaatjes, wat basilicum en wat extra gemalen kaas.
1
Doe de bloem met de dooiers, de olijfolie en een snuifje zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Laat het pastadeeg even rusten.
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een bakplaat met een siliconenmatje. Kruid de tomaatjes met peper, zout en een snuifje suiker, druppel er wat olijfolie over en laat ze een 40 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 140°C.
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 een likje olijfolie
1
Doe de bloem met de dooiers, de olijfolie en een snuifje zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Laat het pastadeeg even rusten.
1 bakje kerstomaten, 1 snuifje kristalsuiker
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een bakplaat met een siliconenmatje. Kruid de tomaatjes met peper, zout en een snuifje suiker, druppel er wat olijfolie over en laat ze een 40 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 140°C.
200 g schapenkaas, 50 g ricotta, 100 g Zwarte olijven
3
Doe de schapenkaas met de ricotta en de olijven in de pot van de blender. Kruid met peper. Mix alles tot een gladde maar stevige crème.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de sjalot en look grof. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een steelpannetje en stoof er de sjalotten en de look erin aan.
3 tomaten, rozemarijn, oregano, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje chiliflakes, 1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 0,4 l Tomaten passata
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de sjalot en de look. Voeg er wat verse oregano, een snuifje chiliflakes, rozemarijn en laurier aan toe, gevolgd door de tomatenpuree en een snuif zout. Laat alles even stoven en blus met de witte wijn. Laat even inkoken. Voeg nadien de passata en een scheut water toe aan de saus en breng ze weer aan de kook.
6
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot de juiste dikte voor de ravioli’s.
7
Strooi wat bloem op je werkvlak om het uitgerolde pastadeeg op te laten liggen. Schep met een lepel enkele hoopjes van de vulling op een eerste vel pastadeeg. Leg ze net over de helft van het deeg met voldoende ruimte tussen elk hoopjes vulling. Strijk de randen van de pasta in met een beetje water en plooi het pastavel over de vulling. Duw de randen van de pasta mooi aan met de dikke kant van een ijzeren ring, zodat de meeste lucht uit de ravioli’s geduwd wordt. Duw tot slot de randen mooi aan. Steek nu met een iets grotere ring halve maantjes uit het pastadeeg.
8
Haal de rozemarijn, de laurier en de oregano uit de saus en mix de saus glad. Kruid de saus met een snuif zout.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de ravioli’s 2 minuten, of tot ze komen bovendrijven. Laat de ravioli’s even uitlekken op wat keukenpapier als je ze uit het water haalt.
basilicum
10
Schep wat ravioli’s in een bord, lepel er wat saus over en werk af met de gekonfijte kerstomaatjes, wat basilicum en wat extra gemalen kaas.
1
Doe de bloem met de dooiers, de olijfolie en een snuifje zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Laat het pastadeeg even rusten.
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een bakplaat met een siliconenmatje. Kruid de tomaatjes met peper, zout en een snuifje suiker, druppel er wat olijfolie over en laat ze een 40 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 140°C.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
00-bloem
300 g
Eierdooiers
12
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Kerstomaten
1 bakje
Kristalsuiker
1 snuifje
Schapenkaas
200 g
Ricotta
50 g
Zwarte olijven
100 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Tomaten
3
Rozemarijn
Oregano
Laurier
2 blaadjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Basilicum
Ravioli met olijven en Belgische schapenkaas, tomatensaus en gekonfijte kerstomaatjes
Dit is een stevig potje koken, maar het resultaat is ronduit verbluffend! Huisgemaakte ravioli met een vulling van Belgische schapenkaas, gekonfijte kerstomaatjes en een lichte tomatensaus.Instructies
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 een likje olijfolie
1
Doe de bloem met de dooiers, de olijfolie en een snuifje zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Laat het pastadeeg even rusten.
1 bakje kerstomaten, 1 snuifje kristalsuiker
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een bakplaat met een siliconenmatje. Kruid de tomaatjes met peper, zout en een snuifje suiker, druppel er wat olijfolie over en laat ze een 40 minuten konfijten in een voorverwarmde oven van 140°C.
200 g schapenkaas, 50 g ricotta, 100 g Zwarte olijven
3
Doe de schapenkaas met de ricotta en de olijven in de pot van de blender. Kruid met peper. Mix alles tot een gladde maar stevige crème.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de sjalot en look grof. Laat een scheutje olijfolie heet worden in een steelpannetje en stoof er de sjalotten en de look erin aan.
3 tomaten, rozemarijn, oregano, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje chiliflakes, 1 el Tomatenpuree, 0,2 l witte wijn, 0,4 l Tomaten passata
5
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de sjalot en de look. Voeg er wat verse oregano, een snuifje chiliflakes, rozemarijn en laurier aan toe, gevolgd door de tomatenpuree en een snuif zout. Laat alles even stoven en blus met de witte wijn. Laat even inkoken. Voeg nadien de passata en een scheut water toe aan de saus en breng ze weer aan de kook.
6
Rol het pastadeeg uit en haal het door de pastamachine tot de juiste dikte voor de ravioli’s.
7
Strooi wat bloem op je werkvlak om het uitgerolde pastadeeg op te laten liggen. Schep met een lepel enkele hoopjes van de vulling op een eerste vel pastadeeg. Leg ze net over de helft van het deeg met voldoende ruimte tussen elk hoopjes vulling. Strijk de randen van de pasta in met een beetje water en plooi het pastavel over de vulling. Duw de randen van de pasta mooi aan met de dikke kant van een ijzeren ring, zodat de meeste lucht uit de ravioli’s geduwd wordt. Duw tot slot de randen mooi aan. Steek nu met een iets grotere ring halve maantjes uit het pastadeeg.
8
Haal de rozemarijn, de laurier en de oregano uit de saus en mix de saus glad. Kruid de saus met een snuif zout.
9
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de ravioli’s 2 minuten, of tot ze komen bovendrijven. Laat de ravioli’s even uitlekken op wat keukenpapier als je ze uit het water haalt.
basilicum
10
Schep wat ravioli’s in een bord, lepel er wat saus over en werk af met de gekonfijte kerstomaatjes, wat basilicum en wat extra gemalen kaas.