dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree (thumbnail)Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

1u 20m
18
-
2.3K
Recepten

Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

Klassiekers zijn er om te koesteren. Voor dit feestelijk ovengerecht koken we oldskool in de cocotte. Het resultaat? Een smaakvol stukje kalfsgebraad met karaktervolle kaas en ham, geserveerd met geroosterde winterworteltjes en een smeuïge puree.
Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree (thumbnail)Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

1u 20m
18
-
2.3K
Recepten

Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

Klassiekers zijn er om te koesteren. Voor dit feestelijk ovengerecht koken we oldskool in de cocotte. Het resultaat? Een smaakvol stukje kalfsgebraad met karaktervolle kaas en ham, geserveerd met geroosterde winterworteltjes en een smeuïge puree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
Kalfsgebraad
1.000 g
Peper
Zout
Ajuinen
3
Tijm
Laurier
Kruidnagels
3
Winterwortels
600 g
Olijfolie
Honing
Aardappelen
1.000 g
Rauwe ham
6 sneetjes
Oud brugge kaas
6 sneetjes
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Mosterd
1 tl

Benodigdheden

Een cocotte een ovenvaste kookpot, 2 ovenschalen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
boter
2
Smelt een klont boter in een cocotte waar het kalfsgebraad in past.
1.000 g kalfsgebraad, peper, zout
3
Kruid intussen het gebraad met peper en zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
3 ajuinen
5
Pel intussen de uien en snijd ze in halve ringen. Strooi ze rondom het vlees in de cocotte, zo kan de vetstof niet verbranden.
tijm, laurier, 3 kruidnagels
6
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er ook de kruidnagels bij. Draai het gebraad om en leg het bovenop de aromaten. Plaats het deksel op de pot en laat het gebraad verder garen.
600 g winterwortels
7
Spoel de winterworteltjes, je hoeft ze niet te schillen. Snijd alle wortels in twee en leg ze in een ovenschaal.
olijfolie, honing, peper, zout, tijm, laurier
8
Besprenkel de wortels met olijfolie en honing. Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met tijm en laurier.
9
Giet een scheutje water op de wortels en rooster ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 °C.
1.000 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6 sneetjes rauwe ham, 6 sneetjes Oud Brugge kaas
11
Snijd het kalfsgebraad na een korte rusttijd in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snijd de sneetjes ham en kaas in twee.
12
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje kaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schaal is geschikt.
13
Haal de geroosterde worteltjes uit de hete oven en schuif er de ovenschaal met het gebraad in, tot de kaas gesmolten is.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, nootmuskaat
14
Giet de aardappelen af. Plet tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier. Kruid met een snuif nootmuskaat.
1 tl mosterd
15
Maak nog snel een simpel mosterdsausje door een lepel mosterd door de saus van het vlees te roeren.
16
Serveer per bord een eerlijke plak kalfsgebraad met puree en geroosterde worteltjes. Werk af met een lepel mosterdsaus.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Smelt een klont boter in een cocotte waar het kalfsgebraad in past.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
boter
2
Smelt een klont boter in een cocotte waar het kalfsgebraad in past.
1.000 g kalfsgebraad, peper, zout
3
Kruid intussen het gebraad met peper en zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
3 ajuinen
5
Pel intussen de uien en snijd ze in halve ringen. Strooi ze rondom het vlees in de cocotte, zo kan de vetstof niet verbranden.
tijm, laurier, 3 kruidnagels
6
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er ook de kruidnagels bij. Draai het gebraad om en leg het bovenop de aromaten. Plaats het deksel op de pot en laat het gebraad verder garen.
600 g winterwortels
7
Spoel de winterworteltjes, je hoeft ze niet te schillen. Snijd alle wortels in twee en leg ze in een ovenschaal.
olijfolie, honing, peper, zout, tijm, laurier
8
Besprenkel de wortels met olijfolie en honing. Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met tijm en laurier.
9
Giet een scheutje water op de wortels en rooster ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 °C.
1.000 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6 sneetjes rauwe ham, 6 sneetjes Oud Brugge kaas
11
Snijd het kalfsgebraad na een korte rusttijd in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snijd de sneetjes ham en kaas in twee.
12
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje kaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schaal is geschikt.
13
Haal de geroosterde worteltjes uit de hete oven en schuif er de ovenschaal met het gebraad in, tot de kaas gesmolten is.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, nootmuskaat
14
Giet de aardappelen af. Plet tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier. Kruid met een snuif nootmuskaat.
1 tl mosterd
15
Maak nog snel een simpel mosterdsausje door een lepel mosterd door de saus van het vlees te roeren.
16
Serveer per bord een eerlijke plak kalfsgebraad met puree en geroosterde worteltjes. Werk af met een lepel mosterdsaus.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Smelt een klont boter in een cocotte waar het kalfsgebraad in past.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree (thumbnail)Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Boter
Kalfsgebraad
1.000 g
Peper
Zout
Ajuinen
3
Tijm
Laurier
Kruidnagels
3
Winterwortels
600 g
Olijfolie
Honing
Aardappelen
1.000 g
Rauwe ham
6 sneetjes
Oud brugge kaas
6 sneetjes
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Mosterd
1 tl

Orloff kalfsgebraad met wintergroenten en puree

Klassiekers zijn er om te koesteren. Voor dit feestelijk ovengerecht koken we oldskool in de cocotte. Het resultaat? Een smaakvol stukje kalfsgebraad met karaktervolle kaas en ham, geserveerd met geroosterde winterworteltjes en een smeuïge puree.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
boter
2
Smelt een klont boter in een cocotte waar het kalfsgebraad in past.
1.000 g kalfsgebraad, peper, zout
3
Kruid intussen het gebraad met peper en zout.
4
Zodra de hete boter knispert en een klein beetje bruint, leg je het gebraad op de vetkant in de pot. Laat het vlees gedurende 5 minuten onaangeroerd liggen om een korstje te krijgen.
3 ajuinen
5
Pel intussen de uien en snijd ze in halve ringen. Strooi ze rondom het vlees in de cocotte, zo kan de vetstof niet verbranden.
tijm, laurier, 3 kruidnagels
6
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er ook de kruidnagels bij. Draai het gebraad om en leg het bovenop de aromaten. Plaats het deksel op de pot en laat het gebraad verder garen.
600 g winterwortels
7
Spoel de winterworteltjes, je hoeft ze niet te schillen. Snijd alle wortels in twee en leg ze in een ovenschaal.
olijfolie, honing, peper, zout, tijm, laurier
8
Besprenkel de wortels met olijfolie en honing. Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met tijm en laurier.
9
Giet een scheutje water op de wortels en rooster ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 °C.
1.000 g aardappelen
10
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
6 sneetjes rauwe ham, 6 sneetjes Oud Brugge kaas
11
Snijd het kalfsgebraad na een korte rusttijd in dikke sneetjes (tot 1 cm dik). Straks zal het vlees nog even verder garen in de oven. Snijd de sneetjes ham en kaas in twee.
12
Neem een ovale ovenschaal en schik daarin telkens een lap gebraad, een sneetje kaas en een sneetje rauwe ham. Ga door tot het hele gebraad in de schaal is geschikt.
13
Haal de geroosterde worteltjes uit de hete oven en schuif er de ovenschaal met het gebraad in, tot de kaas gesmolten is.
1 scheutje melk, boter, 1 eierdooier, nootmuskaat
14
Giet de aardappelen af. Plet tot puree met een scheutje melk, een klont boter en een eierdooier. Kruid met een snuif nootmuskaat.
1 tl mosterd
15
Maak nog snel een simpel mosterdsausje door een lepel mosterd door de saus van het vlees te roeren.
16
Serveer per bord een eerlijke plak kalfsgebraad met puree en geroosterde worteltjes. Werk af met een lepel mosterdsaus.