dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Witte bonensoep met champignonolie (thumbnail)Witte bonensoep met champignonolie

Witte bonensoep met champignonolie

1u
15
-
2.2K
Recepten

Witte bonensoep met champignonolie

Verwen jezelf met een grote pot heerlijke soep om een hele week lang van te genieten. Deze witte bonensoep met prei en knolselder is de ideale remedie tegen een winterdipje. Met de champignons maakt Jeroen een originele tapenade op basis van olie om bij de soep en krokante toastjes te serveren.
Witte bonensoep met champignonolie (thumbnail)Witte bonensoep met champignonolie

Witte bonensoep met champignonolie

1u
15
-
2.2K
Recepten

Witte bonensoep met champignonolie

Verwen jezelf met een grote pot heerlijke soep om een hele week lang van te genieten. Deze witte bonensoep met prei en knolselder is de ideale remedie tegen een winterdipje. Met de champignons maakt Jeroen een originele tapenade op basis van olie om bij de soep en krokante toastjes te serveren.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Brood
1 sneetje
Ajuinen
3
Look
6 teentjes
Prei
2 stengels
Knolselders
0,5
Witte bonen
400 g
Groentebouillon
3 l
Zout
Bonenkruid
Rozemarijn
Laurier
Tijm
Champignons
1 bakje
Olijfolie
1 scheutje
Peper

Benodigdheden

Blender, een blender of staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Smelt een flinke klont boter in een grote pot.
3 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel en snijd de ajuinen grof. Pel en plet de teentjes look en snijd ze daarna grof. Stoof alles aan in de hete boter.
2 stengels prei
3
Snijd het groen en de wortels van de prei. Spoel de witte stengels grondig onder koud stromend water en hak ze grof. Stoof ze mee aan.
0,5 knolselders
4
Schil de knolselder en hak de groente in grove stukken. Stoof ze mee aan.
400 g Witte bonen
5
Giet de geweekte witte bonen uit in een vergiet en spoel ze kort onder koud stromend water. Doe ze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout
6
Giet de groentebouillon over de groenten en kruid met zout.
Bonenkruid, rozemarijn, laurier, tijm
7
Maak een kruidentuil van tijm, laurier, rozemarijn en bonenkruid en leg het in de soep. Laat de soep zachtjes sudderen onder een deksel tot de groenten gaar zijn.
1 bakje champignons, rozemarijn, 3 teentjes Look
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in schijfjes. Snijd de look en de rozemarijn fijn. Bak alles samen in een pan met hete boter tot de champignons goed doorbakken zijn.
1 sneetje brood
9
Snijd het brood in toastjes. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olijfolie over. Zet ze even onder de grill tot ze krokant zijn.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
10
Schep de gebakken champignons met kruiden over in de blender en doe er flink wat olijfolie, peper en zout bij. Mix de champignons grof zoals in een tapenade. Er mogen gerust nog wat stukjes champignons te zien zijn.
11
Vis de kruidentuil uit de soep en schep de soep met stukken over in de blender. Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout indien nodig.
12
Serveer de soep met een paar lepeltjes champignonolie, enkele blaadjes bonenkruid en de krokante toastjes.
1
Smelt een flinke klont boter in een grote pot.
2
Pel en snijd de ajuinen grof. Pel en plet de teentjes look en snijd ze daarna grof. Stoof alles aan in de hete boter.

Instructies

1
Smelt een flinke klont boter in een grote pot.
3 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel en snijd de ajuinen grof. Pel en plet de teentjes look en snijd ze daarna grof. Stoof alles aan in de hete boter.
2 stengels prei
3
Snijd het groen en de wortels van de prei. Spoel de witte stengels grondig onder koud stromend water en hak ze grof. Stoof ze mee aan.
0,5 knolselders
4
Schil de knolselder en hak de groente in grove stukken. Stoof ze mee aan.
400 g Witte bonen
5
Giet de geweekte witte bonen uit in een vergiet en spoel ze kort onder koud stromend water. Doe ze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout
6
Giet de groentebouillon over de groenten en kruid met zout.
Bonenkruid, rozemarijn, laurier, tijm
7
Maak een kruidentuil van tijm, laurier, rozemarijn en bonenkruid en leg het in de soep. Laat de soep zachtjes sudderen onder een deksel tot de groenten gaar zijn.
1 bakje champignons, rozemarijn, 3 teentjes Look
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in schijfjes. Snijd de look en de rozemarijn fijn. Bak alles samen in een pan met hete boter tot de champignons goed doorbakken zijn.
1 sneetje brood
9
Snijd het brood in toastjes. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olijfolie over. Zet ze even onder de grill tot ze krokant zijn.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
10
Schep de gebakken champignons met kruiden over in de blender en doe er flink wat olijfolie, peper en zout bij. Mix de champignons grof zoals in een tapenade. Er mogen gerust nog wat stukjes champignons te zien zijn.
11
Vis de kruidentuil uit de soep en schep de soep met stukken over in de blender. Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout indien nodig.
12
Serveer de soep met een paar lepeltjes champignonolie, enkele blaadjes bonenkruid en de krokante toastjes.
1
Smelt een flinke klont boter in een grote pot.
2
Pel en snijd de ajuinen grof. Pel en plet de teentjes look en snijd ze daarna grof. Stoof alles aan in de hete boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Witte bonensoep met champignonolie (thumbnail)Witte bonensoep met champignonolie
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
3
Look
6 teentjes
Prei
2 stengels
Knolselders
0,5
Witte bonen
400 g
Groentebouillon
3 l
Zout
Bonenkruid
Rozemarijn
Laurier
Tijm
Champignons
1 bakje
Brood
1 sneetje
Olijfolie
1 scheutje
Peper

Witte bonensoep met champignonolie

Verwen jezelf met een grote pot heerlijke soep om een hele week lang van te genieten. Deze witte bonensoep met prei en knolselder is de ideale remedie tegen een winterdipje. Met de champignons maakt Jeroen een originele tapenade op basis van olie om bij de soep en krokante toastjes te serveren.
Instructies
1
Smelt een flinke klont boter in een grote pot.
3 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel en snijd de ajuinen grof. Pel en plet de teentjes look en snijd ze daarna grof. Stoof alles aan in de hete boter.
2 stengels prei
3
Snijd het groen en de wortels van de prei. Spoel de witte stengels grondig onder koud stromend water en hak ze grof. Stoof ze mee aan.
0,5 knolselders
4
Schil de knolselder en hak de groente in grove stukken. Stoof ze mee aan.
400 g Witte bonen
5
Giet de geweekte witte bonen uit in een vergiet en spoel ze kort onder koud stromend water. Doe ze bij de groenten.
3 l groentebouillon, zout
6
Giet de groentebouillon over de groenten en kruid met zout.
Bonenkruid, rozemarijn, laurier, tijm
7
Maak een kruidentuil van tijm, laurier, rozemarijn en bonenkruid en leg het in de soep. Laat de soep zachtjes sudderen onder een deksel tot de groenten gaar zijn.
1 bakje champignons, rozemarijn, 3 teentjes Look
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in schijfjes. Snijd de look en de rozemarijn fijn. Bak alles samen in een pan met hete boter tot de champignons goed doorbakken zijn.
1 sneetje brood
9
Snijd het brood in toastjes. Schik ze op een bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olijfolie over. Zet ze even onder de grill tot ze krokant zijn.
1 scheutje olijfolie, peper, zout
10
Schep de gebakken champignons met kruiden over in de blender en doe er flink wat olijfolie, peper en zout bij. Mix de champignons grof zoals in een tapenade. Er mogen gerust nog wat stukjes champignons te zien zijn.
11
Vis de kruidentuil uit de soep en schep de soep met stukken over in de blender. Mix de soep fijn en kruid bij met peper en zout indien nodig.
12
Serveer de soep met een paar lepeltjes champignonolie, enkele blaadjes bonenkruid en de krokante toastjes.