dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino (thumbnail)Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

40m
11
-
3.4K
Recepten

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

Deze courgettepasta is puur en licht maar ook een echte smaakbom. Jeroen serveert deze 'courgetti’ met verse tomatencompote en schapenkaas
Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino (thumbnail)Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

40m
11
-
3.4K
Recepten

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

Deze courgettepasta is puur en licht maar ook een echte smaakbom. Jeroen serveert deze 'courgetti’ met verse tomatencompote en schapenkaas
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Tomaten
8
Sjalotten
3
Olijfolie
Look
1 teentje
Xeresazijn
Peper
Zout
Pijnboompitten
3 el
Courgettes
4
Zwarte olijven
200 g
Pecorino
100 g

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

8 tomaten
1
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Doe ze in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede, hoge pan. Stoof er de helft van de sjalotten in aan.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met het plat van een mes. Doe de knoflook bij de sjalotten.
5
Doe er de tomatenblokjes bij als de sjalotten glazig zijn. Laat ze tot compote stoven op een middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.
TIPJe kunt eventueel wat chili toevoegen voor een pikantere compote.
xeresazijn, peper, zout
6
Breng de compote op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
3 el pijnboompitten
7
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd apart.
8
Breng een grote kookpot water met een snuifje zout aan de kook.
4 courgettes
9
Snijd de courgettes in fijne slierten met een mandoline rond de zaadlijsten. Gebruik de zaadlijsten eventueel in een groentesoep.
10
Kook de slierten 2 minuten in het gezouten water. Giet af.
11
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de rest van de sjalotten. Voeg er de gekookte courgetteslierten aan toe en kruid met peper en zout. Laat kort bakken terwijl je schudt met de pan.
200 g Zwarte olijven
12
Hak de olijven grof en doe ze bij de tomatencompote.
100 g pecorino
13
Serveer de courgettepasta met de tomatencompote, geraspte pecorino, wat vers basilicum en geroosterde pijnboompitten.
1
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Doe ze in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pel en snipper de sjalotten.

Instructies

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

8 tomaten
1
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Doe ze in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede, hoge pan. Stoof er de helft van de sjalotten in aan.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met het plat van een mes. Doe de knoflook bij de sjalotten.
5
Doe er de tomatenblokjes bij als de sjalotten glazig zijn. Laat ze tot compote stoven op een middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.
TIPJe kunt eventueel wat chili toevoegen voor een pikantere compote.
xeresazijn, peper, zout
6
Breng de compote op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
3 el pijnboompitten
7
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd apart.
8
Breng een grote kookpot water met een snuifje zout aan de kook.
4 courgettes
9
Snijd de courgettes in fijne slierten met een mandoline rond de zaadlijsten. Gebruik de zaadlijsten eventueel in een groentesoep.
10
Kook de slierten 2 minuten in het gezouten water. Giet af.
11
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de rest van de sjalotten. Voeg er de gekookte courgetteslierten aan toe en kruid met peper en zout. Laat kort bakken terwijl je schudt met de pan.
200 g Zwarte olijven
12
Hak de olijven grof en doe ze bij de tomatencompote.
100 g pecorino
13
Serveer de courgettepasta met de tomatencompote, geraspte pecorino, wat vers basilicum en geroosterde pijnboompitten.
1
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Doe ze in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Pel en snipper de sjalotten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino (thumbnail)Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomaten
8
Sjalotten
3
Olijfolie
Look
1 teentje
Xeresazijn
Peper
Zout
Pijnboompitten
3 el
Courgettes
4
Zwarte olijven
200 g
Pecorino
100 g

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

Deze courgettepasta is puur en licht maar ook een echte smaakbom. Jeroen serveert deze 'courgetti’ met verse tomatencompote en schapenkaas
Instructies

Spaghetti van courgette met tomatencompote en pecorino

8 tomaten
1
Snijd met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Doe ze in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3 Sjalotten
2
Pel en snipper de sjalotten.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede, hoge pan. Stoof er de helft van de sjalotten in aan.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met het plat van een mes. Doe de knoflook bij de sjalotten.
5
Doe er de tomatenblokjes bij als de sjalotten glazig zijn. Laat ze tot compote stoven op een middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.
TIPJe kunt eventueel wat chili toevoegen voor een pikantere compote.
xeresazijn, peper, zout
6
Breng de compote op smaak met peper, zout en een scheutje azijn.
3 el pijnboompitten
7
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd apart.
8
Breng een grote kookpot water met een snuifje zout aan de kook.
4 courgettes
9
Snijd de courgettes in fijne slierten met een mandoline rond de zaadlijsten. Gebruik de zaadlijsten eventueel in een groentesoep.
10
Kook de slierten 2 minuten in het gezouten water. Giet af.
11
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de rest van de sjalotten. Voeg er de gekookte courgetteslierten aan toe en kruid met peper en zout. Laat kort bakken terwijl je schudt met de pan.
200 g Zwarte olijven
12
Hak de olijven grof en doe ze bij de tomatencompote.
100 g pecorino
13
Serveer de courgettepasta met de tomatencompote, geraspte pecorino, wat vers basilicum en geroosterde pijnboompitten.