dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Visfumet (thumbnail)Visfumet

Visfumet

1u
12
-
2K
Recepten

Visfumet

Een lekkere visfumet is ideaal voor vissoepen, -sausen en consommé. Maak sowieso een ruime hoeveelheid. Net als andere bouillons en fonds kan je visfumet invriezen per portie.
Visfumet (thumbnail)Visfumet

Visfumet

1u
12
-
2K
Recepten

Visfumet

Een lekkere visfumet is ideaal voor vissoepen, -sausen en consommé. Maak sowieso een ruime hoeveelheid. Net als andere bouillons en fonds kan je visfumet invriezen per portie.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd1u
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Ajuinen
2
Bleekselder
3 stengels
Boter
1 klontje
Vissenkoppen en graten
3.000 g
Witte wijn
0,5 l
Water
3 l
Zwarte peper
10 bolletje
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadje
Peterseliestelen
1 bosje
Citroen
1
Look
3 teentjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Visfumet

2 ajuinen, 3 stengels bleekselder, 1 klontje boter, 3.000 g vissenkoppen en graten
1
Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.
0,5 l witte wijn
2
Blus de pot met de witte wijn.
3 l Water, 10 bolletje zwarte peper, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, 1 bosje peterseliestelen, 1 citroen, 3 teentjes Look
3
Voeg het koude water toe en breng het aan de kook. Doe er intussen de peperbollen, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij. Voeg ook twee halve citroenen en de gekneusde tenen look toe.
4
Breng de fumet aan de kook op een zacht vuur en laat alles 30 minuten pruttelen.
5
Zeef de fumet.
6
Deze visbouillon is de basis voor soepen en sauzen met vis en/of zeevruchten. Vries resten fumet in voor toekomstige bereidingen.
1
Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.
2
Blus de pot met de witte wijn.

Instructies

Visfumet

2 ajuinen, 3 stengels bleekselder, 1 klontje boter, 3.000 g vissenkoppen en graten
1
Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.
0,5 l witte wijn
2
Blus de pot met de witte wijn.
3 l Water, 10 bolletje zwarte peper, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, 1 bosje peterseliestelen, 1 citroen, 3 teentjes Look
3
Voeg het koude water toe en breng het aan de kook. Doe er intussen de peperbollen, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij. Voeg ook twee halve citroenen en de gekneusde tenen look toe.
4
Breng de fumet aan de kook op een zacht vuur en laat alles 30 minuten pruttelen.
5
Zeef de fumet.
6
Deze visbouillon is de basis voor soepen en sauzen met vis en/of zeevruchten. Vries resten fumet in voor toekomstige bereidingen.
1
Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.
2
Blus de pot met de witte wijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Visfumet (thumbnail)Visfumet
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
2
Bleekselder
3 stengels
Boter
1 klontje
Vissenkoppen en graten
3.000 g
Witte wijn
0,5 l
Water
3 l
Zwarte peper
10 bolletje
Tijm
3 takjes
Laurier
3 blaadje
Peterseliestelen
1 bosje
Citroen
1
Look
3 teentjes

Visfumet

Een lekkere visfumet is ideaal voor vissoepen, -sausen en consommé. Maak sowieso een ruime hoeveelheid. Net als andere bouillons en fonds kan je visfumet invriezen per portie.
Instructies

Visfumet

2 ajuinen, 3 stengels bleekselder, 1 klontje boter, 3.000 g vissenkoppen en graten
1
Stoof stukken grofgesneden ui en bleekselder in een beetje bruisende boter. Doe er vervolgens de visresten bij en laat die enkele minuten meestoven.
0,5 l witte wijn
2
Blus de pot met de witte wijn.
3 l Water, 10 bolletje zwarte peper, 3 takjes tijm, 3 blaadje laurier, 1 bosje peterseliestelen, 1 citroen, 3 teentjes Look
3
Voeg het koude water toe en breng het aan de kook. Doe er intussen de peperbollen, de tijm, de laurier en de peterseliestengels bij. Voeg ook twee halve citroenen en de gekneusde tenen look toe.
4
Breng de fumet aan de kook op een zacht vuur en laat alles 30 minuten pruttelen.
5
Zeef de fumet.
6
Deze visbouillon is de basis voor soepen en sauzen met vis en/of zeevruchten. Vries resten fumet in voor toekomstige bereidingen.