Mousse van chocolade en Baileys, boterwafeltjes en perensalade
Mousse van chocolade en Baileys, boterwafeltjes en perensalade
Ingrediënten
4 personen
Eieren
6
Kristalsuiker
100 g
Baileys
0,05 l
Chocolade
200 g
Room
3,5 dl
Peren
2
Citroen
1
Suikerwater
4 el
Vanillestokje
1
Boterwafeltjes
12
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chocolademousse
6 eieren
1
Splits de eieren.
100 g kristalsuiker
2
Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. Klop tot een witte massa (ruban) met de keukenmachine.
0,05 l Baileys
3
Spatel de Baileys door de ruban.
200 g Chocolade
4
Breng water aan de kook op het vuur. Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven het kokende water en laat de chocolade au bain marie smelten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Spatel de chocolade door de ruban.
6
Klop de eiwitten tot schuim.
TIPOm eiwit goed stijf te kloppen moet de mengkom volledig vetvrij zijn. Wrijf ze daarom eventueel schoon met wat citroensap of azijn voor je het eiwit er in doet.
7
Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Werk van onder naar boven zodat er lucht onder geduwd wordt.
3 dl Room
8
Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room door de mousse.
9
Dek de kom af met plasticfolie en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De perensalade
2 peren
10
Snijd de peren in kleine blokjes (brunoise).
1 citroen, 4 el suikerwater
11
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Doe de helft van de zeste en al het citroensap bij de peer. Voeg er het suikerwater aan toe.
1 vanillestokje
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en meng ze door de perensalade.
Afwerken en serveren
13
Leg een beetje chocolademousse op het bord.
12 boterwafeltjes
14
Leg er een boterwafeltje op.
15
Vul een glas of kom met heet water. Dompel er een eetlepel in en schep een quenelle chocomousse. Leg ze op het wafeltje.
TIPJe kunt de chocolademousse ook spuiten met een spuitzak.
16
Leg er een tweede wafeltje en een tweede quenelle chocolademousse op. Dek af met een derde boterwafeltje.
17
Lepel perensalade rond het torentje.
De chocolademousse
6 eieren
1
Splits de eieren.
100 g kristalsuiker
2
Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. Klop tot een witte massa (ruban) met de keukenmachine.
0,05 l Baileys
3
Spatel de Baileys door de ruban.
200 g Chocolade
4
Breng water aan de kook op het vuur. Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven het kokende water en laat de chocolade au bain marie smelten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
5
Spatel de chocolade door de ruban.
6
Klop de eiwitten tot schuim.
TIPOm eiwit goed stijf te kloppen moet de mengkom volledig vetvrij zijn. Wrijf ze daarom eventueel schoon met wat citroensap of azijn voor je het eiwit er in doet.
7
Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Werk van onder naar boven zodat er lucht onder geduwd wordt.
3 dl Room
8
Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room door de mousse.
9
Dek de kom af met plasticfolie en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De perensalade
2 peren
10
Snijd de peren in kleine blokjes (brunoise).
1 citroen, 4 el suikerwater
11
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Doe de helft van de zeste en al het citroensap bij de peer. Voeg er het suikerwater aan toe.
1 vanillestokje
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en meng ze door de perensalade.
Afwerken en serveren
13
Leg een beetje chocolademousse op het bord.
12 boterwafeltjes
14
Leg er een boterwafeltje op.
15
Vul een glas of kom met heet water. Dompel er een eetlepel in en schep een quenelle chocomousse. Leg ze op het wafeltje.
TIPJe kunt de chocolademousse ook spuiten met een spuitzak.
16
Leg er een tweede wafeltje en een tweede quenelle chocolademousse op. Dek af met een derde boterwafeltje.
17
Lepel perensalade rond het torentje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
6
Kristalsuiker
100 g
Baileys
0,05 l
Chocolade
200 g
Room
3,5 dl
Peren
2
Citroen
1
Suikerwater
4 el
Vanillestokje
1
Boterwafeltjes
12
Mousse van chocolade en Baileys, boterwafeltjes en perensalade
Dit is wat ze noemen een 'guilty pleasure'. De chocolademousse krijgt extra veel smaak door er Baileys aan toe te voegen. In combinatie met peer is het een echt topdessert.Instructies
De chocolademousse
6 eieren
1
Splits de eieren.
100 g kristalsuiker
2
Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. Klop tot een witte massa (ruban) met de keukenmachine.
0,05 l Baileys
3
Spatel de Baileys door de ruban.
200 g Chocolade
4
Breng water aan de kook op het vuur. Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven het kokende water en laat de chocolade au bain marie smelten.
5
Spatel de chocolade door de ruban.
6
Klop de eiwitten tot schuim.
TIPOm eiwit goed stijf te kloppen moet de mengkom volledig vetvrij zijn. Wrijf ze daarom eventueel schoon met wat citroensap of azijn voor je het eiwit er in doet.
7
Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Werk van onder naar boven zodat er lucht onder geduwd wordt.
3 dl Room
8
Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room door de mousse.
9
Dek de kom af met plasticfolie en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
De perensalade
2 peren
10
Snijd de peren in kleine blokjes (brunoise).
1 citroen, 4 el suikerwater
11
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Doe de helft van de zeste en al het citroensap bij de peer. Voeg er het suikerwater aan toe.
1 vanillestokje
12
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en meng ze door de perensalade.
Afwerken en serveren
13
Leg een beetje chocolademousse op het bord.
12 boterwafeltjes
14
Leg er een boterwafeltje op.
15
Vul een glas of kom met heet water. Dompel er een eetlepel in en schep een quenelle chocomousse. Leg ze op het wafeltje.
TIPJe kunt de chocolademousse ook spuiten met een spuitzak.
16
Leg er een tweede wafeltje en een tweede quenelle chocolademousse op. Dek af met een derde boterwafeltje.
17
Lepel perensalade rond het torentje.