dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Focaccia met aardappel en rozemarijn (thumbnail)Focaccia met aardappel en rozemarijn

Focaccia met aardappel en rozemarijn

2u
12
-
2.2K
Recepten

Focaccia met aardappel en rozemarijn

Jeroen bereidt een lekkere lunch uit de Italiaanse keuken. Focaccia is een klassieker uit Italië en is een gebak dat zowel lijkt op brood als op cake. De variaties om dit gebak te vullen zijn eindeloos, maar Jeroen houdt het klassiek met rozemarijn en aardappelen.
Focaccia met aardappel en rozemarijn (thumbnail)Focaccia met aardappel en rozemarijn

Focaccia met aardappel en rozemarijn

2u
12
-
2.2K
Recepten

Focaccia met aardappel en rozemarijn

Jeroen bereidt een lekkere lunch uit de Italiaanse keuken. Focaccia is een klassieker uit Italië en is een gebak dat zowel lijkt op brood als op cake. De variaties om dit gebak te vullen zijn eindeloos, maar Jeroen houdt het klassiek met rozemarijn en aardappelen.
Type gerechtAperitief
Totale tijd2u
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelen
2 dikke plakken
Frietaardappelen
3
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Bloem
250 g
Semola
300 g
Semola
Zout
1 snuifje
Zout
Gist
42 g
Olijfolie
50 ml
Olijfolie
Water
250 ml
Kristalsuiker
1 snuifje
Boter
1 een klont
Grof zout
1 snuifje

Benodigdheden

Keukenmachine, 1 vel plastic folie, ruime ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 dikke plakken frietaardappelen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
1
Kook de aardappelen plat met een teentje look en een tak rozemarijn.
2
Haal het takje rozemarijn eruit en plet de aardappelen met een vork.
rozemarijn
3
Snijd enkele verse takjes rozemarijn fijn en meng ze onder de aardappelen.
250 g bloem, 300 g semola, 1 snuifje zout
4
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine met de semolina, een snuifje zout en de geplette aardappel.
42 g gist, 50 ml olijfolie, 250 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker
5
Los de gist op in het lauwe water en meng er de olijfolie en het snuifje suiker onder.
6
Meng het deeg in de keukenmachine op een zachte stand gedurende minstens 10 minuten, met behulp van de deeghaak. Giet er ondertussen het mengsel van olijfolie, lauw water en gist bij.
olijfolie
7
Vet een ruime mengkom in met olijfolie en stort er het deeg in. Sluit de kom af met een vel plastic folie en laat het deeg gedurende 45 minuten rijzen.
semola
8
Vet een grote ovenschaal in met een flink wat olijfolie en verdeel er de semolina over.
9
Stort het deeg uit in de ovenschaal en duw het open met natte handen. Laat het deeg nog eens 25 minuten rijzen.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
3 frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in schijven.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in een pannetje.
zout
13
Kook ze halfgaar in gezouten water. Giet de aardappel vervolgens af.
14
Duw de aardappelschijven in het deeg en wrijf ze in met een dun laagje gesmolten boter.
rozemarijn, 1 snuifje grof zout
15
Snijd de takjes rozemarijn in stukken en verdeel ze over de plakjes aardappel. Kruid bij met grof zout.
16
Bak de focaccia goudbruin in de hete oven in 40 minuten.
1
Kook de aardappelen plat met een teentje look en een tak rozemarijn.
2
Haal het takje rozemarijn eruit en plet de aardappelen met een vork.

Instructies

2 dikke plakken frietaardappelen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
1
Kook de aardappelen plat met een teentje look en een tak rozemarijn.
2
Haal het takje rozemarijn eruit en plet de aardappelen met een vork.
rozemarijn
3
Snijd enkele verse takjes rozemarijn fijn en meng ze onder de aardappelen.
250 g bloem, 300 g semola, 1 snuifje zout
4
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine met de semolina, een snuifje zout en de geplette aardappel.
42 g gist, 50 ml olijfolie, 250 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker
5
Los de gist op in het lauwe water en meng er de olijfolie en het snuifje suiker onder.
6
Meng het deeg in de keukenmachine op een zachte stand gedurende minstens 10 minuten, met behulp van de deeghaak. Giet er ondertussen het mengsel van olijfolie, lauw water en gist bij.
olijfolie
7
Vet een ruime mengkom in met olijfolie en stort er het deeg in. Sluit de kom af met een vel plastic folie en laat het deeg gedurende 45 minuten rijzen.
semola
8
Vet een grote ovenschaal in met een flink wat olijfolie en verdeel er de semolina over.
9
Stort het deeg uit in de ovenschaal en duw het open met natte handen. Laat het deeg nog eens 25 minuten rijzen.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
3 frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in schijven.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in een pannetje.
zout
13
Kook ze halfgaar in gezouten water. Giet de aardappel vervolgens af.
14
Duw de aardappelschijven in het deeg en wrijf ze in met een dun laagje gesmolten boter.
rozemarijn, 1 snuifje grof zout
15
Snijd de takjes rozemarijn in stukken en verdeel ze over de plakjes aardappel. Kruid bij met grof zout.
16
Bak de focaccia goudbruin in de hete oven in 40 minuten.
1
Kook de aardappelen plat met een teentje look en een tak rozemarijn.
2
Haal het takje rozemarijn eruit en plet de aardappelen met een vork.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Focaccia met aardappel en rozemarijn (thumbnail)Focaccia met aardappel en rozemarijn
4 personen
2u
Ingrediënten
Frietaardappelen
2 dikke plakken
Frietaardappelen
3
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Rozemarijn
Bloem
250 g
Semola
300 g
Semola
Zout
1 snuifje
Zout
Gist
42 g
Olijfolie
50 ml
Olijfolie
Water
250 ml
Kristalsuiker
1 snuifje
Boter
1 een klont
Grof zout
1 snuifje

Focaccia met aardappel en rozemarijn

Jeroen bereidt een lekkere lunch uit de Italiaanse keuken. Focaccia is een klassieker uit Italië en is een gebak dat zowel lijkt op brood als op cake. De variaties om dit gebak te vullen zijn eindeloos, maar Jeroen houdt het klassiek met rozemarijn en aardappelen.
Instructies
2 dikke plakken frietaardappelen, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
1
Kook de aardappelen plat met een teentje look en een tak rozemarijn.
2
Haal het takje rozemarijn eruit en plet de aardappelen met een vork.
rozemarijn
3
Snijd enkele verse takjes rozemarijn fijn en meng ze onder de aardappelen.
250 g bloem, 300 g semola, 1 snuifje zout
4
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine met de semolina, een snuifje zout en de geplette aardappel.
42 g gist, 50 ml olijfolie, 250 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker
5
Los de gist op in het lauwe water en meng er de olijfolie en het snuifje suiker onder.
6
Meng het deeg in de keukenmachine op een zachte stand gedurende minstens 10 minuten, met behulp van de deeghaak. Giet er ondertussen het mengsel van olijfolie, lauw water en gist bij.
olijfolie
7
Vet een ruime mengkom in met olijfolie en stort er het deeg in. Sluit de kom af met een vel plastic folie en laat het deeg gedurende 45 minuten rijzen.
semola
8
Vet een grote ovenschaal in met een flink wat olijfolie en verdeel er de semolina over.
9
Stort het deeg uit in de ovenschaal en duw het open met natte handen. Laat het deeg nog eens 25 minuten rijzen.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
3 frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in schijven.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in een pannetje.
zout
13
Kook ze halfgaar in gezouten water. Giet de aardappel vervolgens af.
14
Duw de aardappelschijven in het deeg en wrijf ze in met een dun laagje gesmolten boter.
rozemarijn, 1 snuifje grof zout
15
Snijd de takjes rozemarijn in stukken en verdeel ze over de plakjes aardappel. Kruid bij met grof zout.
16
Bak de focaccia goudbruin in de hete oven in 40 minuten.