Pasta bolognese met kaassaus
Pasta bolognese met kaassaus
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Gemengd gehakt
600 g
Ajuinen
2
Chilipeper
0,5
Look
2 teentjes
Zongedroogde tomaten
100 g
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,1 l
Salie
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Gedroogde oregano
Paprikapoeder
Tomatenblokjes
400 g
Tomaten passata
0,5 l
Penne
400 g
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Emmentaler
100 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Limoensap
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bolognesesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
600 g gemengd gehakt
2
Bak het gehakt in de olie.
2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.
4
Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.
100 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree
6
Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.
0,1 l rode wijn
7
Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, tijm, gedroogde oregano, paprikapoeder
8
Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata
9
Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.
400 g penne
10
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De kaassaus
30 g boter, 40 g bloem
11
Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.
0,7 l melk
12
Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.
100 g emmentaler
13
Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.
peper, zout, nootmuskaat, limoensap
14
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
16
Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.
17
Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
18
Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.
De bolognesesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
600 g gemengd gehakt
2
Bak het gehakt in de olie.
2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.
4
Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.
100 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree
6
Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.
0,1 l rode wijn
7
Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, tijm, gedroogde oregano, paprikapoeder
8
Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata
9
Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.
400 g penne
10
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De kaassaus
30 g boter, 40 g bloem
11
Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.
0,7 l melk
12
Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.
100 g emmentaler
13
Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.
peper, zout, nootmuskaat, limoensap
14
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
16
Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.
17
Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
18
Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Olijfolie
Gemengd gehakt
600 g
Ajuinen
2
Chilipeper
0,5
Look
2 teentjes
Zongedroogde tomaten
100 g
Tomatenpuree
70 g
Rode wijn
0,1 l
Salie
1 takje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
Gedroogde oregano
Paprikapoeder
Tomatenblokjes
400 g
Tomaten passata
0,5 l
Penne
400 g
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Emmentaler
100 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Limoensap
Pasta bolognese met kaassaus
Vandaag bereidt Jeroen comfortfood dat iedereen lust: een ovenschotel met pasta, bolognesesaus en kaassaus.Instructies
De bolognesesaus
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
600 g gemengd gehakt
2
Bak het gehakt in de olie.
2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.
4
Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.
100 g Zongedroogde tomaten, 70 g Tomatenpuree
6
Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.
0,1 l rode wijn
7
Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.
1 takje Salie, 1 takje rozemarijn, tijm, gedroogde oregano, paprikapoeder
8
Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.
400 g Tomatenblokjes, 0,5 l Tomaten passata
9
Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.
400 g penne
10
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.
De kaassaus
30 g boter, 40 g bloem
11
Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.
0,7 l melk
12
Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.
100 g emmentaler
13
Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.
peper, zout, nootmuskaat, limoensap
14
Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.
Afwerken en serveren
15
Verwarm de ovengrill.
16
Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.
17
Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
18
Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.