Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt
Weinig tijd? Dan is een ovenschotel jouw grote vriend. Deze ovenschotel met gehakt, aardappelen en bloemkool is pure comfort food.
Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt
Weinig tijd? Dan is een ovenschotel jouw grote vriend. Deze ovenschotel met gehakt, aardappelen en bloemkool is pure comfort food.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
20 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Gehakt
666,67 g
Melk
466,67 ml
Melkwarm
100 ml
Bloemkool
0,67
Boter
26,67 g
Geraspte kaas
Peper
Zout
Nootmuskaat
Aardappelen
5,33
Boter
Ei
0,67
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5,33 aardappelen, 100 ml melk, boter, 0,67 ei
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.
0,67 bloemkool
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.
boter, 666,67 g gehakt
4
Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)
Maak de bechamelsaus
26,67 g boter, 20 g bloem
5
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
6
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
466,67 ml melk
7
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen.
8
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
nootmuskaat, peper, zout
9
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Stel de ovenschotel samen
10
Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.
11
Voeg de aardappelpuree toe.
geraspte kaas
12
Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas er bovenop.
13
Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5,33 aardappelen, 100 ml melk, boter, 0,67 ei
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.
0,67 bloemkool
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.
boter, 666,67 g gehakt
4
Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)
Maak de bechamelsaus
26,67 g boter, 20 g bloem
5
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
6
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
466,67 ml melk
7
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen.
8
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
nootmuskaat, peper, zout
9
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Stel de ovenschotel samen
10
Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.
11
Voeg de aardappelpuree toe.
geraspte kaas
12
Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas er bovenop.
13
Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.