dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt (thumbnail)Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

1u
11
100%
5.4K
Recepten

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Weinig tijd? Dan is een ovenschotel jouw grote vriend. Deze ovenschotel met gehakt, aardappelen en bloemkool is pure comfort food.
Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt (thumbnail)Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

1u
11
100%
5.4K
Recepten

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Weinig tijd? Dan is een ovenschotel jouw grote vriend. Deze ovenschotel met gehakt, aardappelen en bloemkool is pure comfort food.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten11
Beoordeling100%
Aantal likes5.4K

Ingrediënten

4 personen
Gehakt
666,67 g
Bloemkool
0,67
Boter
26,67 g
Bloem
20 g
Melk
466,67 ml
Geraspte kaas
Peper
Zout
Nootmuskaat
Aardappelen
5,33
Melkwarm
100 ml
Boter
Ei
0,67
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5,33 aardappelen, 100 ml melk, boter, 0,67 ei
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.
0,67 bloemkool
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.
boter, 666,67 g gehakt
4
Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)

Maak de bechamelsaus

26,67 g boter, 20 g bloem
5
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
6
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
466,67 ml melk
7
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen.
8
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
nootmuskaat, peper, zout
9
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stel de ovenschotel samen

10
Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.
11
Voeg de aardappelpuree toe.
geraspte kaas
12
Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas er bovenop.
13
Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.

Instructies

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5,33 aardappelen, 100 ml melk, boter, 0,67 ei
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.
0,67 bloemkool
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.
boter, 666,67 g gehakt
4
Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)

Maak de bechamelsaus

26,67 g boter, 20 g bloem
5
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
6
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
466,67 ml melk
7
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen.
8
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
nootmuskaat, peper, zout
9
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stel de ovenschotel samen

10
Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.
11
Voeg de aardappelpuree toe.
geraspte kaas
12
Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas er bovenop.
13
Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt (thumbnail)Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt
4 personen
1u
Ingrediënten
Gehakt
666,67 g
Bloemkool
0,67
Boter
26,67 g
Bloem
20 g
Melk
466,67 ml
Geraspte kaas
Peper
Zout
Nootmuskaat
Aardappelen
5,33
Melkwarm
100 ml
Boter
Ei
0,67

Ovenschotel met bloemkool, aardappel en gehakt

Weinig tijd? Dan is een ovenschotel jouw grote vriend. Deze ovenschotel met gehakt, aardappelen en bloemkool is pure comfort food.
Instructies

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5,33 aardappelen, 100 ml melk, boter, 0,67 ei
2
Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en ei.
0,67 bloemkool
3
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze gaar.
boter, 666,67 g gehakt
4
Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. (gaar en in korreltjes)

Maak de bechamelsaus

26,67 g boter, 20 g bloem
5
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.
6
Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
466,67 ml melk
7
Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen.
8
Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
nootmuskaat, peper, zout
9
Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stel de ovenschotel samen

10
Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en een laag saus.
11
Voeg de aardappelpuree toe.
geraspte kaas
12
Voeg als laatste een laagje bechamelsaus toe. Strooi daarna de gemalen kaas er bovenop.
13
Zet voor 20 min in de oven en even onder de grill om de kaas te kleuren.