Ravioli met Parmezaanse kaas en salsa verde
Ravioli met Parmezaanse kaas en salsa verde
Ravioli met Parmezaanse kaas en salsa verde
Ravioli met Parmezaanse kaas en salsa verde
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolieextra virgine
0,1 l
Pastabloembij voorkeur 'semola rimacinata'
300 g
Zout
Rode chilipepers
0,5
Parmezaanse kaas+ wat extra
100 g
Ricotta
150 g
Kappertjes
2 tl
Augurkenklein
4
Scherpe mosterd
1 el
Platte peterselie
40 g
Basilicumblaadjes
40 g
Peper
Kerstomaten
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Benodigdheden
Hakmolen, keukenmachine met kneedhulpstuk optioneel, een pastamolen of een deegrol, een hakmolen, een plastic spuitzak en een rond spuitmondje, een gekartelde pastasnijder optioneel, een kaasrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het pastadeeg
1
Weeg de nodige hoeveelheid bloem en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.
2
Voeg de eieren toe en een snuifje zout. Laat de machine 5 minuten draaien op een matige snelheid. Het mengsel lijkt in het begin te droog, maar geef de machine wat tijd.
3
Kneed de bal pastadeeg kort met de hand. Doe alles opnieuw in de mengkom en laat de machine opnieuw 5 minuten draaien.
4
En tenslotte: Laat de handen het overnemen en rol het deeg tot een bal. Je kan het deeg even laten rusten, al is het eigenlijk gebruiksklaar.
De vulling
5
Gebruik een hakmolentje om een fijne vulling te bereiden.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Snij het rode chilipeper in grove stukken. Maal het pepertje fijn in de hakmolen. Gebruik een hoeveelheid naar smaak, afhankelijk of je al dan niet van pikant houdt.
7
Snij de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe de brokjes kaas en de ricotta bij de fijngemalen chilipeper en laat de hakmolen draaien. Ga door tot je een smeuïge zachte vulling verkrijgt.
8
Plaats een spuitmondje in de (plastic) spuitzak en schep er de raviolivulling in.
De salsa verde
9
Spoel de hakmolen schoon en doe er de kappertjes en de zure augurken in.
10
Spoel de peterselie en de basilicum schoon. Doe de blaadjes (en eventueel de fijnste steeltjes) in de hakmolen.
11
Schep er een beetje scherpe mosterd bij en een groot deel van de olijfolie.
12
Voeg een snuifje zout en wat peper van de molen toe en laat de hakmolen kort draaien. Schenk er tussendoor olijfolie bij tot je een groene salsa krijgt die voldoende vloeibaar is.
De ravioli
13
Snij de bal pastadeeg in twee. Rol de delen deeg één voor één tot lange dunne lappen pasta.
14
Haal het deeg verschillende keren doorheen de pastamolen. Begin op de laagste stand (voor dikke lappen) en eindig op de laagste stand, zodat je uiteindelijk zeer dunne, bijna doorschijnende lappen pasta verkrijgt. (doorgaans stand 5, raadpleeg eventueel de handleiding van je pastamolen)
15
Mocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje bloem.
16
Neem de deegrol en rol stukken pastadeeg uit tot identieke dunne lappen. (een paar millimeter dik, bijna doorschijnend)
17
Bepoeder je werkblad met wat bloem. Leg een lange lap pastadeeg daarbovenop.
18
Plooi de lap deeg heel even dicht om te bepalen op welke plaats je de toefjes met vulling moet spuiten.
19
Neem de spuitzak met raviolivulling erbij. Spuit bescheiden toefjes van de vulling, op zo’n 3 tot 4 centimeter van elkaar verwijderd. Spuit dit rijtje vulling over de bovenste helft van de lange lap pastadeeg.
20
Plooi de onderste helft van de lap deeg voorzichtig over de rij met hoopjes vulling.
21
Druk de twee dunne lagen pastadeeg aan, zodat er geen lucht in de pakketjes achterblijft. Begin telkens vlak rond de hoopjes vulling. Zorg ervoor dat er nergens luchtbellen gevangen zitten tussen de twee dunne vellen deeg.
22
Gebruik een gekartelde pastasnijder of een scherp mes om de vierkante kussentjes te snijden.
23
Maak zoveel ravioli als nodig. Gebruik gerust alle ingrediënten op. Stop de ravioli die je niet meteen wil bereiden in een afgesloten doos en vries ze in. Bewaartip: Bepoeder de ravioli met een dun laagje bloem. Leg ze in laagjes in een bewaardoos. Leg tussen elke laag ravioli een vel bakpapier.
De afwerking
24
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
25
Snij de kerstomaatjes middendoor.
26
Leg de ravioli in het kokende water. Kook geen al te grote hoeveelheid ravioli in één keer. Vermijd dat ze zich ophopen in de pot en vastkleven. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze gaar. De gaartijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
27
Schenk een scheutje olijfolie in een pan.
28
Voeg de halve kerstomaatjes toe en roer tot de rode bolletjes warm zijn.
29
Schep de gare uitgelekte ravioli bij de tomaatjes en lepel er wat salsa verde over. Roer voorzichtig.
30
Zodra de inhoud van de pan voldoende warm is, serveer je meteen.
31
Rasp naar smaak wat Parmezaanse kaas over het pastagerecht.
Het pastadeeg
1
Weeg de nodige hoeveelheid bloem en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.
2
Voeg de eieren toe en een snuifje zout. Laat de machine 5 minuten draaien op een matige snelheid. Het mengsel lijkt in het begin te droog, maar geef de machine wat tijd.
3
Kneed de bal pastadeeg kort met de hand. Doe alles opnieuw in de mengkom en laat de machine opnieuw 5 minuten draaien.
4
En tenslotte: Laat de handen het overnemen en rol het deeg tot een bal. Je kan het deeg even laten rusten, al is het eigenlijk gebruiksklaar.
De vulling
5
Gebruik een hakmolentje om een fijne vulling te bereiden.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Snij het rode chilipeper in grove stukken. Maal het pepertje fijn in de hakmolen. Gebruik een hoeveelheid naar smaak, afhankelijk of je al dan niet van pikant houdt.
7
Snij de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe de brokjes kaas en de ricotta bij de fijngemalen chilipeper en laat de hakmolen draaien. Ga door tot je een smeuïge zachte vulling verkrijgt.
8
Plaats een spuitmondje in de (plastic) spuitzak en schep er de raviolivulling in.
De salsa verde
9
Spoel de hakmolen schoon en doe er de kappertjes en de zure augurken in.
10
Spoel de peterselie en de basilicum schoon. Doe de blaadjes (en eventueel de fijnste steeltjes) in de hakmolen.
11
Schep er een beetje scherpe mosterd bij en een groot deel van de olijfolie.
12
Voeg een snuifje zout en wat peper van de molen toe en laat de hakmolen kort draaien. Schenk er tussendoor olijfolie bij tot je een groene salsa krijgt die voldoende vloeibaar is.
De ravioli
13
Snij de bal pastadeeg in twee. Rol de delen deeg één voor één tot lange dunne lappen pasta.
14
Haal het deeg verschillende keren doorheen de pastamolen. Begin op de laagste stand (voor dikke lappen) en eindig op de laagste stand, zodat je uiteindelijk zeer dunne, bijna doorschijnende lappen pasta verkrijgt. (doorgaans stand 5, raadpleeg eventueel de handleiding van je pastamolen)
15
Mocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje bloem.
16
Neem de deegrol en rol stukken pastadeeg uit tot identieke dunne lappen. (een paar millimeter dik, bijna doorschijnend)
17
Bepoeder je werkblad met wat bloem. Leg een lange lap pastadeeg daarbovenop.
18
Plooi de lap deeg heel even dicht om te bepalen op welke plaats je de toefjes met vulling moet spuiten.
19
Neem de spuitzak met raviolivulling erbij. Spuit bescheiden toefjes van de vulling, op zo’n 3 tot 4 centimeter van elkaar verwijderd. Spuit dit rijtje vulling over de bovenste helft van de lange lap pastadeeg.
20
Plooi de onderste helft van de lap deeg voorzichtig over de rij met hoopjes vulling.
21
Druk de twee dunne lagen pastadeeg aan, zodat er geen lucht in de pakketjes achterblijft. Begin telkens vlak rond de hoopjes vulling. Zorg ervoor dat er nergens luchtbellen gevangen zitten tussen de twee dunne vellen deeg.
22
Gebruik een gekartelde pastasnijder of een scherp mes om de vierkante kussentjes te snijden.
23
Maak zoveel ravioli als nodig. Gebruik gerust alle ingrediënten op. Stop de ravioli die je niet meteen wil bereiden in een afgesloten doos en vries ze in. Bewaartip: Bepoeder de ravioli met een dun laagje bloem. Leg ze in laagjes in een bewaardoos. Leg tussen elke laag ravioli een vel bakpapier.
De afwerking
24
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
25
Snij de kerstomaatjes middendoor.
26
Leg de ravioli in het kokende water. Kook geen al te grote hoeveelheid ravioli in één keer. Vermijd dat ze zich ophopen in de pot en vastkleven. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze gaar. De gaartijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
27
Schenk een scheutje olijfolie in een pan.
28
Voeg de halve kerstomaatjes toe en roer tot de rode bolletjes warm zijn.
29
Schep de gare uitgelekte ravioli bij de tomaatjes en lepel er wat salsa verde over. Roer voorzichtig.
30
Zodra de inhoud van de pan voldoende warm is, serveer je meteen.
31
Rasp naar smaak wat Parmezaanse kaas over het pastagerecht.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Fijne olijfolieextra virgine
0,1 l
Pastabloembij voorkeur 'semola rimacinata'
300 g
Zout
Rode chilipepers
0,5
Parmezaanse kaas+ wat extra
100 g
Ricotta
150 g
Kappertjes
2 tl
Augurkenklein
4
Scherpe mosterd
1 el
Platte peterselie
40 g
Basilicumblaadjes
40 g
Peper
Kerstomaten
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Ravioli met Parmezaanse kaas en salsa verde
Bij de Italiaan eten we maar al te graag een bord verse pasta, maar waarom zou je die niet zelf serveren? Met een beetje handigheid en wat extra tijd, zet je verse ravioli ‘maison’ op het menu. Serveer de ravioli met warme kerstomaten en een eenvoudige groene salsa. Dit gerecht is ook geschikt voor wie liever vegetarisch eet.Instructies
Het pastadeeg
1
Weeg de nodige hoeveelheid bloem en doe ze in de mengkom van de keukenmachine.
2
Voeg de eieren toe en een snuifje zout. Laat de machine 5 minuten draaien op een matige snelheid. Het mengsel lijkt in het begin te droog, maar geef de machine wat tijd.
3
Kneed de bal pastadeeg kort met de hand. Doe alles opnieuw in de mengkom en laat de machine opnieuw 5 minuten draaien.
4
En tenslotte: Laat de handen het overnemen en rol het deeg tot een bal. Je kan het deeg even laten rusten, al is het eigenlijk gebruiksklaar.
De vulling
5
Gebruik een hakmolentje om een fijne vulling te bereiden.
6
Snij het rode chilipeper in grove stukken. Maal het pepertje fijn in de hakmolen. Gebruik een hoeveelheid naar smaak, afhankelijk of je al dan niet van pikant houdt.
7
Snij de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe de brokjes kaas en de ricotta bij de fijngemalen chilipeper en laat de hakmolen draaien. Ga door tot je een smeuïge zachte vulling verkrijgt.
8
Plaats een spuitmondje in de (plastic) spuitzak en schep er de raviolivulling in.
De salsa verde
9
Spoel de hakmolen schoon en doe er de kappertjes en de zure augurken in.
10
Spoel de peterselie en de basilicum schoon. Doe de blaadjes (en eventueel de fijnste steeltjes) in de hakmolen.
11
Schep er een beetje scherpe mosterd bij en een groot deel van de olijfolie.
12
Voeg een snuifje zout en wat peper van de molen toe en laat de hakmolen kort draaien. Schenk er tussendoor olijfolie bij tot je een groene salsa krijgt die voldoende vloeibaar is.
De ravioli
13
Snij de bal pastadeeg in twee. Rol de delen deeg één voor één tot lange dunne lappen pasta.
14
Haal het deeg verschillende keren doorheen de pastamolen. Begin op de laagste stand (voor dikke lappen) en eindig op de laagste stand, zodat je uiteindelijk zeer dunne, bijna doorschijnende lappen pasta verkrijgt. (doorgaans stand 5, raadpleeg eventueel de handleiding van je pastamolen)
15
Mocht de lap deeg wat kleverig worden, bepoeder het pastadeeg dan met een klein beetje bloem.
16
Neem de deegrol en rol stukken pastadeeg uit tot identieke dunne lappen. (een paar millimeter dik, bijna doorschijnend)
17
Bepoeder je werkblad met wat bloem. Leg een lange lap pastadeeg daarbovenop.
18
Plooi de lap deeg heel even dicht om te bepalen op welke plaats je de toefjes met vulling moet spuiten.
19
Neem de spuitzak met raviolivulling erbij. Spuit bescheiden toefjes van de vulling, op zo’n 3 tot 4 centimeter van elkaar verwijderd. Spuit dit rijtje vulling over de bovenste helft van de lange lap pastadeeg.
20
Plooi de onderste helft van de lap deeg voorzichtig over de rij met hoopjes vulling.
21
Druk de twee dunne lagen pastadeeg aan, zodat er geen lucht in de pakketjes achterblijft. Begin telkens vlak rond de hoopjes vulling. Zorg ervoor dat er nergens luchtbellen gevangen zitten tussen de twee dunne vellen deeg.
22
Gebruik een gekartelde pastasnijder of een scherp mes om de vierkante kussentjes te snijden.
23
Maak zoveel ravioli als nodig. Gebruik gerust alle ingrediënten op. Stop de ravioli die je niet meteen wil bereiden in een afgesloten doos en vries ze in. Bewaartip: Bepoeder de ravioli met een dun laagje bloem. Leg ze in laagjes in een bewaardoos. Leg tussen elke laag ravioli een vel bakpapier.
De afwerking
24
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
25
Snij de kerstomaatjes middendoor.
26
Leg de ravioli in het kokende water. Kook geen al te grote hoeveelheid ravioli in één keer. Vermijd dat ze zich ophopen in de pot en vastkleven. Zodra ze komen bovendrijven zijn ze gaar. De gaartijd bedraagt ongeveer 2 minuten.
27
Schenk een scheutje olijfolie in een pan.
28
Voeg de halve kerstomaatjes toe en roer tot de rode bolletjes warm zijn.
29
Schep de gare uitgelekte ravioli bij de tomaatjes en lepel er wat salsa verde over. Roer voorzichtig.
30
Zodra de inhoud van de pan voldoende warm is, serveer je meteen.
31
Rasp naar smaak wat Parmezaanse kaas over het pastagerecht.