dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kletskoppen met rood fruit (thumbnail)Kletskoppen met rood fruit

Kletskoppen met rood fruit

1u
19
-
4.2K
Recepten

Kletskoppen met rood fruit

Op dit moment zijn bessen, aardbeien en frambozen op hun zoetst. Ze lenen zich uitstekend voor allerlei heerlijke desserts. Jeroen serveert een salade van rood fruit met vanillepudding en traditionele ‘kletskoppen’.
Kletskoppen met rood fruit (thumbnail)Kletskoppen met rood fruit

Kletskoppen met rood fruit

1u
19
-
4.2K
Recepten

Kletskoppen met rood fruit

Op dit moment zijn bessen, aardbeien en frambozen op hun zoetst. Ze lenen zich uitstekend voor allerlei heerlijke desserts. Jeroen serveert een salade van rood fruit met vanillepudding en traditionele ‘kletskoppen’.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes4.2K

Ingrediënten

4 personen
Melk
0,5 l
Suiker
90 g
Vanillepoeder
40 g
Vanillestokje
1
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Ahornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Notenmengeling
50 g
Maïzena
1 tl
Zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Rode bessen
100 g
Blauwe bessen
100 g
Braambessen
100 g
Frambozen
100 g
Aardbeien
100 g
Bloemsuiker
Eieren
6

Benodigdheden

Hakmolen, een keukenmachine met klopper, huishoudfolie, een hakmolen met s vormig mes, siliconen bakmat of bakpapier, een spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pudding

0,5 l melk, 90 g suiker, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een kookpot.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
3
Doe de zaadjes en het stokje bij de melk en laat op een laag vuur trekken.
4
Splits intussen de eieren en doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
5
Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot ruban. Voeg er het vanillepoeder aan toe en klop verder op.
6
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Giet wat warme melk bij de ruban en roer los.
7
Doe de ruban bij de rest van de warme melk en laat al roerend op een laag vuur indikken tot pudding.
8
Stort de pudding in een schaal. Doe er een vel huishoudfolie over en duw het tot tegen de pudding zodat er geen vel kan opkomen.
9
Laat afkoelen in de koelkast.

Kletskoppen

60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 g ahornsiroop, 50 g bloem, 50 g notenmengeling, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
11
Smelt de boter.
12
Doe de bruine suiker en ahornsiroop bij de boter op het vuur. Laat smelten.
13
Voeg er de bloem en de maïzena aan toe en klop goed.
14
Doe een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder bij het beslag.
15
Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat.
16
Mix de noten fijn in de hakmolen.
17
Schep beslag op het bakpapier of de bakmat en vorm met de onderkant van een lepel kleine rondjes. Strooi er gemalen noten over.
TIP Je kunt ook één grote koek bakken en in stukken breken.
18
Bak de kletskoppen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
19
Laat de koekjes uitharden en afkoelen.

Afwerken en serveren

100 g rode bessen, 100 g blauwe bessen, 100 g Braambessen, 100 g frambozen, 100 g aardbeien, bloemsuiker
20
Meng de rode bessen, blauwe bessen, braambessen en aardbeien tot een salade. Houd de frambozen apart want die kneuzen gemakkelijk.
21
Klop de pudding los en doe hem in een spuitzak.
22
Haal de kletskoppen voorzichtig van de bakplaat.
23
Spuit een puntje pudding op een bord. Leg er een kletskop op en spuit er dan een flinke toef pudding op.
24
Leg er een laagje rood fruit op en maak nog een tweede laag met kletskoppen, pudding en rood fruit. Eindig met een kletsklop.
25
Werk af met poedersuiker.
1
Verwarm de melk in een kookpot.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

Instructies

De pudding

0,5 l melk, 90 g suiker, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een kookpot.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
3
Doe de zaadjes en het stokje bij de melk en laat op een laag vuur trekken.
4
Splits intussen de eieren en doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
5
Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot ruban. Voeg er het vanillepoeder aan toe en klop verder op.
6
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Giet wat warme melk bij de ruban en roer los.
7
Doe de ruban bij de rest van de warme melk en laat al roerend op een laag vuur indikken tot pudding.
8
Stort de pudding in een schaal. Doe er een vel huishoudfolie over en duw het tot tegen de pudding zodat er geen vel kan opkomen.
9
Laat afkoelen in de koelkast.

Kletskoppen

60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 g ahornsiroop, 50 g bloem, 50 g notenmengeling, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
11
Smelt de boter.
12
Doe de bruine suiker en ahornsiroop bij de boter op het vuur. Laat smelten.
13
Voeg er de bloem en de maïzena aan toe en klop goed.
14
Doe een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder bij het beslag.
15
Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat.
16
Mix de noten fijn in de hakmolen.
17
Schep beslag op het bakpapier of de bakmat en vorm met de onderkant van een lepel kleine rondjes. Strooi er gemalen noten over.
TIP Je kunt ook één grote koek bakken en in stukken breken.
18
Bak de kletskoppen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
19
Laat de koekjes uitharden en afkoelen.

Afwerken en serveren

100 g rode bessen, 100 g blauwe bessen, 100 g Braambessen, 100 g frambozen, 100 g aardbeien, bloemsuiker
20
Meng de rode bessen, blauwe bessen, braambessen en aardbeien tot een salade. Houd de frambozen apart want die kneuzen gemakkelijk.
21
Klop de pudding los en doe hem in een spuitzak.
22
Haal de kletskoppen voorzichtig van de bakplaat.
23
Spuit een puntje pudding op een bord. Leg er een kletskop op en spuit er dan een flinke toef pudding op.
24
Leg er een laagje rood fruit op en maak nog een tweede laag met kletskoppen, pudding en rood fruit. Eindig met een kletsklop.
25
Werk af met poedersuiker.
1
Verwarm de melk in een kookpot.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kletskoppen met rood fruit (thumbnail)Kletskoppen met rood fruit
4 personen
1u
Ingrediënten
Melk
0,5 l
Suiker
90 g
Vanillepoeder
40 g
Vanillestokje
1
Boter
60 g
Bruine suiker
100 g
Ahornsiroop
50 g
Bloem
50 g
Notenmengeling
50 g
Maïzena
1 tl
Zout
1 snuifje
Kaneelpoeder
1 snuifje
Rode bessen
100 g
Blauwe bessen
100 g
Braambessen
100 g
Frambozen
100 g
Aardbeien
100 g
Bloemsuiker
Eieren
6

Kletskoppen met rood fruit

Op dit moment zijn bessen, aardbeien en frambozen op hun zoetst. Ze lenen zich uitstekend voor allerlei heerlijke desserts. Jeroen serveert een salade van rood fruit met vanillepudding en traditionele ‘kletskoppen’.
Instructies

De pudding

0,5 l melk, 90 g suiker, 40 g vanillepoeder, 1 vanillestokje, 6 eieren
1
Verwarm de melk in een kookpot.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes.
3
Doe de zaadjes en het stokje bij de melk en laat op een laag vuur trekken.
4
Splits intussen de eieren en doe de eierdooiers in de kom van de keukenmachine. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
5
Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot ruban. Voeg er het vanillepoeder aan toe en klop verder op.
6
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Giet wat warme melk bij de ruban en roer los.
7
Doe de ruban bij de rest van de warme melk en laat al roerend op een laag vuur indikken tot pudding.
8
Stort de pudding in een schaal. Doe er een vel huishoudfolie over en duw het tot tegen de pudding zodat er geen vel kan opkomen.
9
Laat afkoelen in de koelkast.

Kletskoppen

60 g boter, 100 g bruine suiker, 50 g ahornsiroop, 50 g bloem, 50 g notenmengeling, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneelpoeder
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
11
Smelt de boter.
12
Doe de bruine suiker en ahornsiroop bij de boter op het vuur. Laat smelten.
13
Voeg er de bloem en de maïzena aan toe en klop goed.
14
Doe een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder bij het beslag.
15
Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat.
16
Mix de noten fijn in de hakmolen.
17
Schep beslag op het bakpapier of de bakmat en vorm met de onderkant van een lepel kleine rondjes. Strooi er gemalen noten over.
TIP Je kunt ook één grote koek bakken en in stukken breken.
18
Bak de kletskoppen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
19
Laat de koekjes uitharden en afkoelen.

Afwerken en serveren

100 g rode bessen, 100 g blauwe bessen, 100 g Braambessen, 100 g frambozen, 100 g aardbeien, bloemsuiker
20
Meng de rode bessen, blauwe bessen, braambessen en aardbeien tot een salade. Houd de frambozen apart want die kneuzen gemakkelijk.
21
Klop de pudding los en doe hem in een spuitzak.
22
Haal de kletskoppen voorzichtig van de bakplaat.
23
Spuit een puntje pudding op een bord. Leg er een kletskop op en spuit er dan een flinke toef pudding op.
24
Leg er een laagje rood fruit op en maak nog een tweede laag met kletskoppen, pudding en rood fruit. Eindig met een kletsklop.
25
Werk af met poedersuiker.