Soep van groene kool met beenham
Soep van groene kool met beenham
Soep van groene kool met beenham
Soep van groene kool met beenham
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenof een grote
2
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Groene kolen
0,5
Tijm
Laurier
Nootmuskaat
Peper
Zout
Beenham
4 sneetjes
Mosterd
2 el
Benodigdheden
Staafmixer, keukentouw, een elektrische staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder.
TIPAls je prei wast, snijd elke stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
6
Snijd de stengels prei en selder in stukken. Stoof ze met de uien.
0,5 groene kolen
7
Haal de grote bladeren van de savooikool. Rol ze op en snijd ze in fijne reepjes. Stoof de reepjes kool mee aan.
2 aardappelen, tijm, laurier
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel, en schenk er de warme bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe, liefst tot een bouquet garni gebonden met keukentouw.
nootmuskaat, peper, zout
9
Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet het deksel op de ketel en laat de koolsoep pruttelen op een zacht vuur.
10
Snipper de rest van de savooikool fijn voor het garnituur.
4 sneetjes beenham
11
Snijd de beenham in reepjes.
12
Breng een kookpot met water en een snuif zout aan de kook. Kook de versneden savooi (niet te lang) in het water. Giet af en laat uitlekken.
13
Haal het bouquet garni uit de soep.
2 el mosterd
14
Doe de mosterd bij de soep. Mix ze glad met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout
15
Zeef de soep voor een fijner resultaat. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
16
Doe de gekookte kool erbij. Serveer de soep in kommetjes en werk af met enkele reepjes ham. En voor de liefhebbers: een scheutje room.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder.
TIPAls je prei wast, snijd elke stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
6
Snijd de stengels prei en selder in stukken. Stoof ze met de uien.
0,5 groene kolen
7
Haal de grote bladeren van de savooikool. Rol ze op en snijd ze in fijne reepjes. Stoof de reepjes kool mee aan.
2 aardappelen, tijm, laurier
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel, en schenk er de warme bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe, liefst tot een bouquet garni gebonden met keukentouw.
nootmuskaat, peper, zout
9
Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet het deksel op de ketel en laat de koolsoep pruttelen op een zacht vuur.
10
Snipper de rest van de savooikool fijn voor het garnituur.
4 sneetjes beenham
11
Snijd de beenham in reepjes.
12
Breng een kookpot met water en een snuif zout aan de kook. Kook de versneden savooi (niet te lang) in het water. Giet af en laat uitlekken.
13
Haal het bouquet garni uit de soep.
2 el mosterd
14
Doe de mosterd bij de soep. Mix ze glad met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout
15
Zeef de soep voor een fijner resultaat. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
16
Doe de gekookte kool erbij. Serveer de soep in kommetjes en werk af met enkele reepjes ham. En voor de liefhebbers: een scheutje room.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelenof een grote
2
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Groene kolen
0,5
Tijm
Laurier
Nootmuskaat
Peper
Zout
Beenham
4 sneetjes
Mosterd
2 el
Soep van groene kool met beenham
Groene kool of savooikool is een van de oudste koolsoorten, en volgens Jeroen ook de mooiste groente die er bestaat. Hij maakt er een winterse kom soep mee, afgewerkt met fijngesneden beenham.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de ui in de boter.
1 stengel prei, 3 stengels selder
5
Was de prei en de selder.
TIPAls je prei wast, snijd elke stam dan eerst in de lengte door. Zo kan je alle restjes zand of aarde makkelijk wegspoelen.
6
Snijd de stengels prei en selder in stukken. Stoof ze met de uien.
0,5 groene kolen
7
Haal de grote bladeren van de savooikool. Rol ze op en snijd ze in fijne reepjes. Stoof de reepjes kool mee aan.
2 aardappelen, tijm, laurier
8
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in de soepketel, en schenk er de warme bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe, liefst tot een bouquet garni gebonden met keukentouw.
nootmuskaat, peper, zout
9
Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet het deksel op de ketel en laat de koolsoep pruttelen op een zacht vuur.
10
Snipper de rest van de savooikool fijn voor het garnituur.
4 sneetjes beenham
11
Snijd de beenham in reepjes.
12
Breng een kookpot met water en een snuif zout aan de kook. Kook de versneden savooi (niet te lang) in het water. Giet af en laat uitlekken.
13
Haal het bouquet garni uit de soep.
2 el mosterd
14
Doe de mosterd bij de soep. Mix ze glad met een staafmixer.
peper, zout
15
Zeef de soep voor een fijner resultaat. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
16
Doe de gekookte kool erbij. Serveer de soep in kommetjes en werk af met enkele reepjes ham. En voor de liefhebbers: een scheutje room.