dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gnocchi van pompoen met salie (thumbnail)Gnocchi van pompoen met salie

Gnocchi van pompoen met salie

1u
17
75%
3.7K
Recepten

Gnocchi van pompoen met salie

Gnocchi kennen we vooral in de aardappelvariant, gnocchi di patate, maar het is eigenlijk een pastasoort. Jeroen maakt vandaag gnocchi met een echte herfstgroente: pompoen.
Gnocchi van pompoen met salie (thumbnail)Gnocchi van pompoen met salie

Gnocchi van pompoen met salie

1u
17
75%
3.7K
Recepten

Gnocchi van pompoen met salie

Gnocchi kennen we vooral in de aardappelvariant, gnocchi di patate, maar het is eigenlijk een pastasoort. Jeroen maakt vandaag gnocchi met een echte herfstgroente: pompoen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten17
Beoordeling75%
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Bloemige aardappel
200 g
Hokkaidopompoenen
1.000 g
Tijm
Olijfolie
1 scheutje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Boter
Boter
1 klont
Rozemarijn
Laurier
00-bloem
200 g
Eierdooiers
2
Parmezaanse kaas
50 g
Salie
Citroensap
Rucola
1 bosje

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g hokkaidopompoenen, 200 g Bloemige aardappel, tijm, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout, 1 teentje Look
1
Schil en ontpit de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg ongeveer 400 gram van de stukken in een ovenschaal. Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met wat peper, grof zout, een teentje look en wat gerookte paprika. Leg er tot slot nog enkele takjes tijm bij en rooster de pompoen en de aardappel 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 ajuin, 1 teentje Look, boter, rozemarijn, laurier, tijm
2
Snijd de ui en de look grof. Snijd de rest van de pompoen in grote stukken. Laat een klont boter smelten en stoof er de ui en de pompoen in aan. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier, voeg er een scheutje water aan toe en zet er een deksel op. Wanneer de pompoen gaar is, haal je de kruiden eruit en schep je de gare pompoen met een klontje boter in de blender. Mix alles tot een gladde crème, kruid indien nodig nog wat bij.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Haal de pompoen en de aardappel uit de oven. Pel de aardappel en doe ze samen met de pompoen in de passevite. Vang alles op in kom.
200 g 00-bloem, 2 eierdooiers, 50 g Parmezaanse kaas
4
Voeg hierbij de bloem, de dooiers en de geraspte parmezaan toe, kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.
1 klont boter
5
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in het gezouten water. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze gaar. Laat een klont boter smelten en bak de gare gnocchi goudbruin in de hete vetstof.
Salie, citroensap
6
Pluk enkele blaadjes salie en snipper ze fijn. Voeg de salie toe aan de gnocchi en kruid het geheel met wat citroensap, peper en zout.
1 bosje Rucola
7
Schep een lepel pompoencrème in een diep bord, lepel er wat gebakken gnocchi met salieboter op en werk af met wat rucola en wat geraspte parmezaan.
1
Schil en ontpit de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg ongeveer 400 gram van de stukken in een ovenschaal. Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met wat peper, grof zout, een teentje look en wat gerookte paprika. Leg er tot slot nog enkele takjes tijm bij en rooster de pompoen en de aardappel 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Snijd de ui en de look grof. Snijd de rest van de pompoen in grote stukken. Laat een klont boter smelten en stoof er de ui en de pompoen in aan. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier, voeg er een scheutje water aan toe en zet er een deksel op. Wanneer de pompoen gaar is, haal je de kruiden eruit en schep je de gare pompoen met een klontje boter in de blender. Mix alles tot een gladde crème, kruid indien nodig nog wat bij.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!

Instructies

1.000 g hokkaidopompoenen, 200 g Bloemige aardappel, tijm, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout, 1 teentje Look
1
Schil en ontpit de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg ongeveer 400 gram van de stukken in een ovenschaal. Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met wat peper, grof zout, een teentje look en wat gerookte paprika. Leg er tot slot nog enkele takjes tijm bij en rooster de pompoen en de aardappel 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 ajuin, 1 teentje Look, boter, rozemarijn, laurier, tijm
2
Snijd de ui en de look grof. Snijd de rest van de pompoen in grote stukken. Laat een klont boter smelten en stoof er de ui en de pompoen in aan. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier, voeg er een scheutje water aan toe en zet er een deksel op. Wanneer de pompoen gaar is, haal je de kruiden eruit en schep je de gare pompoen met een klontje boter in de blender. Mix alles tot een gladde crème, kruid indien nodig nog wat bij.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3
Haal de pompoen en de aardappel uit de oven. Pel de aardappel en doe ze samen met de pompoen in de passevite. Vang alles op in kom.
200 g 00-bloem, 2 eierdooiers, 50 g Parmezaanse kaas
4
Voeg hierbij de bloem, de dooiers en de geraspte parmezaan toe, kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.
1 klont boter
5
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in het gezouten water. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze gaar. Laat een klont boter smelten en bak de gare gnocchi goudbruin in de hete vetstof.
Salie, citroensap
6
Pluk enkele blaadjes salie en snipper ze fijn. Voeg de salie toe aan de gnocchi en kruid het geheel met wat citroensap, peper en zout.
1 bosje Rucola
7
Schep een lepel pompoencrème in een diep bord, lepel er wat gebakken gnocchi met salieboter op en werk af met wat rucola en wat geraspte parmezaan.
1
Schil en ontpit de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg ongeveer 400 gram van de stukken in een ovenschaal. Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met wat peper, grof zout, een teentje look en wat gerookte paprika. Leg er tot slot nog enkele takjes tijm bij en rooster de pompoen en de aardappel 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
2
Snijd de ui en de look grof. Snijd de rest van de pompoen in grote stukken. Laat een klont boter smelten en stoof er de ui en de pompoen in aan. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier, voeg er een scheutje water aan toe en zet er een deksel op. Wanneer de pompoen gaar is, haal je de kruiden eruit en schep je de gare pompoen met een klontje boter in de blender. Mix alles tot een gladde crème, kruid indien nodig nog wat bij.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gnocchi van pompoen met salie (thumbnail)Gnocchi van pompoen met salie
4 personen
1u
Ingrediënten
Bloemige aardappel
200 g
Hokkaidopompoenen
1.000 g
Tijm
Olijfolie
1 scheutje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Look
2 teentjes
Ajuin
1
Boter
Boter
1 klont
Rozemarijn
Laurier
00-bloem
200 g
Eierdooiers
2
Parmezaanse kaas
50 g
Salie
Citroensap
Rucola
1 bosje

Gnocchi van pompoen met salie

Gnocchi kennen we vooral in de aardappelvariant, gnocchi di patate, maar het is eigenlijk een pastasoort. Jeroen maakt vandaag gnocchi met een echte herfstgroente: pompoen.
Instructies
1.000 g hokkaidopompoenen, 200 g Bloemige aardappel, tijm, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout, 1 teentje Look
1
Schil en ontpit de pompoen, snijd ze in grote stukken en leg ongeveer 400 gram van de stukken in een ovenschaal. Was de aardappelen en leg ze bij de pompoen. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met wat peper, grof zout, een teentje look en wat gerookte paprika. Leg er tot slot nog enkele takjes tijm bij en rooster de pompoen en de aardappel 35 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 ajuin, 1 teentje Look, boter, rozemarijn, laurier, tijm
2
Snijd de ui en de look grof. Snijd de rest van de pompoen in grote stukken. Laat een klont boter smelten en stoof er de ui en de pompoen in aan. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn en laurier, voeg er een scheutje water aan toe en zet er een deksel op. Wanneer de pompoen gaar is, haal je de kruiden eruit en schep je de gare pompoen met een klontje boter in de blender. Mix alles tot een gladde crème, kruid indien nodig nog wat bij.
3
Haal de pompoen en de aardappel uit de oven. Pel de aardappel en doe ze samen met de pompoen in de passevite. Vang alles op in kom.
200 g 00-bloem, 2 eierdooiers, 50 g Parmezaanse kaas
4
Voeg hierbij de bloem, de dooiers en de geraspte parmezaan toe, kruid met peper en zout en meng alles onder elkaar.
1 klont boter
5
Breng een pot gezouten water aan de kook, snijd de worsten in stukjes en kook ze gaar in het gezouten water. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze gaar. Laat een klont boter smelten en bak de gare gnocchi goudbruin in de hete vetstof.
Salie, citroensap
6
Pluk enkele blaadjes salie en snipper ze fijn. Voeg de salie toe aan de gnocchi en kruid het geheel met wat citroensap, peper en zout.
1 bosje Rucola
7
Schep een lepel pompoencrème in een diep bord, lepel er wat gebakken gnocchi met salieboter op en werk af met wat rucola en wat geraspte parmezaan.