dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes (thumbnail)Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

45m
17
-
2.5K
Recepten

Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

Saltimbocca kennen we als klassieke bereiding in de Italiaanse keuken, daar bestaat het steevast uit een lapje kalfsvlees bedekt met een laagje gedroogde ham en salie. In deze versie veranderen we het kalfslapje door een stukje schelvis en samen met gekookte aardappelen en gestoofde groentjes afgewerkt met wat room lijkt het op een variatie van waterzooi.
Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes (thumbnail)Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

45m
17
-
2.5K
Recepten

Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

Saltimbocca kennen we als klassieke bereiding in de Italiaanse keuken, daar bestaat het steevast uit een lapje kalfsvlees bedekt met een laagje gedroogde ham en salie. In deze versie veranderen we het kalfslapje door een stukje schelvis en samen met gekookte aardappelen en gestoofde groentjes afgewerkt met wat room lijkt het op een variatie van waterzooi.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
2 stengels
Prei
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Schelvis
600 g
Gedroogde ham
4 sneetjes
Salie
8 blaadjes
Salie
1 een beetje extra
Boter
1 een klont
Look
1 teentje
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Room
0,2 l
Citroensap
Krulpeterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn.
1 Sjalotten, 2 Wortels, 2 stengels selder, 1 prei, 0,5 venkels, 0,5 courgettes
2
Snijd alle groenten vrij grof: sjalot, wortelen, selder, prei, venkel en courgette.
600 g schelvis, 4 sneetjes gedroogde ham, 8 blaadjes Salie, 1 een klont boter
3
Kruid de stukken vis met peper en zout. Vouw een plakje ham dubbel op een stuk schelvis en leg enkele kleine blaadjes salie tussen de ham. Laat ondertussen ook al een pan met wat boter warm worden. Bak de stukken vis enkel op de kant van de ham in de hete boter.
4
Schep de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal. Nu leg je de stukken vis met de ham bovenaan in de schaal. Voeg nog wat braadvet toe uit de pan. Schuif de ovenschaal met de vis in de oven. Laat ze daar verder garen, een tiental minuten op 170°. Houd dit zeker goed in de gaten, afhankelijk van de grootte van de stukken vis zijn ze sneller of trager gaar.
1 teentje Look, 0,3 l witte wijn, 1 een beetje extra Salie, tijm
5
Voeg in dezelfde pan waarin de vis is gebakken de stukken groenten toe en stoof ze goed aan. Hier mag ook nog fijngesneden look bij en wat tijm en extra salie voor de kruiding. Blus de groenten met de witte wijn (of visfumet) en een scheutje water en laat voor ¾ inkoken, tot het vocht er bijna volledig uit is.
0,2 l Room, citroensap
6
Doe de room bij de groenten en laat weer even inkoken. Kruid de groenten met peper, zout en enkele druppels citroensap.
krulpeterselie
7
Schep wat groenten met saus op een bord, leg er wat aardappelen bij en een stuk vis met ham. Snijd wat peterselie fijn en strooi over het gerecht.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn.
2
Snijd alle groenten vrij grof: sjalot, wortelen, selder, prei, venkel en courgette.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn.
1 Sjalotten, 2 Wortels, 2 stengels selder, 1 prei, 0,5 venkels, 0,5 courgettes
2
Snijd alle groenten vrij grof: sjalot, wortelen, selder, prei, venkel en courgette.
600 g schelvis, 4 sneetjes gedroogde ham, 8 blaadjes Salie, 1 een klont boter
3
Kruid de stukken vis met peper en zout. Vouw een plakje ham dubbel op een stuk schelvis en leg enkele kleine blaadjes salie tussen de ham. Laat ondertussen ook al een pan met wat boter warm worden. Bak de stukken vis enkel op de kant van de ham in de hete boter.
4
Schep de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal. Nu leg je de stukken vis met de ham bovenaan in de schaal. Voeg nog wat braadvet toe uit de pan. Schuif de ovenschaal met de vis in de oven. Laat ze daar verder garen, een tiental minuten op 170°. Houd dit zeker goed in de gaten, afhankelijk van de grootte van de stukken vis zijn ze sneller of trager gaar.
1 teentje Look, 0,3 l witte wijn, 1 een beetje extra Salie, tijm
5
Voeg in dezelfde pan waarin de vis is gebakken de stukken groenten toe en stoof ze goed aan. Hier mag ook nog fijngesneden look bij en wat tijm en extra salie voor de kruiding. Blus de groenten met de witte wijn (of visfumet) en een scheutje water en laat voor ¾ inkoken, tot het vocht er bijna volledig uit is.
0,2 l Room, citroensap
6
Doe de room bij de groenten en laat weer even inkoken. Kruid de groenten met peper, zout en enkele druppels citroensap.
krulpeterselie
7
Schep wat groenten met saus op een bord, leg er wat aardappelen bij en een stuk vis met ham. Snijd wat peterselie fijn en strooi over het gerecht.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn.
2
Snijd alle groenten vrij grof: sjalot, wortelen, selder, prei, venkel en courgette.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes (thumbnail)Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes
4 personen
45m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Sjalotten
1
Wortels
2
Selder
2 stengels
Prei
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Schelvis
600 g
Gedroogde ham
4 sneetjes
Salie
8 blaadjes
Salie
1 een beetje extra
Boter
1 een klont
Look
1 teentje
Witte wijn
0,3 l
Tijm
Room
0,2 l
Citroensap
Krulpeterselie

Saltimbocca van schelvis met gestoofde groentjes

Saltimbocca kennen we als klassieke bereiding in de Italiaanse keuken, daar bestaat het steevast uit een lapje kalfsvlees bedekt met een laagje gedroogde ham en salie. In deze versie veranderen we het kalfslapje door een stukje schelvis en samen met gekookte aardappelen en gestoofde groentjes afgewerkt met wat room lijkt het op een variatie van waterzooi.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn.
1 Sjalotten, 2 Wortels, 2 stengels selder, 1 prei, 0,5 venkels, 0,5 courgettes
2
Snijd alle groenten vrij grof: sjalot, wortelen, selder, prei, venkel en courgette.
600 g schelvis, 4 sneetjes gedroogde ham, 8 blaadjes Salie, 1 een klont boter
3
Kruid de stukken vis met peper en zout. Vouw een plakje ham dubbel op een stuk schelvis en leg enkele kleine blaadjes salie tussen de ham. Laat ondertussen ook al een pan met wat boter warm worden. Bak de stukken vis enkel op de kant van de ham in de hete boter.
4
Schep de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal. Nu leg je de stukken vis met de ham bovenaan in de schaal. Voeg nog wat braadvet toe uit de pan. Schuif de ovenschaal met de vis in de oven. Laat ze daar verder garen, een tiental minuten op 170°. Houd dit zeker goed in de gaten, afhankelijk van de grootte van de stukken vis zijn ze sneller of trager gaar.
1 teentje Look, 0,3 l witte wijn, 1 een beetje extra Salie, tijm
5
Voeg in dezelfde pan waarin de vis is gebakken de stukken groenten toe en stoof ze goed aan. Hier mag ook nog fijngesneden look bij en wat tijm en extra salie voor de kruiding. Blus de groenten met de witte wijn (of visfumet) en een scheutje water en laat voor ¾ inkoken, tot het vocht er bijna volledig uit is.
0,2 l Room, citroensap
6
Doe de room bij de groenten en laat weer even inkoken. Kruid de groenten met peper, zout en enkele druppels citroensap.
krulpeterselie
7
Schep wat groenten met saus op een bord, leg er wat aardappelen bij en een stuk vis met ham. Snijd wat peterselie fijn en strooi over het gerecht.