Curryrisotto met mosselen
Curryrisotto met mosselen
Curryrisotto met mosselen
Curryrisotto met mosselen
Ingrediënten
4 personen
Mosselen
2.000 g
Groene selder
4 stengels
Ajuinen
5
Boter
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
2 blaadje
Pepers
Zout
Witte wijn
0,5 l
Olijfolie
Currypoeder
Kurkumapoeder
Risottorijst
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Lava's
Peper
Citroen
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mosselen
2.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen goed in koud water.
4 stengels groene selder
2
Spoel de selder en snipper hem fijn.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote kookpot. Fruit de ui glazig. Voeg er de selder aan toe en laat even stoven.
1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier
5
Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de selder. Leg enkele takjes tijm en een paar blaadjes laurier in de kookpot.
pepers, zout, 0,5 l witte wijn
6
Voeg er de mosselen aan toe en kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. Schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als ze opengaan.
7
Giet de mosselen af, maar houd het kookvocht en de groenten bij.
De risotto
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en snipper de look. Plet hem met het plat van een mes.
olijfolie
9
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de uien. Laat de knoflook even mee stoven.
currypoeder, kurkumapoeder
10
Doe er curry- en kurkumapoeder bij en laat even meestoven.
TIPKurkuma geeft je rijst niet veel meer smaak, maar kleurt hem wel mooi geel.
150 g risottorijst
11
Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn.
12
Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht.
13
Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur 15 minuten garen. Roer niet.
TIPAls je al het vocht in één keer bij de rijst doet en hem gewoon laat garen, zal hij niet aanbakken. Zodra je erin roert, maak je het zetmeel los en kan de rijst zich aan de bodem hechten.
Afwerken en serveren
14
Haal de mosselen uit hun schelp. Houd de groenten apart.
15
Verwarm het resterende mosselvocht in een pan.
boter
16
Haal de risotto van het vuur en roer één keer om. Roer een flinke klont boter door de risotto. Doe er eventueel wat extra mosselvocht (of water) bij.
75 g Parmezaanse kaas, lava's, peper, zout
17
Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de lavas. Roer beide door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
TIPLavas is een kruid met een specifieke smaak. Je hebt er niet veel van nodig.
1 citroen
18
Rasp de schil van de citroen. Snipper de bieslook.
19
Verdeel de risotto over borden en schep er wat mosselen met groenten over.
20
Werk af met citroenzeste en bieslook.
De mosselen
2.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen goed in koud water.
4 stengels groene selder
2
Spoel de selder en snipper hem fijn.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote kookpot. Fruit de ui glazig. Voeg er de selder aan toe en laat even stoven.
1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier
5
Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de selder. Leg enkele takjes tijm en een paar blaadjes laurier in de kookpot.
pepers, zout, 0,5 l witte wijn
6
Voeg er de mosselen aan toe en kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. Schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als ze opengaan.
7
Giet de mosselen af, maar houd het kookvocht en de groenten bij.
De risotto
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en snipper de look. Plet hem met het plat van een mes.
olijfolie
9
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de uien. Laat de knoflook even mee stoven.
currypoeder, kurkumapoeder
10
Doe er curry- en kurkumapoeder bij en laat even meestoven.
TIPKurkuma geeft je rijst niet veel meer smaak, maar kleurt hem wel mooi geel.
150 g risottorijst
11
Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn.
12
Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht.
13
Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur 15 minuten garen. Roer niet.
TIPAls je al het vocht in één keer bij de rijst doet en hem gewoon laat garen, zal hij niet aanbakken. Zodra je erin roert, maak je het zetmeel los en kan de rijst zich aan de bodem hechten.
Afwerken en serveren
14
Haal de mosselen uit hun schelp. Houd de groenten apart.
15
Verwarm het resterende mosselvocht in een pan.
boter
16
Haal de risotto van het vuur en roer één keer om. Roer een flinke klont boter door de risotto. Doe er eventueel wat extra mosselvocht (of water) bij.
75 g Parmezaanse kaas, lava's, peper, zout
17
Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de lavas. Roer beide door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
TIPLavas is een kruid met een specifieke smaak. Je hebt er niet veel van nodig.
1 citroen
18
Rasp de schil van de citroen. Snipper de bieslook.
19
Verdeel de risotto over borden en schep er wat mosselen met groenten over.
20
Werk af met citroenzeste en bieslook.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Mosselen
2.000 g
Groene selder
4 stengels
Ajuinen
5
Boter
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
2 blaadje
Pepers
Zout
Witte wijn
0,5 l
Olijfolie
Currypoeder
Kurkumapoeder
Risottorijst
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Lava's
Peper
Citroen
1
Curryrisotto met mosselen
Risotto en vis zijn samen goud op je bord. Dit keer werkt Jeroen de klassieke Italiaanse rijstbereiding af met een portie mosseltjes en flink wat boter. Dat het smaakt!Instructies
De mosselen
2.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen goed in koud water.
4 stengels groene selder
2
Spoel de selder en snipper hem fijn.
3 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote kookpot. Fruit de ui glazig. Voeg er de selder aan toe en laat even stoven.
1 teentje Look, tijm, 2 blaadje laurier
5
Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de selder. Leg enkele takjes tijm en een paar blaadjes laurier in de kookpot.
pepers, zout, 0,5 l witte wijn
6
Voeg er de mosselen aan toe en kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij en laat garen met een deksel op de pan. Schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als ze opengaan.
7
Giet de mosselen af, maar houd het kookvocht en de groenten bij.
De risotto
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel en snipper de look. Plet hem met het plat van een mes.
olijfolie
9
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de uien. Laat de knoflook even mee stoven.
currypoeder, kurkumapoeder
10
Doe er curry- en kurkumapoeder bij en laat even meestoven.
TIPKurkuma geeft je rijst niet veel meer smaak, maar kleurt hem wel mooi geel.
150 g risottorijst
11
Doe de rijst in de kookpot en roer om zodat alle korrels met vet bedekt zijn.
12
Voeg er dubbel zo veel mosselvocht (zonder groenten) aan toe als je rijst hebt. Dus voor elke maat rijst, reken je 2 maten mosselvocht.
13
Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuur 15 minuten garen. Roer niet.
TIPAls je al het vocht in één keer bij de rijst doet en hem gewoon laat garen, zal hij niet aanbakken. Zodra je erin roert, maak je het zetmeel los en kan de rijst zich aan de bodem hechten.
Afwerken en serveren
14
Haal de mosselen uit hun schelp. Houd de groenten apart.
15
Verwarm het resterende mosselvocht in een pan.
boter
16
Haal de risotto van het vuur en roer één keer om. Roer een flinke klont boter door de risotto. Doe er eventueel wat extra mosselvocht (of water) bij.
75 g Parmezaanse kaas, lava's, peper, zout
17
Rasp de Parmezaanse kaas en snipper de lavas. Roer beide door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
TIPLavas is een kruid met een specifieke smaak. Je hebt er niet veel van nodig.
1 citroen
18
Rasp de schil van de citroen. Snipper de bieslook.
19
Verdeel de risotto over borden en schep er wat mosselen met groenten over.
20
Werk af met citroenzeste en bieslook.