dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla (thumbnail)Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

40m
20
-
2.5K
Recepten

Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

Makkelijke en smakelijke Dagelijkse kost! Jeroen maakt gyros van vis met kort gebakken zalm, reepjes paprika, rijst en een frisse salade.
Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla (thumbnail)Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

40m
20
-
2.5K
Recepten

Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

Makkelijke en smakelijke Dagelijkse kost! Jeroen maakt gyros van vis met kort gebakken zalm, reepjes paprika, rijst en een frisse salade.
Totale tijd40m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
0,1 l
Langkorrelrijst
250 g
Laurier
1 blaadje
Zalm
600 g
Grof zout
1 tl
Citroenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
2 tl
Gedroogde oregano
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Komijn
1 tl
Kaneel
1 tl
Chilipoeder
0,5 tl
Xeresazijn
1 scheutje
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,5
Peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof de sjalot en de look erin aan.
250 g langkorrelrijst, 1 blaadje laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, stoof hem even mee aan en voeg er twee delen water aan toe. Kruid met wat zout en voeg er een blaadje laurier aan toe. Breng de rijst aan de kook en kook hem 10 minuten gaar. Giet de rijst af wanneer hij gaar is.
600 g zalm, 1 tl grof zout, 0,5 citroenen, 0,1 l olijfolie
3
Snijd de zalm in repen en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Voeg een snuif zout toe en rasp de schil van een citroen erbij.
2 tl gerookt paprikapoeder, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 1 tl kaneel, 0,5 tl chilipoeder
4
Meng de komijn, de oregano, het paprikapoeder, het lookpoeder, een snuifje chilipoeder en een snuifje kaneel onder de zalm laat even marineren.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
5
Pel de sjalot voor de sla, snijd hem in fijne ringen en giet er een flinke scheut xeresazijn over om ze even te laten garen.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui
6
Schil en snijd de andere groentjes in reepjes, namelijk de paprika’s en de rode ui.
7
Meng de rode ui en de paprika onder elkaar en breng de groenten op smaak met wat olijfolie, zout, paprika en komijn.
1 scheutje olijfolie
8
Laat een pan heet worden en bak de stukjes zalm kort en krachtig in de hete pan. Schep de zalm uit de pan en hou hem even apart.
9
Bak de groenten in dezelfde pan als de zalm.
0,5 ijsbergsla, peterselie
10
Snijd de ijsbergsla grof en voeg hem toe aan de gegaarde sjalotten in azijn. Pluk wat blaadjes platte peterselie en meng ze onder de salade. Kruid de salade met peper en zout.
11
Lepel wat rijst op een bord, schep er wat gyros van zalm bij en werk af met wat salade.
1
Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof de sjalot en de look erin aan.
2
Voeg de rijst eraan toe, stoof hem even mee aan en voeg er twee delen water aan toe. Kruid met wat zout en voeg er een blaadje laurier aan toe. Breng de rijst aan de kook en kook hem 10 minuten gaar. Giet de rijst af wanneer hij gaar is.

Instructies

1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof de sjalot en de look erin aan.
250 g langkorrelrijst, 1 blaadje laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, stoof hem even mee aan en voeg er twee delen water aan toe. Kruid met wat zout en voeg er een blaadje laurier aan toe. Breng de rijst aan de kook en kook hem 10 minuten gaar. Giet de rijst af wanneer hij gaar is.
600 g zalm, 1 tl grof zout, 0,5 citroenen, 0,1 l olijfolie
3
Snijd de zalm in repen en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Voeg een snuif zout toe en rasp de schil van een citroen erbij.
2 tl gerookt paprikapoeder, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 1 tl kaneel, 0,5 tl chilipoeder
4
Meng de komijn, de oregano, het paprikapoeder, het lookpoeder, een snuifje chilipoeder en een snuifje kaneel onder de zalm laat even marineren.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
5
Pel de sjalot voor de sla, snijd hem in fijne ringen en giet er een flinke scheut xeresazijn over om ze even te laten garen.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui
6
Schil en snijd de andere groentjes in reepjes, namelijk de paprika’s en de rode ui.
7
Meng de rode ui en de paprika onder elkaar en breng de groenten op smaak met wat olijfolie, zout, paprika en komijn.
1 scheutje olijfolie
8
Laat een pan heet worden en bak de stukjes zalm kort en krachtig in de hete pan. Schep de zalm uit de pan en hou hem even apart.
9
Bak de groenten in dezelfde pan als de zalm.
0,5 ijsbergsla, peterselie
10
Snijd de ijsbergsla grof en voeg hem toe aan de gegaarde sjalotten in azijn. Pluk wat blaadjes platte peterselie en meng ze onder de salade. Kruid de salade met peper en zout.
11
Lepel wat rijst op een bord, schep er wat gyros van zalm bij en werk af met wat salade.
1
Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof de sjalot en de look erin aan.
2
Voeg de rijst eraan toe, stoof hem even mee aan en voeg er twee delen water aan toe. Kruid met wat zout en voeg er een blaadje laurier aan toe. Breng de rijst aan de kook en kook hem 10 minuten gaar. Giet de rijst af wanneer hij gaar is.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla (thumbnail)Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
0,1 l
Langkorrelrijst
250 g
Laurier
1 blaadje
Zalm
600 g
Grof zout
1 tl
Citroenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
2 tl
Gedroogde oregano
2 tl
Lookpoeder
2 tl
Komijn
1 tl
Kaneel
1 tl
Chilipoeder
0,5 tl
Xeresazijn
1 scheutje
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,5
Peterselie

Gyros van zalm met rijst en ijsbergsla

Makkelijke en smakelijke Dagelijkse kost! Jeroen maakt gyros van vis met kort gebakken zalm, reepjes paprika, rijst en een frisse salade.
Instructies
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 scheutje olijfolie
1
Snipper de sjalot fijn en plet de look fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof de sjalot en de look erin aan.
250 g langkorrelrijst, 1 blaadje laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, stoof hem even mee aan en voeg er twee delen water aan toe. Kruid met wat zout en voeg er een blaadje laurier aan toe. Breng de rijst aan de kook en kook hem 10 minuten gaar. Giet de rijst af wanneer hij gaar is.
600 g zalm, 1 tl grof zout, 0,5 citroenen, 0,1 l olijfolie
3
Snijd de zalm in repen en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Voeg een snuif zout toe en rasp de schil van een citroen erbij.
2 tl gerookt paprikapoeder, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 1 tl kaneel, 0,5 tl chilipoeder
4
Meng de komijn, de oregano, het paprikapoeder, het lookpoeder, een snuifje chilipoeder en een snuifje kaneel onder de zalm laat even marineren.
1 Sjalotten, 1 scheutje xeresazijn
5
Pel de sjalot voor de sla, snijd hem in fijne ringen en giet er een flinke scheut xeresazijn over om ze even te laten garen.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui
6
Schil en snijd de andere groentjes in reepjes, namelijk de paprika’s en de rode ui.
7
Meng de rode ui en de paprika onder elkaar en breng de groenten op smaak met wat olijfolie, zout, paprika en komijn.
1 scheutje olijfolie
8
Laat een pan heet worden en bak de stukjes zalm kort en krachtig in de hete pan. Schep de zalm uit de pan en hou hem even apart.
9
Bak de groenten in dezelfde pan als de zalm.
0,5 ijsbergsla, peterselie
10
Snijd de ijsbergsla grof en voeg hem toe aan de gegaarde sjalotten in azijn. Pluk wat blaadjes platte peterselie en meng ze onder de salade. Kruid de salade met peper en zout.
11
Lepel wat rijst op een bord, schep er wat gyros van zalm bij en werk af met wat salade.