dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise (thumbnail)Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

35m
19
100%
13K
Recepten

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Voor deze pokébowl gaat Jeroen aan de slag met kraakverse producten zoals verse Noordzeekrab, avocado en mango. Dit is ideaal als gezonde lunch, en tegelijk een kleurrijke ode aan de eerste dag van de zomer!
Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise (thumbnail)Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

35m
19
100%
13K
Recepten

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Voor deze pokébowl gaat Jeroen aan de slag met kraakverse producten zoals verse Noordzeekrab, avocado en mango. Dit is ideaal als gezonde lunch, en tegelijk een kleurrijke ode aan de eerste dag van de zomer!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling100%
Aantal likes13K

Ingrediënten

4 personen
Poké bowl rijst
250 g
Water
3,5 l
Water
1 scheutje
SushiazijnMitsukan
1 een flinke scheut
Eierdooiers
3
Wasabi
1 tl
Sriracha
4 el
Natuurazijn
2 el
Misopasta
1 tl
Tomatenpuree
1 tl
Arachideolie
Sojabonen
200 g
Vlees van noordzeekrab
400 g
Mayonaise
1 el
Limoenensap
0,5
Mango
1
Chilipeper
1
Komkommers
0,5
Avocado
1
Krokante uitjes
80 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De rijst (voorbereiding)

250 g poké bowl rijst, 3,5 l Water
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
1 een flinke scheut Sushiazijn
2
Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.
TIPGebruik de koude lucht van een haardroger om de rijst sneller te doen afkoelen.

Srirachamayonaise

3 eierdooiers, 1 tl wasabi, 4 el sriracha, 2 el natuurazijn, 1 tl misopasta, 1 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Water, arachideolie
3
Doe de dooiers, de wasabi, de sriracha, de natuurazijn, de miso en het water in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet ondertussen de arachideolie er in een straaltje bij.
4
Voeg de tomatenpuree toe en mix nog eens. Proef en kruid bij naar smaak.
5
Schep het sausje in een knijpflesje of in een kleine spuitzak en bewaar de saus in de koelkast.

Garnituren

200 g sojabonen
6
Kook de sojaboontjes kort in gezouten water. Giet ze door een zeef en spoel ze onder koud water.
400 g vlees van Noordzeekrab, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen
7
Schep het krabvlees in een kom en voeg er enkele eetlepels van je zelfgemaakte srirachamayonaise aan toe. Voeg ook nog gewone mayonaise en limoensap toe.
1 mango, 1 chilipeper
8
Schil de mango, snijd hem in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de chilipeper fijn en meng hem onder de mango.
0,5 komkommers, 1 avocado
9
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Pel de avocado en snijd hem in plakken.

Afwerking

80 g krokante uitjes
10
Schep een flinke lepel afgekoelde rijst in een kommetje en schep er een quenelle van de verse krabsalade bij. Vul aan met plakjes avocado, een hoopje mango met chilipeper, een lepel van de sojabonen en reepjes komkommer. Werk af met wat extra srirachamayonaise en krokante uitjes.
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
2
Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.

Instructies

De rijst (voorbereiding)

250 g poké bowl rijst, 3,5 l Water
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
1 een flinke scheut Sushiazijn
2
Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.
TIPGebruik de koude lucht van een haardroger om de rijst sneller te doen afkoelen.

Srirachamayonaise

3 eierdooiers, 1 tl wasabi, 4 el sriracha, 2 el natuurazijn, 1 tl misopasta, 1 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Water, arachideolie
3
Doe de dooiers, de wasabi, de sriracha, de natuurazijn, de miso en het water in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet ondertussen de arachideolie er in een straaltje bij.
4
Voeg de tomatenpuree toe en mix nog eens. Proef en kruid bij naar smaak.
5
Schep het sausje in een knijpflesje of in een kleine spuitzak en bewaar de saus in de koelkast.

Garnituren

200 g sojabonen
6
Kook de sojaboontjes kort in gezouten water. Giet ze door een zeef en spoel ze onder koud water.
400 g vlees van Noordzeekrab, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen
7
Schep het krabvlees in een kom en voeg er enkele eetlepels van je zelfgemaakte srirachamayonaise aan toe. Voeg ook nog gewone mayonaise en limoensap toe.
1 mango, 1 chilipeper
8
Schil de mango, snijd hem in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de chilipeper fijn en meng hem onder de mango.
0,5 komkommers, 1 avocado
9
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Pel de avocado en snijd hem in plakken.

Afwerking

80 g krokante uitjes
10
Schep een flinke lepel afgekoelde rijst in een kommetje en schep er een quenelle van de verse krabsalade bij. Vul aan met plakjes avocado, een hoopje mango met chilipeper, een lepel van de sojabonen en reepjes komkommer. Werk af met wat extra srirachamayonaise en krokante uitjes.
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
2
Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise (thumbnail)Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise
4 personen
35m
Ingrediënten
Poké bowl rijst
250 g
Water
3,5 l
Water
1 scheutje
SushiazijnMitsukan
1 een flinke scheut
Eierdooiers
3
Wasabi
1 tl
Sriracha
4 el
Natuurazijn
2 el
Misopasta
1 tl
Tomatenpuree
1 tl
Arachideolie
Sojabonen
200 g
Vlees van noordzeekrab
400 g
Mayonaise
1 el
Limoenensap
0,5
Mango
1
Chilipeper
1
Komkommers
0,5
Avocado
1
Krokante uitjes
80 g

Pokébowl met verse krabsla, mango, avocado en srirachamayonaise

Voor deze pokébowl gaat Jeroen aan de slag met kraakverse producten zoals verse Noordzeekrab, avocado en mango. Dit is ideaal als gezonde lunch, en tegelijk een kleurrijke ode aan de eerste dag van de zomer!
Instructies

De rijst (voorbereiding)

250 g poké bowl rijst, 3,5 l Water
1
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
1 een flinke scheut Sushiazijn
2
Giet de rijst af wanneer hij gaar is, stort hem uit en sprenkel er de sushiazijn (Mitsukan) over. Spreid de rijst open en laat volledig afkoelen.
TIPGebruik de koude lucht van een haardroger om de rijst sneller te doen afkoelen.

Srirachamayonaise

3 eierdooiers, 1 tl wasabi, 4 el sriracha, 2 el natuurazijn, 1 tl misopasta, 1 tl Tomatenpuree, 1 scheutje Water, arachideolie
3
Doe de dooiers, de wasabi, de sriracha, de natuurazijn, de miso en het water in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet ondertussen de arachideolie er in een straaltje bij.
4
Voeg de tomatenpuree toe en mix nog eens. Proef en kruid bij naar smaak.
5
Schep het sausje in een knijpflesje of in een kleine spuitzak en bewaar de saus in de koelkast.

Garnituren

200 g sojabonen
6
Kook de sojaboontjes kort in gezouten water. Giet ze door een zeef en spoel ze onder koud water.
400 g vlees van Noordzeekrab, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen
7
Schep het krabvlees in een kom en voeg er enkele eetlepels van je zelfgemaakte srirachamayonaise aan toe. Voeg ook nog gewone mayonaise en limoensap toe.
1 mango, 1 chilipeper
8
Schil de mango, snijd hem in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de chilipeper fijn en meng hem onder de mango.
0,5 komkommers, 1 avocado
9
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Pel de avocado en snijd hem in plakken.

Afwerking

80 g krokante uitjes
10
Schep een flinke lepel afgekoelde rijst in een kommetje en schep er een quenelle van de verse krabsalade bij. Vul aan met plakjes avocado, een hoopje mango met chilipeper, een lepel van de sojabonen en reepjes komkommer. Werk af met wat extra srirachamayonaise en krokante uitjes.