Curry van groene groenten met noedels
Curry van groene groenten met noedels
Curry van groene groenten met noedels
Curry van groene groenten met noedels
Ingrediënten
4 personen
Noedels
400 g
Bonen
200 g
Erwten
200 g
Courgettes
0,5
Broccoli
1
Groene asperges
1 bosje
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
1
Limoen
1
Limoenblaadjes
2
Kokosmelk
0,8 l
Curry
1
Arachideolie
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Koriander
Limoensap
Benodigdheden
Een wok, een fijne rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De groenten en de noedels
400 g noedels, 200 g bonen, 200 g erwten, 0,5 courgettes, 1 broccoli, 1 bosje groene asperges, 1 ui, 2 teentjes Look, 1 gember, 1 limoen, 2 limoenblaadjes, 0,8 l kokosmelk, 1 curry, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Vissaus
1
De groene currypasta kan je makkelijk kopen in de Thaise supermarktjes of voedingswinkels. Deze pasta kan je ook langere tijd bewaren in de koelkast en de diepvriezer. In deze zaken vind je ook heel gemakkelijk de limoenblaadjes.
2
Spoel vooraf alle groenten.
3
Breng tijdig een pot water aan de kook om straks de noedels te garen.
4
Pel en halveer de ui en snij hem in fijne snippers!
5
Pel de tenen look, snij ze fijn en plet ze tot pulp.
6
Verhit de wok op een stevig vuur en schenk er en scheutje arachideolie in. Bak de snippers ui en de lookpulp kort in de hete olie.
7
Schil het stukje gemberknol en snij het in piepkleine stukjes. Je zou de gember ook kunnen raspen. Laat de gember ook even meebakken en zet het vuur zachter.
8
Dadelijk gaan de groenten één voor één in de wok. Begin met de hardste groenten te bakken (zoals de broccoli en de groene asperges).
9
Snij de broccoli in roosjes. Doe ze in de wok. Roer regelmatig even in de pan.
10
Breek het houtachtige onderste stuk van de groene asperges. Schil de groente vervolgens met een dunschiller. Snij de asperges in stukken van 1 tot 2 centimeter. Hou de kopjes van asperges op z’n geheel. Verhuis de stukken asperges naar de wok.
11
Verwijder de topjes en de steelstukjes van de groene boontjes. Snij de groente vervolgens middendoor en doe ze in de wok.
12
Snij de courgette in brede schijfjes en snij deze vervolgens in kwarten.
13
Schenk de ongezoete kokosmelk in de groentemix. Voeg de limoenblaadjes toe en een lepel groene currypasta. Laat de groenten 10 minuten pruttelen.
14
Rasp de limoenzeste in de pan. Gebruik enkel het dunne groene laagje citrusschil.
15
Proef en kruid het gerecht met een scheutje vissaus. Je kan natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.
16
Kook de noedels volgens de voorschriften die je op de verpakking vindt. Laat ze nadien uitlekken.
De afwerking
koriander, limoensap
17
Zet de maaltijd voor in individuele kommen of diepe borden. Server iedereen een portie dampende noedels en schep er een flinke schep van de groentecurry overheen.
18
Spoel de koriander, pluk de blaadjes los en strooi er een deel van over elke kom curry.
19
Werk elk bord af met en scheutje vers limoensap.
De groenten en de noedels
400 g noedels, 200 g bonen, 200 g erwten, 0,5 courgettes, 1 broccoli, 1 bosje groene asperges, 1 ui, 2 teentjes Look, 1 gember, 1 limoen, 2 limoenblaadjes, 0,8 l kokosmelk, 1 curry, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Vissaus
1
De groene currypasta kan je makkelijk kopen in de Thaise supermarktjes of voedingswinkels. Deze pasta kan je ook langere tijd bewaren in de koelkast en de diepvriezer. In deze zaken vind je ook heel gemakkelijk de limoenblaadjes.
2
Spoel vooraf alle groenten.
3
Breng tijdig een pot water aan de kook om straks de noedels te garen.
4
Pel en halveer de ui en snij hem in fijne snippers!
5
Pel de tenen look, snij ze fijn en plet ze tot pulp.
6
Verhit de wok op een stevig vuur en schenk er en scheutje arachideolie in. Bak de snippers ui en de lookpulp kort in de hete olie.
7
Schil het stukje gemberknol en snij het in piepkleine stukjes. Je zou de gember ook kunnen raspen. Laat de gember ook even meebakken en zet het vuur zachter.
8
Dadelijk gaan de groenten één voor één in de wok. Begin met de hardste groenten te bakken (zoals de broccoli en de groene asperges).
9
Snij de broccoli in roosjes. Doe ze in de wok. Roer regelmatig even in de pan.
10
Breek het houtachtige onderste stuk van de groene asperges. Schil de groente vervolgens met een dunschiller. Snij de asperges in stukken van 1 tot 2 centimeter. Hou de kopjes van asperges op z’n geheel. Verhuis de stukken asperges naar de wok.
11
Verwijder de topjes en de steelstukjes van de groene boontjes. Snij de groente vervolgens middendoor en doe ze in de wok.
12
Snij de courgette in brede schijfjes en snij deze vervolgens in kwarten.
13
Schenk de ongezoete kokosmelk in de groentemix. Voeg de limoenblaadjes toe en een lepel groene currypasta. Laat de groenten 10 minuten pruttelen.
14
Rasp de limoenzeste in de pan. Gebruik enkel het dunne groene laagje citrusschil.
15
Proef en kruid het gerecht met een scheutje vissaus. Je kan natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.
16
Kook de noedels volgens de voorschriften die je op de verpakking vindt. Laat ze nadien uitlekken.
De afwerking
koriander, limoensap
17
Zet de maaltijd voor in individuele kommen of diepe borden. Server iedereen een portie dampende noedels en schep er een flinke schep van de groentecurry overheen.
18
Spoel de koriander, pluk de blaadjes los en strooi er een deel van over elke kom curry.
19
Werk elk bord af met en scheutje vers limoensap.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Noedels
400 g
Bonen
200 g
Erwten
200 g
Courgettes
0,5
Broccoli
1
Groene asperges
1 bosje
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
1
Limoen
1
Limoenblaadjes
2
Kokosmelk
0,8 l
Curry
1
Arachideolie
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Koriander
Limoensap
Curry van groene groenten met noedels
Er zijn zoveel manieren om de broodnodige groenten met plezier naar binnen te lepelen. Deze vegetarische curryschotel is er alvast één met een dosis pit en populaire oosterse smaken. Je kunt deze maaltijd perfect bereiden in de wok. Wie geen roerbakpan bezit kan ook een stoofpot of een klassieke diepe pan gebruiken.Instructies
De groenten en de noedels
400 g noedels, 200 g bonen, 200 g erwten, 0,5 courgettes, 1 broccoli, 1 bosje groene asperges, 1 ui, 2 teentjes Look, 1 gember, 1 limoen, 2 limoenblaadjes, 0,8 l kokosmelk, 1 curry, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Vissaus
1
De groene currypasta kan je makkelijk kopen in de Thaise supermarktjes of voedingswinkels. Deze pasta kan je ook langere tijd bewaren in de koelkast en de diepvriezer. In deze zaken vind je ook heel gemakkelijk de limoenblaadjes.
2
Spoel vooraf alle groenten.
3
Breng tijdig een pot water aan de kook om straks de noedels te garen.
4
Pel en halveer de ui en snij hem in fijne snippers!
5
Pel de tenen look, snij ze fijn en plet ze tot pulp.
6
Verhit de wok op een stevig vuur en schenk er en scheutje arachideolie in. Bak de snippers ui en de lookpulp kort in de hete olie.
7
Schil het stukje gemberknol en snij het in piepkleine stukjes. Je zou de gember ook kunnen raspen. Laat de gember ook even meebakken en zet het vuur zachter.
8
Dadelijk gaan de groenten één voor één in de wok. Begin met de hardste groenten te bakken (zoals de broccoli en de groene asperges).
9
Snij de broccoli in roosjes. Doe ze in de wok. Roer regelmatig even in de pan.
10
Breek het houtachtige onderste stuk van de groene asperges. Schil de groente vervolgens met een dunschiller. Snij de asperges in stukken van 1 tot 2 centimeter. Hou de kopjes van asperges op z’n geheel. Verhuis de stukken asperges naar de wok.
11
Verwijder de topjes en de steelstukjes van de groene boontjes. Snij de groente vervolgens middendoor en doe ze in de wok.
12
Snij de courgette in brede schijfjes en snij deze vervolgens in kwarten.
13
Schenk de ongezoete kokosmelk in de groentemix. Voeg de limoenblaadjes toe en een lepel groene currypasta. Laat de groenten 10 minuten pruttelen.
14
Rasp de limoenzeste in de pan. Gebruik enkel het dunne groene laagje citrusschil.
15
Proef en kruid het gerecht met een scheutje vissaus. Je kan natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.
16
Kook de noedels volgens de voorschriften die je op de verpakking vindt. Laat ze nadien uitlekken.
De afwerking
koriander, limoensap
17
Zet de maaltijd voor in individuele kommen of diepe borden. Server iedereen een portie dampende noedels en schep er een flinke schep van de groentecurry overheen.
18
Spoel de koriander, pluk de blaadjes los en strooi er een deel van over elke kom curry.
19
Werk elk bord af met en scheutje vers limoensap.