Peer in vervangkoffie (of koffie) met palmier koekjes en vanille-ijs
Peer in vervangkoffie (of koffie) met palmier koekjes en vanille-ijs
Ingrediënten
4 personen
Water
1 l
Koffievervanger
6 el
Bruine suiker
150 g
Bruine suiker
4 el
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kardemompeulen
3
Amaretto
1 scheutje
Vanille-extract
1 dopje
Peren
3
Amandelschilfers
50 g
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Vanillesuiker
4 el
Kristalsuiker
4 el
Room
0,2 l
Bloemsuiker
2 el
Vanille-ijs
4 bolletje
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 l Water, 6 el koffievervanger
1
Breng het water aan de kook en los er het koffiepoeder in op.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
150 g bruine suiker, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 3 kardemompeulen, 1 scheutje amaretto, 1 dopje vanille-extract
2
Voeg er de bruine suiker, de steranijs, het kaneelstokje, een scheut Amaretto, een dopje vanille-extract en de kardemompeulen aan toe en laat het geheel even trekken.
3 peren
3
Schil de peren, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis. Leg de partjes peer in de koffie en breng het geheel nog eens kort aan de kook. Zorg dat de peren volledig ondergedompeld zijn.
TIPMet een bord dat kleiner is dan de pot op de peren te leggen, zorg je ervoor dat de peren steeds ondergedompeld zijn.
4
Leg een deksel op de peren en laat ze afkoelen in de koelkast.
50 g amandelschilfers
5
Zet een pannetje op het vuur en kleur de amandelschilfers goudbruin.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier
6
Leg het vel bladerdeeg op je plank of tafel. Kluts de eidooier met een scheutje water en wrijf het bladerdeeg ermee in.
4 el bruine suiker, 4 el vanillesuiker, 4 el kristalsuiker
7
Meng de drie soorten suiker en verdeel de suiker over het bladerdeeg. Plooi de zijkanten enkele centimeters naar het midden toe en wrijf het bladerdeeg weer in met wat ei. Strooi er weer wat suiker over en herhaal de handeling van het plooien, tot je in het midden met de twee zijkanten samenkomt.
8
Plooi de twee helften bladerdeeg met suiker op elkaar. Snij het deeg in stukjes van ongeveer een cm dik en leg de plakjes op een ovenplaatje met een siliconematje en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin en krokant in een vooverwarmde oven op 185°C.
0,2 l Room, 2 el bloemsuiker
9
Doe de room met de suiker in een kom en klop de room half op. Leg de koekjes op een bordje.
4 bolletje vanille-ijs
10
Schep wat peer in een diep bordje en lepel er wat saus bij. Schep er een bolletje vanille-ijs bij en werk af met een lepel slagroom en de gekleurde amandelschilfers.
1 l Water, 6 el koffievervanger
1
Breng het water aan de kook en los er het koffiepoeder in op.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
150 g bruine suiker, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 3 kardemompeulen, 1 scheutje amaretto, 1 dopje vanille-extract
2
Voeg er de bruine suiker, de steranijs, het kaneelstokje, een scheut Amaretto, een dopje vanille-extract en de kardemompeulen aan toe en laat het geheel even trekken.
3 peren
3
Schil de peren, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis. Leg de partjes peer in de koffie en breng het geheel nog eens kort aan de kook. Zorg dat de peren volledig ondergedompeld zijn.
TIPMet een bord dat kleiner is dan de pot op de peren te leggen, zorg je ervoor dat de peren steeds ondergedompeld zijn.
4
Leg een deksel op de peren en laat ze afkoelen in de koelkast.
50 g amandelschilfers
5
Zet een pannetje op het vuur en kleur de amandelschilfers goudbruin.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier
6
Leg het vel bladerdeeg op je plank of tafel. Kluts de eidooier met een scheutje water en wrijf het bladerdeeg ermee in.
4 el bruine suiker, 4 el vanillesuiker, 4 el kristalsuiker
7
Meng de drie soorten suiker en verdeel de suiker over het bladerdeeg. Plooi de zijkanten enkele centimeters naar het midden toe en wrijf het bladerdeeg weer in met wat ei. Strooi er weer wat suiker over en herhaal de handeling van het plooien, tot je in het midden met de twee zijkanten samenkomt.
8
Plooi de twee helften bladerdeeg met suiker op elkaar. Snij het deeg in stukjes van ongeveer een cm dik en leg de plakjes op een ovenplaatje met een siliconematje en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin en krokant in een vooverwarmde oven op 185°C.
0,2 l Room, 2 el bloemsuiker
9
Doe de room met de suiker in een kom en klop de room half op. Leg de koekjes op een bordje.
4 bolletje vanille-ijs
10
Schep wat peer in een diep bordje en lepel er wat saus bij. Schep er een bolletje vanille-ijs bij en werk af met een lepel slagroom en de gekleurde amandelschilfers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Water
1 l
Koffievervanger
6 el
Bruine suiker
150 g
Bruine suiker
4 el
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kardemompeulen
3
Amaretto
1 scheutje
Vanille-extract
1 dopje
Peren
3
Amandelschilfers
50 g
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Vanillesuiker
4 el
Kristalsuiker
4 el
Room
0,2 l
Bloemsuiker
2 el
Vanille-ijs
4 bolletje
Peer in vervangkoffie (of koffie) met palmier koekjes en vanille-ijs
Deze zacht gepocheerde peertjes in koffiemarinade lenen zich uitstekend als afsluiter van een gezellige avond. Als klap op de vuurpijl maakt Jeroen er krokante bladerdeegkoekjes bij. Heerlijk bij een bolletje ijs!Instructies
1 l Water, 6 el koffievervanger
1
Breng het water aan de kook en los er het koffiepoeder in op.
150 g bruine suiker, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 3 kardemompeulen, 1 scheutje amaretto, 1 dopje vanille-extract
2
Voeg er de bruine suiker, de steranijs, het kaneelstokje, een scheut Amaretto, een dopje vanille-extract en de kardemompeulen aan toe en laat het geheel even trekken.
3 peren
3
Schil de peren, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis. Leg de partjes peer in de koffie en breng het geheel nog eens kort aan de kook. Zorg dat de peren volledig ondergedompeld zijn.
TIPMet een bord dat kleiner is dan de pot op de peren te leggen, zorg je ervoor dat de peren steeds ondergedompeld zijn.
4
Leg een deksel op de peren en laat ze afkoelen in de koelkast.
50 g amandelschilfers
5
Zet een pannetje op het vuur en kleur de amandelschilfers goudbruin.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier
6
Leg het vel bladerdeeg op je plank of tafel. Kluts de eidooier met een scheutje water en wrijf het bladerdeeg ermee in.
4 el bruine suiker, 4 el vanillesuiker, 4 el kristalsuiker
7
Meng de drie soorten suiker en verdeel de suiker over het bladerdeeg. Plooi de zijkanten enkele centimeters naar het midden toe en wrijf het bladerdeeg weer in met wat ei. Strooi er weer wat suiker over en herhaal de handeling van het plooien, tot je in het midden met de twee zijkanten samenkomt.
8
Plooi de twee helften bladerdeeg met suiker op elkaar. Snij het deeg in stukjes van ongeveer een cm dik en leg de plakjes op een ovenplaatje met een siliconematje en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin en krokant in een vooverwarmde oven op 185°C.
0,2 l Room, 2 el bloemsuiker
9
Doe de room met de suiker in een kom en klop de room half op. Leg de koekjes op een bordje.
4 bolletje vanille-ijs
10
Schep wat peer in een diep bordje en lepel er wat saus bij. Schep er een bolletje vanille-ijs bij en werk af met een lepel slagroom en de gekleurde amandelschilfers.