dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pappa al pomodoro met chili en burrata (thumbnail)Pappa al pomodoro met chili en burrata

Pappa al pomodoro met chili en burrata

40m
10
-
4.3K
Recepten

Pappa al pomodoro met chili en burrata

Een authentieke Italiaanse broodsoep die je perfect als zomers voorgerecht kan serveren. Met pure producten zoals tomaten, lekker brood en verse burrata heb je in geen tijd iets fantastisch op tafel staan!
Pappa al pomodoro met chili en burrata (thumbnail)Pappa al pomodoro met chili en burrata

Pappa al pomodoro met chili en burrata

40m
10
-
4.3K
Recepten

Pappa al pomodoro met chili en burrata

Een authentieke Italiaanse broodsoep die je perfect als zomers voorgerecht kan serveren. Met pure producten zoals tomaten, lekker brood en verse burrata heb je in geen tijd iets fantastisch op tafel staan!
Type gerechtAperitief
Totale tijd40m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes4.3K

Ingrediënten

4 personen
Tomaat
1 kg
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Chilipeper
1
Tomaten passata
0,4 l
Zuurdesembrood
250 g
Burrata
2 stuk
Balsamico
Basilicum

Benodigdheden

Blender, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 kg tomaat
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.
1 een flinke scheut olijfolie, 2 ajuinen, 4 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.
3
Pel de tomaten, snijd ze in 4, haal de zaadlijsten eruit en doe die zaadlijsten apart in een kom.
4
Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look.
0,4 l Tomaten passata
5
Doe de zaadlijsten met de passata in de pot van de blender en mix ze fijn. Giet de verse passata door een zeefje bij de stovende tomaten. Laat de stevige soep of pap een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
250 g Zuurdesembrood
6
Snijd het brood in blokjes en voeg alles toe aan de pap. Meng alles eens goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Het geheel nog even laten pruttelen en laat de pap afkoelen.
2 stuk burrata, balsamico, basilicum
7
Schep de koude pap in een diepe schaal en leg de burrata in het midden. Sprenkel er wat balsamico en wat fijne olijfolie over. Werk de burrata en de pap af met wat grof zout, wat snippers chilipeper en enkele takjes basilicum.
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.
2
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.

Instructies

1 kg tomaat
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.
1 een flinke scheut olijfolie, 2 ajuinen, 4 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.
3
Pel de tomaten, snijd ze in 4, haal de zaadlijsten eruit en doe die zaadlijsten apart in een kom.
4
Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look.
0,4 l Tomaten passata
5
Doe de zaadlijsten met de passata in de pot van de blender en mix ze fijn. Giet de verse passata door een zeefje bij de stovende tomaten. Laat de stevige soep of pap een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
250 g Zuurdesembrood
6
Snijd het brood in blokjes en voeg alles toe aan de pap. Meng alles eens goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Het geheel nog even laten pruttelen en laat de pap afkoelen.
2 stuk burrata, balsamico, basilicum
7
Schep de koude pap in een diepe schaal en leg de burrata in het midden. Sprenkel er wat balsamico en wat fijne olijfolie over. Werk de burrata en de pap af met wat grof zout, wat snippers chilipeper en enkele takjes basilicum.
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.
2
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pappa al pomodoro met chili en burrata (thumbnail)Pappa al pomodoro met chili en burrata
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomaat
1 kg
Olijfolie
1 een flinke scheut
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Chilipeper
1
Tomaten passata
0,4 l
Zuurdesembrood
250 g
Burrata
2 stuk
Balsamico
Basilicum

Pappa al pomodoro met chili en burrata

Een authentieke Italiaanse broodsoep die je perfect als zomers voorgerecht kan serveren. Met pure producten zoals tomaten, lekker brood en verse burrata heb je in geen tijd iets fantastisch op tafel staan!
Instructies
1 kg tomaat
1
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Houd ze voorlopig nog even apart.
1 een flinke scheut olijfolie, 2 ajuinen, 4 teentjes Look, 1 chilipeper
2
Laat een goede scheut olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien en de look fijn en stoof ze aan in de olie. Doe hetzelfde met de chilipeper en voeg hem toe.
3
Pel de tomaten, snijd ze in 4, haal de zaadlijsten eruit en doe die zaadlijsten apart in een kom.
4
Snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look.
0,4 l Tomaten passata
5
Doe de zaadlijsten met de passata in de pot van de blender en mix ze fijn. Giet de verse passata door een zeefje bij de stovende tomaten. Laat de stevige soep of pap een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
250 g Zuurdesembrood
6
Snijd het brood in blokjes en voeg alles toe aan de pap. Meng alles eens goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Het geheel nog even laten pruttelen en laat de pap afkoelen.
2 stuk burrata, balsamico, basilicum
7
Schep de koude pap in een diepe schaal en leg de burrata in het midden. Sprenkel er wat balsamico en wat fijne olijfolie over. Werk de burrata en de pap af met wat grof zout, wat snippers chilipeper en enkele takjes basilicum.