
Ben jij ook zo dol op witloof met ham en kaas uit de oven? Dan zijn deze kroketten zeker iets voor jou. Maak een stevige bechamelsaus als basis zodat er niet te veel vocht onder het paneerlaagje zit. Dan loop je het risico dat de kroketten openbarsten tijdens het frituren.
Ingrediënten
- 2 stronk witloof
- 300 g gekookte ham
- 150 g Emmentaler
- 150 g Parmezaanse kaas
- 200 g bloem
- 200 g boter
- 75 cl melk
- 2 blaadje gelatine
- 1 citroen
- olie
- nootmuskaat
- peper
- zout
- 2 ei
- 150 g bloem
- 150 g paneermeel
- 1 bussel peterselie
- 1 citroen
Benodigdheden
- een ovenschaal
- huishoudfolie
- een friteuse
- keukenpapier
Bereiding
De kroketjes
Snijd de kontjes van het witloof en snipper de stronken fijn.
Verwarm een klontje boter in een pan en stoof het witloof gaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Week de gelatine in koud water.
Smelt de boter en roer er evenveel bloem door. Laat even bakken. Giet de melk bij de roux en roer tot een stevige bechamelsaus.
Knijp de gelatine uit en doe de uitgeknepen blaadjes bij de saus.
Rasp de Emmental en de Parmezaan en roer ze door de saus.
Snijd de ham in kleine blokjes. Doe het witloof en de ham bij de saus.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Knijp er het sap van ¼ citroen bij.
Splits de eieren en roer de eierdooiers door de bereiding. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Vet een ovenschaal licht in met olie. Stort er de pâte in uit en dek af met huishoudfolie. Duw de folie tegen de pâte. Laat volledig opstijven in de koelkast.