dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Karamelsaus (thumbnail)Karamelsaus

Karamelsaus

5m
2
-
2.1K
Recepten

Karamelsaus

Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.
Karamelsaus (thumbnail)Karamelsaus

Karamelsaus

5m
2
-
2.1K
Recepten

Karamelsaus

Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd5m
Ingrediënten2
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
120 g
Water
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Karamelsaus

120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)

Instructies

Karamelsaus

120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Karamelsaus (thumbnail)Karamelsaus
4 personen
5m
Ingrediënten
Suiker
120 g
Water

Karamelsaus

Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.
Instructies

Karamelsaus

120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.